Raiffeisen Art Proiect își deschide stagiunea virtuală
https://www.ziarulmetropolis.ro/raiffeisen-art-proiect-isi-deschide-stagiunea-virtuala/

Platforma Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuală va fi lansată marţi, 2 iunie 2020, ora 19.30, cu un dialog online live, urmat de vizionarea spectacolului „Absolut!” – cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija.

Un articol de Liliana Matei|30 mai 2020

Discuția, moderată de Constantin Chiriac – directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, îi va avea ca invitați pe actorii Oana Pellea și Marcel Iureș, pe Răzvan Popovici – directorul Festivalului SoNoRo și pe Steven van Groningen, președintele Raiffeisen Bank.

Valorificând facilitățile oferite de mediul digital, Stagiunea Virtuală extinde accesul publicului, de oriunde din România și din afara țării la creații artistice valoroase și promovează totodată artiștii în această perioadă, propunând o soluție pentru continuarea activității lor în contextul creat de criza sanitară.

Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuală se poate accesa la https://art.raiffeisen.ro este structurată pe patru secțiuni: Teatru – cu spectacole în variantă înregistrată sau live; Muzică – cu recitaluri, concerte sau spectacole, în variantă înregistrată sau live; Explorator – incluzând proiecte diverse cu o componentă culturală și Conversații – conținând filme și interviuri cu artiști, muzicieni și manageri culturali sau sesiuni de chat live cu artiștii, în dialog cu publicul, sub #stagiunevirtuala.

„Arta și cultura sunt domenii de excelență ale României, iar noi ne implicăm și sprijinim proiecte valoroase din 2002 încoace. Din păcate, cultura este unul dintre domeniile cel mai sever afectate de criza sanitară și, probabil, unul dintre cele mai dificil de reașezat, pe termen mediu, într-o funcționare normală. Promovarea artiștilor și a actelor culturale este cu atât mai importantă acum, când publicul are și el nevoie de susținerea și bucuria oferite de artă. Mediul online ne oferă un ajutor valoros în acest sens”, a spus Corina Vasile, director de Comunicare și Relații Publice la Raiffeisen Bank.

Platforma va fi actualizată cu o frecvență săptămânală cu proiecte sau noutăți. Materialele video înregistrate și cu acces gratuit pentru public vor fi disponibile pentru perioade de timp limitate, care vor fi anunțate la lansarea fiecărui proiect.

Primul spectacol online disponibil în Stagiunea Virtuală va fi piesa Absolut!, după povestea Ivan Turbincă, de Ion Creangă. Este un one-man-show în care Marcel Iureș pune în scenă teme actuale, ”despre lucruri mari și esențiale fără fasoane, cu umor și nepăsare”, după cum spune regizorul Alexandru Dabija. Spectacolul, realizat cu sprijinul Raiffeisen Bank, este o producție a Teatrului Act.

Lansarea Stagiunii Virtuale va avea loc marți, 2 iunie 2020, la ora 19:30. Sesiunea de chat poate fi accesată pe https://art.raiffeisen.ro și va include o secțiune unde vor putea fi adresate întrebări participanților. Sesiunea va fi transmisă de asemenea live pe pagina Facebook Raiffeisen Bank.

30
/10
/14

Invitatul emisiunii Nocturne de vineri, 31 octombrie, este regizorul de film şi scenaristul Radu Mihăileanu. Discuţia dintre Marina Constantinescu şi Radu Mihăileanu este un regal de spiritualitate, filosofie şi umanitate, chiar la ore târzii, emisiunea fiind programată la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 24.00.

30
/10
/14

Vineri, 31 octombrie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu îi invită pe iubitorii de literatură la lansarea celui mai nou roman al Hertei Müller, “Astăzi mai bine nu m-aş fi întâlnit cu mine însămi”. De asemenea, Ada Milea va susţine un minirecital cu piesele favorite ale Hertei Müller, iar Corina Bernic va prezenta un colaj de filme cu şi despre Herta Müller

30
/10
/14

La Librăria Humanitas de la Cișmigiu au avut loc două lansări de carte ale autorului Vlad Zografi: „Infinitul dinăuntru” și „Toate mințile tale”. Volumele au apărut la Editura Humanitas.

30
/10
/14

Câteva din cele mai apreciate lungmetraje de animație recente, o retrospectivă a unui animator celebru, scurtmetraje și o conferință despre animație și propagandă sunt câteva din atracțiile celei de-a patra ediții a Festivalului Anim’est Chișinău, care are loc de joi până duminică la Cinema Odeon și Re:Animation Hub – Tipografia 5.

30
/10
/14

Duminică, 14 decembrie, Ateneul Român va găzdui cele două concerte de Crăciun ale Corului Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin. Dirijate de Anna Ungureanu, cele două evenimente (ora 17:30 și ora 20:00) aduc în fața publicului bucureștean tradiționalele colinde de Crăciun pe care Madrigalul le interpretează de 51 de ani.

29
/10
/14

Sâmbătă, 29 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „In Memoriam Johnny Răducanu“, susținut de Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić și Sorin Romanescu. Evenimentul se desfășoară la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

29
/10
/14

Marţi, 4 noiembrie, ora 19:00, A1 găzduieşte ultimul eveniment din seria CIMRO DAYS 2014, FRESCOMANIA - un proiect inedit prin care Centrul de Informare Muzicală din România al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a provocat tineri şi foarte tineri compozitori să creeze variaţiuni contemporane pe o temă de Girolamo Frescobaldi (sec. XVII).

29
/10
/14

Începutul lunii noiembrie aduce pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu două dintre cele mai îndrăgite povești ale copilăriei: „Cipollino” după Gianni Rodari și „Sarea-n bucate” după Petre Ispirescu.

29
/10
/14

Numeralul de identificare ne dă, de multe ori, bătăi de cap. Lucrurile sunt mai complicate deoarece, în timp, folosirea lui în limbajul vorbit a suferit câteva modificări care au fost, până la urmă, acceptate ca norme gramaticale.

29
/10
/14

După ce a debutat ca lider în box office-ul american, Furia: Eroi anonimi conduce detaşat şi clasamentul încasărilor din România, unde a generat venituri de 557.000 RON, fiind vizionat în weekendul de lansare de aproximativ 30.000 de spectatori.

29
/10
/14

CRONICĂ DE FILM. „Maidan”, cel mai nou film de non-ficțiune al regizorului ucrainean Serghei Loznița, despre recentele revolte istorice de la Kiev, este o operă puternică, solicitantă, extrem de fin lucrată la nivelul imaginii și, mai ales, al sunetului.