Program la Godot Cafe-Teatru și la Godot SubScenă în perioada 26 aprilie – 2 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-la-godot-cafe-teatru-si-la-godot-subscena-in-perioada-26-aprilie-2-mai/

Programul la Godot Cafe-Teatru şi la Godot SubScenă în perioada 26 aprilie – 2 mai.

Un articol de Andrada Văsii|26 aprilie 2013

Programul la Godot Cafe-Teatru și la Godot SubScenă în perioada 26 aprilie – 2 mai:

Vineri 26.04 

Teatru

19:00 : ,,COLIBRI” de Garret Jon Groenveld

Regia: Florin Piersic Jr.

Cu: Daniel Popa, Laurenţiu Bănescu

Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei

COLIBRI este o comedie absurdă ce are loc într-un viitor destul de apropiat în care, dacă nu ai un loc de muncă de mai mult timp, eşti trimis către un birou special. Doi angajaţi ai biroului de şomaj, unul celibatar şi altul căsătorit, reacţionează complet diferit când rutina zilnică le este distrusă în urma unui act de violenţă urbană.

Regizorul Florin Piersic jr. mizează pe atmosfera stranie, cu două variante caricaturale de Estragon şi Vladimir (Daniel Popa şi Laurenţiu Bănescu, precişi şi sincronizaţi) care nu mai aşteaptă sosirea unui Godot necunoscut, ci se joacă de-a Dumnezeu, un joc periculos atunci cînd limita între călău şi victimă devine fluidă. […] ,,Colibri” este un spectacol cu o structură lineară care, odată aşezat în tipar, se dezvoltă coerent, ca o mică lucrare camerală. Surprizele sunt coperţile, două numere muzicale care împachetează ironic povestea. Jucat la Godot cafe-teatru şi la Green Hours 2 (stadionul Dinamo), Colibri depăşeşte nivelul unui spectacol de bar, adică un show mai mult sau mai puţin haios, dar uşor accesibil. Colibri obligă spectatorul la evaluarea propriei personalităţi.

Oana Stoica,
Dilema Veche

Piesa Colibri este câştigatoare a The Internationalists 2012 Global Playwriting Contest.

http://theinternationalists.org

Concert

22:00 : Marius Mihalache Band & Irina Sârbu & – ,,Love of Swing”

Irina Sârbu (voce), Marius Mihalache (țambal), Mandela (flaut), Călin Grigoriu (chitară), Nicu Baran (bas), Dragoș Mihu (tobe)

Durata: 1h30 / Preț bilet: 40 lei

 

Sâmbătă 27.04       

Teatru

19:00 : ,,Shot sau Comedia relațiilor” după autori americani contemporani

Direcția scenică: Andreea Bibiri

Cu: Andreea Bibiri / Florina Gleznea, Andreea Mateiu, Andrei Mateiu, Rolando Matsangos

Durata: 1h35 / Preț bilet: 30 lei

 5 piese scurte.

Femeile consideră ca este despre femei. Bărbații consideră că este despre barbați. Noi toți consideram că este un text politic sau despre corectitudine politică. Dacă va simțiți cumva, pe undeva, lezați de incorectitudinea politică din spectacol, ne cerem scuze și vă dorim să aveți în continuare o viață plină de corectitudine politică.

Teatru

22:00 : ,,O piesă deșănțată” de Lia Bugnar

Regia: Dorina Chiriac

Cu Marius Manole, Ilinca Manolache, Radu Iacoban, Lia Bugnar, Andrei Alexandru Huțuleac

Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei

Un spectacol în care toate personajele au dreptatea şi motivaţiile lor, o comedie în forma cea mai pură, fără niciun fel de pretenţie de adâncime. Faptul că pe alocuri risul e întrerupt de o nedumerire de-a dreptul tragică e menit doar să dezechilibreze spectatorul, să-l ia pe nepregătite şi să-i smulgă noi hohote. O piesă care chiar e deşanţată, deşi toate personajele sunt pure ca omătul.

Lia Bugnar,
dramaturg, regizor

 

Duminică 28.04

TEATRU

16:00 : ,,Marea iubire a lui Sebastian”

Cu: Marius Manole, Rodica Mandache, Ana Ioana Macaria, Istvan Teglaș

Durata: 1h / Preț bilet: 35 lei

Având la bază fragmente din însemnările lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi piesa “Jocul de-a vacanţa”, spectacolul are în centru povestea de iubire dintre scriitor şi Caler, mare actriţă a perioadei interbelice. Decor minimalist, pagini de jurnal intim, dialoguri imaginare între ea – acum, în vârstă – şi el, încă tânăr, şi muzica epocii.

 

Teatru

20:00 : ,,Noi 4″ de Lia Bugnar

Regia: Dorina Chiriac

Cu: Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar, Marius Manole

Durata: 1h 30 / Preț bilet: 30 lei

Un spectacol scris în glumă, jucat în glumă, dar care a ajuns o întâmplare foarte serioasă. O întâmplare unde se abordează tot felul de teme superficiale (cotropirea actorului de către personaj, trădarea în iubire etc.) și sumedenie de teme fundamentale (tăierea colțului de la unghia de la degetul mare, proporția vodka-suc în Bloody Mary). Între aceste două limanuri, cuprinsul este surprinzător de eclectic și deopotriva tragi-comic.

 

Luni 29.04   

Teatru

20:00 : ,,Ce ne spunem când nu ne vorbim” de Chris Simion

Regia: Chris Simion

Cu: Cristi Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob

Durata: 1h15 / Preț bilet: 35 lei

 ,,O Poveste despre nesfârșitul conflict dintre rațiunie și inima…6 tablouri despre 6 variante de a înșela în cuplu.

Ce avem în mintea noastră, coincide foarte rar, să nu zicem întâmplător, cu ceea ce spunem sau cu ceea ce facem. De cele mai multe ori mintea nu trăiește în acord cu sufletul. De parcă am trăi permanent cu o a două persoana în noi înșine. Spectacolul din mintea noastră este al doilea volum al romanului ,,Ce ne spunem când nu ne vorbim”. În cheie absolut comică …umorul fiind singurul care ne salvează din absurd.

Romanul ,,Ce ne spunem când nu ne vorbim’’ are două volume. Primul volum, publicat de Editura Trei, se află deja în librarii. Al doilea volum este un spectacol de teatru regizat de autoare.

p.s. Cel de-al doilea volum nu va fi publicat niciodata. Pentru a avea parte de povestea integrala sunteți invitat(a) sa acceptati provocarea de a fi in sala de spectacol.

 

Marți 30.04  

Teatru

19:00 : ,,Te iubesc! Te iubesc?” după Dumitru Solomon

Regia: Chris Simion

Cu: Corina Moise, Dan Rădulescu, Manuela Hărăbor

Durata: 1h30 / Preț bilet: 35 lei

 

Miercuri 01.05

Teatru/Concert

21:00 : „Apolodor” după Gellu Naum

Cu: Ada Milea, Dorina Chiriac, Radu Bânzaru

Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei

 ,,Apolodor” este ca o ,,hartă” muzicală a călătoriilor unui pinguin în căutarea fraților lui, un fel de concert cu personaje vesel și trist în același timp. De el se pot bucura și copiii, dar e bun mai ales pentru copilul ascuns în fiecare om mare.

 

Joi 02.05

Teatru

19:00 : ,,Marea iubire a lui Sebastian”

Cu: Marius Manole, Rodica Mandache, Ana Ioana Macaria, Istvan Teglaș

Durata: 1h / Preț bilet: 35 lei

Având la bază fragmente din însemnările lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi piesa “Jocul de-a vacanţa”, spectacolul are în centru povestea de iubire dintre scriitor şi Caler, mare actriţă a perioadei interbelice. Decor minimalist, pagini de jurnal intim, dialoguri imaginare între ea – acum, în vârstă – şi el, încă tânăr, şi muzica epocii.

 

Improvizație

 

21:30 : Seară de improvizație cu ImproVizați.ro

Durata: 2h / Preț bilet: 30 lei

 Godot Sub-Scenă

 

 Vineri 26.04

Teatru

19:00: ,,Pisica Verde” de Elise Wilk

Regia: Cristi Juncu

Cu: Rares Andrici, Deborah Feldman, Mihai Cojocaru, Andrei Catalin, Irina Antonie, Iulia Ciochina

(Anul III UNATC „I.L.Caragiale”, clasa prof. Adrian Titieni)

Durata: 1h30 / Preț bilet: 15 lei

 

Sâmbătă 27.04

Teatru

19:00: ,,(CU)CUIEÎNFRUNTE” după Eric Bogosian

Cu: Radu Iacoban, Tudor Aaron Istodor

Durata: 1h20 / Preț bilet: 20 lei

 

Duminică 28.04

Teatru

20:00 : ,,Trust me if you can” de Iris Spiridon, după o idee de Neil LaBute

Cu: Ana Ularu, Radu Iacoban, Istvan Teglaș

Durata: 1h10 / Preț bilet: 20 lei

Un spectacol de teatru experimental sub forma unui joc de societate – ,,Adevăr sau provocare”, în care actorii Ana Ularu, Radu Iacoban şi Istvan Teglas îndeamnă publicul să pătrundă în universul lor interior şi să aleagă între realitate şi ficţiune.

O fată fredonează o melodie despre povestea de dragoste pe care a trăit-o alături de fratele ei, un actor vrea să convingă publicul că este un personaj, un tânăr încearcă să facă lumea să râdă printr-un stand-up care devine tragic. În toate cele trei cazuri, limita dintre adevăr şi iluzie este stabilită de spectator, care decide dacă rămâne simplu privitor sau dacă acceptă provocarea, alăturându-se celor trei personaje în universul acestora.

Info:

Str. Blănari 14

 0736 414 244 | 021 316 16 82

[email protected] |

www.godotcafeteatru.ro

Foto credit: Alexandra Pașca și Godot Cafe-teatru (Facebook)

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.