Punct de colectă pentru Ucraina, la Casa Muzeelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/punct-de-colecta-pentru-ucraina-la-casa-muzeelor/

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi s-a alăturat campaniei iniţiate de Crucea Roşie Română – Filiala Iaşi şi organizează la Casa Muzeelor (strada Vasile Alecsandri nr. 6, Iaşi) un punct de colectă pentru convoiul umanitar ce va fi trimis în Ucraina.

Un articol de Liliana Matei|1 martie 2022

Cei care doresc să vină în sprijinul campaniei o pot face aducând la Casa Muzeelor zilnic, în intervalul orar 9:00-17:00, următoarele categorii de produse:

  • Alimente neperisabile
  • Alimente de primă necesitate (supe, piureuri sau tăiței instant)
  • Apă îmbuteliată
  • Lenjerii, paturi pliante sau saci de dormit noi
  • Produse de igienă personală ambalate/sigilate
  • Articole pentru copii (scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă) ambalate/sigilate
  • Măști și produse dezinfectante
  • Ceaiuri și cafea (în cutii sigilate)

Donațiile se pot realiza începând cu ziua de 1 martie 2022, când vizita la muzeele din componența MNLR Iași va fi gratuită. De asemenea, primele 50 de persoane care donează la Casa Muzeelor vor primi mărțișoare literare solidare realizate de elevi de la Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași.

Produsele colectate vor fi organizate ulterior de către Crucea Roșie Română în transport umanitar și trimise colegilor de la Crucea Roșie Ucraineană, cu sprijinul partenerilor Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, respectând modul de organizare al IFRC și principiile mișcării.

Un alt punct de colectă al Crucii Roșii este sediul filialei din Iași, la adresa bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 10, bloc B1, parter, deschis în intervalul orar 8:00-22:00. Acolo se pot dona și alte categorii de produse, inclusiv medicamente (care au un regim special, donațiile putând fi realizate doar prin intermediul farmaciilor sau al producătorilor).

Detalii despre campanie vor fi publicate constant pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Literaturii Române Iași și pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.