Program de dezvoltare personală pentru liceeni: Ce nu te învaţă şcoala?
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-de-dezvoltare-personala-pentru-liceeni-ce-nu-te-invata-scoala/

Fundaţia Calea Victoriei lansează din 7 octombrie 2019 primul program de dezvoltare personală adresat adolescenţilor.

Un articol de Petre Ivan|27 august 2019

Timp de un an, liceenii au șansa să își formeze și antreneze abilitățile de comunicare, planificare, analiză și sinteză, prin tehnici și instrumente care îi ajută să se dezvolte armonios. Evoluția lor pe plan personal și educațional îi va ajuta să-și aleagă o carieră care să îi reprezinte și să îi împlinească.

Tinerii înscriși în acest program educațional alternativ vor beneficia de cursuri complementare și esențiale pentru dezvoltarea personalității lor: time management, construirea încrederii în sine, gândire critică, vorbire în public, mindfulness, debate și alegerea vocației.

Activitățile sunt gândite cu accent pe interactivitate, dialog și exerciții de grup și urmăresc dezvoltarea abilităților de comunicare. La cursuri sunt încurajate exprimarea și susținerea ideilor proprii în public, stabilirea relațiilor dintre participanți și crearea spiritului de echipa.

Acest program vine ca răspuns la nevoia de completare a educației oferite de școală, care tinde să neglijeze partea de exprimare și dezvoltare a individualității. La Fundația Calea Victoriei, liceenii au ocazia să-și descopere vocea și vocația, într-un spațiu informal, alături de alți adolescenți, inspirați de lectori carismatici și foarte bine pregătiți.

La finalul acestui modul de cursuri multidisciplinar, dezvoltat împreună cu psihologi și coacheri cu experiență, va avea loc o ceremonie de acordare a certificatelor de participare. La eveniment, absolvenții modulului „Ce nu te învață școala?” vor susține scurte prezentari prin care să-și arate abilitățile dobândite.

Întâlnirile au loc săptămânal, în fiecare luni, de la 9.00-11.00, exceptând perioadele în care sunt vacanțe școlare și sărbători publice.

Taxa de participare pentru modulul de dezvoltare personală cu durata de un an (7 octombrie 2019 – 25 mai 2020) este de 2200 de lei. Persoanele care achită până în 15 septembrie beneficiază de costul redus de 2000 de lei. Locurile sunt limitate și se rezervă doar prin plata taxei de participare.

Cursurile au loc la sediul Fundației Calea Victoriei, pe strada C. A. Rosetti nr. 47, etajul 1, într-o casă elegantă, aflată la cca 7 minute de stațiile de metrou Universității și Romană.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De 12 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

Foto: Program de dezvoltare personală – facebook

28
/01
/20

Joi, 30 ianuarie, de la ora 19.00, librăria Humanitas de la Cișmigiu va fi gazda unui dialog despre Bucureștiul cărților și al scriitorilor. Cele două autoare ale volumului Dicționar de locuri literare bucureștene, Corina Ciocârlie și Andreea Răsuceanu, și invitații lor, criticii literari Dan C. Mihăilescu, Mihai Zamfir și Angelo Mitchievici, vor fi ghizi într-o recartografiere a orașului prin ficțiune.

28
/01
/20

Îndeobște, afacerile premiilor literare din România sunt banale și jalnice reglări de conturi între găști, se desfășoară între oameni care ar intra toți într-o debara sau într-o cabină telefonică. Certuri mari, mize mici.

27
/01
/20

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 29 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38), la o seară dedicată lui Ezra Pound, poet și eseist, reprezentant de marcă al modernismului literar și unul dintre cei mai inovatori gânditori ai secolului XX. Radu Vancu, scriitor, Cosmin Ciotloș, critic literar și Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction vor prezenta cele două volume ale ediției coordonate de Horia – Roman Patapievici dedicate scriitorului american: Opere I.Poezii 1908 –1920, traduceri de Mircea Ivănescu și Radu Vancu, aflat la al doilea tiraj în limba română după debutul din 2015, și Opere II.ABC-ul lecturii.Ghid spre Kulthură, recent apărut și lansat în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2019. În partea a doua a evenimentului, actrița Mirela Oprișor va citi din poeziile din Ezra Pound.

22
/01
/20

Albumul „Gigi Căciuleanu – OmulDans“ va fi lansat, miercuri, pe 22 ianuarie 2020, de la ora 19.00, la Maison Maurice Béjart, în prezenţa autoarei şi a lui Gigi Căciuleanu, alături de numeroase personalități culturale și diplomatice, în cadrul Festivalului Internațional de Artă EUROPALIA, coordonat de Institutul Cultural Român, alături de Europalia International din Belgia.

22
/01
/20

Volumul „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu“, de criticul Magda Mihăilescu, va fi lansat joi, 23 ianuarie 2020, ora 18.00, în Sala mare a Institutului Cultural Român.

21
/01
/20

„Gradul de încredere în pseudoştiinţă este direct proporţional cu gradul de neîncredere în ştiinţă”. E una dintre afirmațiile din noua carte a lui Alex Doppelgänger, publicată în colecția Știință a Editurii Humanitas, „Pământul este plat!”.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

15
/01
/20

O revizitare a biografiei eminesciene prin intermediul fragmentelor de amintiri lăsate de 7 dintre aceia care l-au cunoscut îndeaproape pe poet, precum Ioan Slavici sau I. L. Caragiale.

14
/01
/20

Născut pe 14 martie 1879, la Ulm, în Germania, Albert Einstein murea pe 18 aprilie 1955, în New Jersey. Deținător al Premiului Nobel în fizică (1921), savantul a dus o viață care continuă să capteze interesul.