Puşa Darie: „Toată viaţa noastră e un joc de-a râsul-plânsul“
https://www.ziarulmetropolis.ro/pusa-darie-toata-viata-noastra-e-un-joc-de-a-rasul-plansul/

Puşa Darie, actriţă a Teatrului Naţional din Iaşi, va juca în spectacolul „Terapie prin [email protected]“, vineri, 14 noiembrie, la ora 19.00, la Godot Cafe-teatru, str. Blănari nr. 14.

Un articol de Judy Florescu|10 noiembrie 2014

Puşa Darie spune că a scris textul spectacolului „Terapie prin [email protected]“ într-un moment în care acumulase „multe povești de la diverse persoane, povești triste, poveşti care au schimbat destine, și în toate aceste povești era vorba de neîmpliniri sexuale. Știm cu toții că energia sexuală este cea mai puternică energie, este energia vitală.”

Puşa Darie spune poveștile unor femei care au ales partenerii nepotriviți, femei care au găsit puterea de a merge mai departe, chiar dacă experiențele au fost urâte. „Totul se poate schimba în bine, dacă ne dorim cu adevărat, și ne amintim că avem demnitate și dreptul la fericire. Sexul este o stare, nu o tortură. Vă propun un text plin de umor, chiar dacă poveștile sunt triste. Toata viața noastră e un joc de-a râsul, plânsul,” spune actrița, pe blogul lui Marius Manole.

În anul 2012, publicul bucureștean a avut ocazia să-i vadă pe Pușa Darie și pe Marius Manole pe aceeași scenă, în spectacolul-lectură „Aplauze pentru Lena”, un text de Valentin Nicolau, în regia lui Chris Simion, în cadrul Festivalului de Teatru Independent de orice – Undercloud.

Tot pentru publicul bucureștean, Marius Manole a scris un mesaj pe blogul personal: „Pușa Darie și-a construit singură un spectacol. A luptat pentru el. Și acum e la Godot. Vrea să vă cucerească și pe voi. Pentru că știu că sunteti exigenți, și pentru că știu că ea e dependentă de iubirea voastră, vă aștept cu mare drag  s-o aplaudăm împreună pe actrița Teatrului Național din Iași, Pușa Darie. Cuvintele mele sunt prea sărace… O iubesc tare mult pe această actriță și îmi doresc să o iubiți și voi“.

Accesul în sala de spectacol se face în baza rezervărilor la numerele de telefon: 021 31 61 682 / 0736 414 244 .

foto: Cătălina Flămînzeanu

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.