“Prințul Crab”, premiera de dinaintea vacanței la Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/printul-crab-premiera-de-dinaintea-vacantei-la-opera-comica-pentru-copii/

Duminică, 18 iunie, de la ora 18:00, Opera Comică pentru Copii îi invită pe cei mici la baletul “Prinţul Crab”, ultima premieră din stagiunea 2016-2017.

Un articol de Petre Ivan|16 iunie 2017

Spectacolul este creat în colaborare cu Școala de Balet Jaqueline, fiind a doua producție realizată prin parteneriatul dintre cele două instituții, după baletul “Frumoasa Vasilisa”.

Acest spectacol creat împreună cu micii artiști talentați ai Școlii de Balet Jaqueline este cel mai frumos dar pe care îl putem face publicului nostru tânăr, căruia îi mulțumim că ne-a fost alături pe parcursul celei mai bogate stagiuni a Operei Comice pentru Copii. Din octombrie 2016 și până acum, înainte de vacanța mare, peste 90 000 de copii și părinți ne-au trecut pragul și s-au bucurat de cele peste 400 de spectacole și evenimente deosebite pe care echipa de artiști, coregrafi și regizori ai OCC le-a creat special pentru ei. Între 1 și 9 iulie vă invităm cu mic, cu mare să sărbătorim împreună muzica în cadrul festivalului Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului  la Opera Comică pentru Copii și la Ateneul Român. Apoi, ne dăm întâlnire la toamnă, în noua stagiune, cu multe surprize și spectacole de excepție! – Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

“Prințul Crab” aduce în fața spectatorilor mici și mari peste 60 de copii cu vârste între 3 și 10 ani, elevi ai Școlii de Balet Jaqueline.

Cu ajutorul muzicii, al costumelor și al coregrafiei deosebite, ei spun povestea prințului vrăjit de o zână să devină crab și să se transforme din nou în om doar prin sacrificiul unei fete care să îl iubească necondiționat și să fie gata să își dea viața pentru el.

O incursiune în lumea fascinantă a poveştilor pentru copii din însorita Italie, cu prinţese, prinţi, pescari, zâne și vietăţi ale mării, care trăiesc împreună într-o lume în care fantasticul se îmbină cu realitatea. Curajul, curiozitatea, recunoştinţa, prietenia şi, bineînţeles, dragostea sunt valorile personajelor din această poveste senină pe care vă invit s-o savurați în pragul vacanței de vară. – Jaqueline Bratu, regizorul și coregraful spectacolului.

Baletul “Prințul Crab” va avea loc duminică, 18 iunie, de la ora 18:00, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii din Calea Giulești nr. 16.

Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro. Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip.

Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori.

Foto: Prințul Crab – Opera Comică pentru Copii

08
/03
/22

Dirijorul britanic LEO HUSSAIN – care debuta în 2016 pe prestigioasa scenă a Operei Regale (Covent Garden) din Londra cu Oedipe de George Enescu, bucurându-se de un mare succes de public - revine vineri, 11 martie 2022 (19.00), la Sala Radio.

07
/03
/22

În 8, 9 și 10 iulie, aeroportul din Arad va găzdui din nou artiști îndrăgiți și fanii lor, iubitorii de muzică bună, distracție și dans până la răsărit. Arad Open Air Festival se află deja la cea de-a șasea ediție, oferind publicului întâlniri cu nume celebre, activități de neuitat, scene pentru toate gusturile. Festivalul promite și anul acesta trei zile magice.

03
/03
/22

Corul de cameră Preludiu dirijat de Andrei Stănculescu invită publicul la un concert special pe data de 9 martie, ora 19.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naționale de Muzică din București (UNMB), concert realizat în colaborare de Centrul Național de Artă Tinerimea Română (CNATR), Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București.

03
/03
/22

Opera Națională București continuă seria de evenimente care marchează Stagiunea Centenară „Opera 100” și organizează, în perioada 2-6 aprilie, Masterclass-ul Nelly Miricioiu, care se va încheia cu „Belcanto Gala”, în data de 6 aprilie, în cadrul căreia cursanții vor fi acompaniați de Orchestra Operei Naționale București.

01
/03
/22

Concertele 𝑬𝒀𝑬𝑫𝑹𝑶𝑷𝑺 au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie. Trupa și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, și-au consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai".

24
/02
/22

Între 13 și 19 februarie 2022, la Iași a avut loc cea de-a treia ediție a Classix Festival, un demers organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Peste 60 de artiști din 13 țări au fost prezenți în cadrul celor 8 concerte care au alcătuit programul festivalului, alături de 7 proiecții de film, un vernisaj, o expoziție, o dezbatere, o prelegere și 10 masterclass-uri.

16
/02
/22

Orchestra Română de Tineret (ORT) dirijată de Cristian Măcelaru – care poate fi ascultat pentru prima oară în România după momentul în care a fost numit director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu” – va concerta sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 19, la Ateneul Român, într-o seară care are în program două superbe capodopere ale muzicii ruse : Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski, solistă violonista franceză de origine română Sarah Nemţanu şi Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Șostakovici.

15
/02
/22

„Aller guten Dinge sind drei/Lucrurile bune vin câte trei”, spune o expresie din limba germană. Pentru a marca cel de-al treilea an al colaborării lor, Forumul Cultural Austriac și Classix Festival din Iași își duc parteneriatul la un nivel superior propunând, între 13 si 18 februarie, nu mai puțin de trei evenimente cu clasă – două concerte ale instrumentiștilor Auner Quartett și o serie de proiecții, în premieră ieșeană, ale documentarului #newTogether, regizat de Carmen Lidia Vidu.

15
/02
/22

„Jack of all Trades“ este o formație de rock alternativ, care susține că oferă publicului un produs muzical „autobiografic și complet sincer de la cap la coadă”. În noiembrie 2014, aceștia au lansat primul videoclip, „Cum vrei să fiu”, marcând totodată și începutul activității de concerte live.

15
/02
/22

Joi, 17 și vineri, 18 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul britanic Alexander Walker, prezintă publicului Nocturna în si major pentru orchestră de coarde , op.40 de Antonín Dvořák, Rapsodiile pentru vioară şi orchestră nr. 1 și 2 de Béla Bartók, cu violonistul Mircea Călin în ipostaza solistică, și Simfonia nr. 7, în la major, op. 92 de Ludwig van Beethoven.

14
/02
/22

Câștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu” (2021), violonistul VALENTIN ȘERBAN este un artist care atrage atenția în peisajul cultural românesc. Membru al cunoscutei orchestre Les Dissonances din Paris și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret, Valentin Șerban a fost protagonistul proiectului inovator „Eyes Wide Shut”: 60 de minute de recital solo, cu piese semnate de mari compozitori ca Bach, Paganini sau Enescu, interpretate în întuneric complet.

14
/02
/22

Cu un sunet senzual, amplu și catifelat, ușurință aristocratică în interpretare și grație, Marc Coppey se înscrie în marea tradiție a violonceliștilor francezi. Însoțit de violoncelul său, Goffriller, din 1711, Marc Coppey va fi prezent săptămâna această în România, pentru a susține două concerte, pe scenele filarmonicilor din București și Sibiu.