Razor, de Alexei Belyakov, marele premiu CineMAiubit 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/razor-de-alexei-belyakov-marele-premiu-cinemaiubit-2015/

Pelicula „Razor” (Rusia), de Alexei Belyakov, a primit marele premiu al celei de-a 19-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit.

Un articol de Petre Ivan|7 decembrie 2015

Organizat de Fundaţia CineMAiubit şi UNATC Bucureşti, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), Festivalul CineMAiubit a adunat la UNATC, timp de 4 zile, unele dintre cele mai bune filme studenţeşti produse în ultimul an.

Juriul internaţional al festivalului a reunit personalităţi din lumea cinematografică, atât din România, cât şi din străinătate. Componenţa juriului mare al festivalului a fost următoarea: Sophia Georgiadou, directoarea Festivalului Drama din Grecia, Ada Condeescu, actriţă, Csaba Bollok, regizor maghiar, Bülent Kuçukerdogan, profesor la Istanbul Kultur University, Pavel Azap, critic de film, Cătălin Mitulescu, regizor şi scenarist, Tudor Mircea, director de imagine.

De asemenea, din componenţa juriului de documentare au făcut parte regizorii Nicolae Cabel, Andrei Dăscălescu şi Cornel Mihalache, iar din cel de animaţie/ experiment, Matei Branea – regizor animaţie, profesor, Laurenţiu Bratan – critic de film, Octavian Frecea – regizor de animaţie.CineMAiubit

Au primit premii de excelenţă, oferite de Uniunea Cineaştilor din România (UCIN), pentru întreaga activitate profesională şi didactică prof. univ. dr. Cristina Ionescu – monteur de film şi prof. univ. dr. Florin Mihăilescu – director de imagine.

Printre cele peste 20 de trofee oferite s-au numărat şi premiul special al juriului, care a revenit peliculei „Birthday present” (Austria), de Guy Lichtenstein, premiul pentru regie Cristian Nemescu, atribuit lui Alexandru Badea, pentru filmul „Toate fluviile curg în mare” (România), premiul pentru scenariu Cătălin Cocriş – „Matei”, scenariul de Andreea Simion şi Ioana Sărăcilă, premiul criticii – „Te mai uiţi şi la om” (România), de Ana-Maria Comănescu, premiul pentru imagine Cinelab pentru film românesc – Tudor Platon, pentru „Toate fluviile curg în mare” (România).

Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit a avut loc la UNATC Bucureşti în urma închiderii temporare a cinematografului Studio, locul tradiţional de desfăşurare a evenimentului din 1996 până în prezent.

Foto: CineMAiubit 2015 – cinemagia

23
/06
/23

KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie ALTFEL, între 23 și 25 iunie, la Prăjitoria Buimac din București și Cinema Unirea din Botoșani

21
/06
/23

A zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara va celebra cinematografia norvegiană printr-un focus organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film de la Bergen (BIFF). Secţiunea va cuprinde un cineconcert cu o capodoperă a cinematografiei mute, o serie de filme recente şi clasice, precum şi întâlniri cu cineaşti şi experţi norvegieni.

21
/06
/23

Duminică seară, 3200 de spectatori au urmărit filmul Asteroid City (r. Wes Anderson, 2023) în Piața Unirii din Cluj-Napoca, marcând astfel finalul unei noi ediții spectaculoase a Festivalului Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie)

13
/06
/23

Una dintre cele mai importante instituții ale cinematografiei, The International Cinema Technology Association (ICTA) și-a anunțat recent câștigătorii EMEA Awards. Premiul central a fost acordat multiplexului Cineplexx Ljubljana (Slovenia) la categoria „Cel mai bun cinematograf nou construit al anului".

10
/06
/23

200 de filme din 45 de țări, 380 de proiecții, peste 1000 de invitați – sunt doar câteva dintre cifrele ediției Festivalului International de Film Transilvania care și-a deschis porțile vineri, 9 iunie.