Program la Teatrul Evreiesc de Stat
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-la-teatrul-evreiesc-de-stat/

Sâmbãtã, 17 noiembrie: Un rege Lear evreu  Distribuṭie: David-Constantin Dinulescu, Chana- Leonie Waldman Eliad, , Etele-Natalie Ester, Ghitele- Geni Brenda, Moişe-Marius Călugăriţa, Teibele-Alexandra Fasolă, Charif- Mircea Drîmbăreanu,  Iafe-Darius Daradici, Sami-Nicolae Botezatu.   Duminicã, 18 noiembrie Teibele şi demonul ei Distribuṭie: Teibele-Alexandra Fasolă, Alchonon-Mircea Drîmbăreanu, Genendl-Geni Brenda, Menasha-Veaceslav Grosu, Rabbi-Cornel Ciupercescu, Beadle I-Viorel Manole, Beadle II-Nicolae  […]

Un articol de Andrada Văsii|16 noiembrie 2012

Sâmbãtã, 17 noiembrie:

Un rege Lear evreu

 Distribuṭie: David-Constantin Dinulescu, Chana- Leonie Waldman Eliad, , Etele-Natalie Ester, Ghitele- Geni Brenda, Moişe-Marius Călugăriţa, Teibele-Alexandra Fasolă, Charif- Mircea Drîmbăreanu,  Iafe-Darius Daradici, Sami-Nicolae Botezatu.

 

Duminicã, 18 noiembrie

Teibele şi demonul ei

Distribuṭie: Teibele-Alexandra Fasolă, Alchonon-Mircea Drîmbăreanu, Genendl-Geni Brenda, Menasha-Veaceslav Grosu, Rabbi-Cornel Ciupercescu, Beadle I-Viorel Manole, Beadle II-Nicolae  Botezatu.

 

Nuntã cu divorṭ- comedie muzicalã dupã Şalom Alehem

 

 

14
/10
/16

Într-o zi de 14 octombrie se năştea Ciprian Porumbescu, unul dintre cei mai faimoşi compozitori români ai vremii sale. Cuprins de dragostea pentru valorile neamului său, a participat în adolescenţă la sărbătorile organizate de societatea Culturală „Arboroasa“, la Mănăstirea Putna, din anul 1871, unde l-a cunoscut şi s-a împrietenit cu Mihai Eminescu.

13
/10
/16

Editura Nemira publică în colecția Yorick volumul Commedia dell’ arte. O istorie a spectacolului în imagini, concepută și coordonată de David Esrig. Cartea apare în România în premieră absolută, după 30 de ani de când a fost publicată în Germania unde a avut un succes extraordinar și a intrat în toate bibliografiile de la facultățile de artă.

13
/10
/16

Scriitorul Mircea Cărtărescu scrie pe pagina sa de Facebook că Bob Dylan nu ar fi avut nevoie de acest Nobel pentru Literatură, pentru că, deşi el însuşi l-a tradus în limba româna şi nu contestă faptul că este un poet şi un geniu muzical, crede că acest premiu major pentru literatură ar fi trebuit să fie acordat unui “scriitor adevărat”

13
/10
/16

Cântăreţul Bob Dylan a primit joi, 13 octombrie, Premiul Nobel pentru Literatură pe 2016, pentru „crearea unor noi maniere de expresie poetică în cadrul marii tradiţii a muzicii americane”. Dylan, unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, este primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambiţiile intelectuale.

13
/10
/16

Poetul, scriitorul, interpretul și compozitorul Leonard Cohen (82 de ani) a declarat, într-un interviu pentru The New Yorker, că își dorește să încheie numeroasele proiecte muzicale și literare începute, dar că este pregătit să moară.

12
/10
/16

Despre domnia de 48 de ani a primului rege al României, care a obținut independența țării, a redresat economia, a câștigat Dobrogea și a pierdut Basarabia, a construit Castelul Peleș și podul de cale ferată de la Cernavodă.

12
/10
/16

„Fiți suflete vii, nu suflete moarte!” - spunea acum 174 de ani Gogol, știind că puținele soluții de regenerare sunt râsul, ironia, satira, leacuri care de secole vindecă marile tulburări ale spiritului uman. Teatrul de Comedie prezintă joi 20 octombrie, de la ora 19.00, la sala Radu Beligan premiera oficială a spectacolului Suflete moarte de N.V. Gogol, dramatizare de Mihail Bulgakov. Regia este semnată de Vlad Cristache, iar scenografia de Andu Dumitrescu.

12
/10
/16

În perioada 29 octombrie - 5 noiembrie 2016, pe scena Sălii Thalia a Filarmonicii din Sibiu va avea loc cea de a III-a ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil, primul proiect de talie internațională din România dedicat celei care a fost una dintre cele mai talentate pianiste de origine română ale tuturor timpurilor, Clara Haskil.

12
/10
/16

“Toni Erdmann”, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, desemnat drept cel mai bun film al anului de către Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI), va deschide Festivalul Les Films de Cannes a Bucarest vineri, 14 octombrie, ora 18:30, în prezența regizoarei Maren Ade.

12
/10
/16

„Într-un fel, destui oameni îşi risipesc cea mai mare parte a vieţii, făcând lucruri care nu le plac, la care nu se pricep şi care îi fac nefericiţi. Trist e însă că talente eclatante se irosesc în van, din felurite pricini. Nu contează domeniul, însă sunt dureros impresionat că oameni foarte înzestrați se rătăcesc de marile lor ținte artistice, sportive sau științifice. Puțini dintre ei se redresează în ultima clipă și lasă posterității ceva care să stea oricând mărturie că nu s-au ratat. Toată această categorie de oameni au însă o trăsătură comună: nu cunosc sentimentul invidiei.” - Şerban Tomşa. Autorul romanelor „Biblioteca lui Noe”, „Maimuţe în haremul nopţii”, „Gheţarul” şi „Călugărul Negru” împlineşte astăzi 60 de ani.