Program Teatrul Masca (1-7 octombrie 2012)
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-teatrul-masca-1-7-octombrie-2012/

TARA UNDE INGERII VIN DEGEABA Vineri, 5 octombrie, ora 19.00 – PREMIERA Sambata, 6 octombrie, ora 19.00 Povestea plaseaza actiunea in America Latina, intr-un satuc populat de personaje care amintesc de nuvelele lui Gabriel Garcia Marquez si de picturile Friedei Kahlo. Un Inger poposeste in acest spatiu guvernat de decretele Dictatorului, figura ignoranta si autoritara […]

Un articol de |3 octombrie 2012

TARA UNDE INGERII VIN DEGEABA

Vineri, 5 octombrie, ora 19.00 – PREMIERA
Sambata, 6 octombrie, ora 19.00

Povestea plaseaza actiunea in America Latina, intr-un satuc populat de personaje care amintesc de nuvelele lui Gabriel Garcia Marquez si de picturile Friedei Kahlo. Un Inger poposeste in acest spatiu guvernat de decretele Dictatorului, figura ignoranta si autoritara ce incearca sa se substituie Divinitatii. „Acesta e miracolul pe care l-am asteptat atatia ani?”, se intreaba oamenii, declansand astfel o inlantuire de intamplari ce contureaza o realitate dura, nemiloasa, in care singura regula pare a fi cea din dictonul „Paine si circ”.

 

 

 

Distributia

Ingerul- Sebastian Ghita
Nevasta politistului- Iulia Dumitru
Femeia – Alina Craita
Tanara – Emilia Manea
Depravata – Oana Dragnea
Preotul – Aurel Sandu
Senatorul – Cosmin Cretu
Politistul – Valentin Mihalache
Ologul – Mihai Hurduc
Melchior -Eugen Fetescu
Tanarul – Cristian Neacsu
Realizatori

Scenariul şi regia – Mihai Malaimare
Asistent regie- Ana Maria Paslaru
Lupte scenice – Albu Ioan
Scenografie – Pop Ruxandra
Muzica – Vasile Manta
Coregrafie – Simiceanu Ileana Mirela
Pret 20/25 lei

 

CANARUL ALBASTRU

Duminica, 7 octombrie, ora 19.00

canarul albastru2Ne vom afla în culisele pregatirii unui spectacol de Commedia dell’arte, adică acolo unde este posibil orice miracol. Una dintre cele mai mari actrițe ale lumii, Isabela Andreini – celebră împreună cu trupa Gelosi, condusă de soțul ei, Francesco Andreini – își amintește clipele cele mai plăcute ale existenței ei, cele în care putea fi alături de colegii de breaslă, pregătind monoloage și scene de dragoste, precum și celebrele lazziuri (momentele de excepțională performanță fizică) pentru spectacolele cu care a încântat lumea.

Distribuție:

Signora, Colombina – Georgiana Vrațiu
Brighella – Anamaria Iordache
Cicinetta, Capitano Cocodrillo – Mihaela Albu
Pulcinellina – Liana Pecican
Arlechino, Francesco – Mihai Hurduc
Capitano Matamores – Alexandru Floroiu
Pulcinella, Pantalone – Antonio Tadeus Mincă
Dottore – Sebastian Ghiță

Scenariu şi regie Mihai Mălaimare
Asistenți regie Anamaria Pîslaru şi Valentin Mihalache
Costume Andreea Postelnicu şi Alina Nica Gurguță
Decor Puiu Antemir
Preț bilet 10/15 lei

22
/04
/14

Coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu a intrat în jocul propus de Ziarul Metropolis şi a alcătuit alfabetul propriei vieţi. Pornind de la fiecare literă din alfabet, el a ales cuvintele cheie care definesc cele mai importante momente din viaţa lui.

22
/04
/14

Mai întâi, sper că ați avut un Paste fericit! Un pic cam ciudat?… De ce să aveți niște „paste fericit(e)” și de ce să vă spun asta? Sau, poate, vreau să scriu „Paște fericit!”? Sau am vrut să spun că ați avut un „cal care paște fericit”? Poate o să aflăm „la Paștele Cailor” de ce am renunțat atât de ușor la diacritice.

21
/04
/14

Am fost la “Coada”, noul spectacol regizat de Iarina Demian. De data aceasta, întîmplător, știam despre ce este vorba în “Line”, piesa lui Israel Horovitz, celebru dramaturg american contemporan, prea târziu ajuns și în fața publicului românesc.

19
/04
/14

Zece premianţi, 33 de nominalizaţi şi peste 500 de invitaţi din Bucureşti şi Târgu Mureş sunt aşteptaţi să petreacă o seară imperială la Palatul Culturii din Târgu Mureş în 28 aprilie. Spectacolul-eveniment ce răsplăteşte performanţa în teatrul românesc va începe la ora 21.00 şi va fi transmis în direct pe TVR1, Radio România Cultural şi online pe www.tvr.ro şi www.uniter.ro.

19
/04
/14

Marcel Iureș și George Mihăiță fac în „Păi... despre ce vorbim noi aici, domnule?”, la Teatrul Act din Bucureşti, un Moromete și un Cocoșilă universali.

19
/04
/14

Cristi Puiu, unul dintre realizatorii filmului colectiv „Les ponts de Sarajevo", selectat la Cannes, a declarat pentru Mediafax că a regizat în cadrul acestui proiect scurtmetrajul „Das Spektrum Europas", cu Valeria Seciu şi Marian Râlea, în care vede Sarajevo de la distanţă, din România.

19
/04
/14

Paisprezece titluri semnate de Gabriel Garcia Marquez au apărut în ultimii 20 de ani în România şi s-au vândut în peste 600.000 de exemplare, au declarat pentru agenţia Mediafax reprezentanţii editurii Rao, care deţine exclusivitatea la nivel naţional pentru operele scriitorului columbian.

19
/04
/14

Spectacolul de teatru „Vocea umană“, regizat de Sanda Manu, în interpretarea actriţei Oanei Pellea, va fi prezentat, pe 19 mai, pe scena Sălii Bizantine a Palais de Béhague din Paris, informează Institutul Cultural Român (ICR) din capitala franceză.

18
/04
/14

Indiferent de cum vor arăta filmele selecționate în competiția oficială a ediției din acest a Festivalului de la Cannes (14-25 mai), un lucru e cert după anunțarea regizorilor aruncați în lupta pentru Palme d’Or: este anul numelor cunoscute, o îmbinare între cineaști deja clasicizați, maeștri recenți și valori în ascensiune.

18
/04
/14

Gabriel García Márquez a fost, așa cum rezultă și din scurtele ferpare întocmite ad-hoc în lumile noastre virtuale, cel mai popular, cel mai iubit scriitor al timpurilor noastre.

18
/04
/14

Scriitorul Gabriel Garcia Márquez a murit, joi, în Mexic, la vârsta de 87 de ani. Márquez este laureat al premierului Nobel pentru cartea "Un veac de singurătate".

17
/04
/14

Teatrul Nottara organizează, între 23 şi 25 aprilie, la Sala George Constantin, a doua ediţie a proiectului Spectacolul începe cu o lectură, iniţiat în decembrie 2013 şi desfăşurat în parteneriat cu Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică, „I.L. Caragiale” (UNATC).

17
/04
/14

MEMORIA CULTURALĂ Pe 17 aprilie 2014 se împlinesc 50 de ani de la dispariţia lui George Vraca (1896-1964). Copilul care fugea de acasă şi care era educat de nuieluşa învăţătorului îşi schimbă destinul de student la Agronomie şi devine unul dintre cei mai mari actori din România.