Razvan Stoica este câştigătorul Concursului New Talent
https://www.ziarulmetropolis.ro/razvan-stoica-este-castigatorul-concursului-new-talent/

Luni, 7 octombrie 2013, a avut loc finala concursului New Talent de la Bratislava, în urma căreia violonistul român Razvan Stoica a primit unicul premiu pus în joc la această competiţie – titlu de ,,Noul talent al anului 2013”.

Un articol de Andrada Văsii|8 octombrie 2013

Luni, 7 octombrie 2013, a avut loc finala concursului New Talent de la Bratislava, în urma căreia violonistul român Razvan Stoica a primit unicul premiu pus în joc la această competiţie – titlu de „Noul talent al anului 2013”.

Razvan Stoica este primul muzician român care reuşeşte această performanţă în istoria de 44 de ani a acestui concurs iniţiat de Sir Yehudi Menuhin.

În finală, Razvan Stoica a interpretat Concertul op.35 pentru vioară şi orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski, o interpretare care a ridicat în picioare publicul aflat la Sala de concerte a Filarmonicii din Bratislava.

New Talent este cea mai importantă competiţie pentru tineri instrumentişti între 18 şi 28 ani, derulată sub semnul Uniunii Europene de Radio; fiecare radiodifuziune publică europeană are dreptul de a înscrie în concurs propriii candidaţi.

Peste 20 de premii pentru Razvan Stoica

Razvan Stoica a fost propus în această competiţie de Radio România Muzical, unicul post de radio românesc dedicat muzicii clasice şi de jazz, care confirmă astfel, încă o dată, implicarea sa în promovarea valorilor muzicale româneşti.

Citiți și: Razvan Stoica este semifinalist la Concursul New Talent din Bratislava

Joi, 10 octombrie 2013, între orele 18.10-19.00, Razvan Stoica este invitatul unei ediţii speciale „Radio România Muzical multimedia”. În direct la radio, dar şi audio-video pe site, Cristina Comandaşu va dialoga cu Răzvan Stoica despre recenta sa reuşită; vor fi difuzate şi înregistrările violonistului, cele realizate pentru Radio România, dar şi selecţiuni de pe discul său „Stradivari with passion”. Înregistrarea audio-video a emisiunii va putea fi ulterior vizionată pe site-ul România Muzical, dar şi pe contul de youtube al Radio România Muzical.

Razvan Stoica

Razvan Stoica a câștigat concursul de la Bratislava

Violonistul Razvan Stoica (26 ani) a studiat la Liceul de muzică „George Enescu” din Bucureşti şi la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, la clasa binecunoscutului profesor Ilya Grubert.

Are în palmares aproape 30 de premii naţionale şi internaţionale. Din 2009, Răzvan Stoica cântă pe o vioară Stradivarius din 1729, pe care a  câştigat-o la o competiţie desfăşurată la Salzburg, la care Răzvan a avut 170 de contracandidaţi.

Foto credit: Radio România Muzical, Peter Brenkus, Razvan Stoica

22
/06
/17

În ziua dinaintea prezentării spectacolului ”Naharin’s Virus” în FITS 2017, una dintre conferințele de la Librăria Habitus l-a avut ca invitat pe unul dintre cei mai aclamați coregrafi contemporani, colaborator al celor mai importante companii de dans din lume. Un om și un artist care intrigă, năucește și totodată provoacă revelații profunde despre dans, corp și mișcare.

20
/06
/17

Orchestra de Cameră Radio încheie stagiunea la Sala Radio miercuri, 21 iunie, ora 19.00, cu un concert-eveniment sub bagheta lui Jankó Ferenc - Zsolt, dirijor permanent al Operei de Stat din Cluj-Napoca, al Filarmonicii din Oradea și dirijor asistent al Budapest Festival Orchestra.

15
/06
/17

Proiectul Tango la cetate se deschide în luna iunie prin două concerte susţinute la Hunedoara (16 iunie) şi Alba Iulia (24 iunie) de binecunoscutul grup Argentango. La Hunedoara concertul va avea loc la Castelul corvinilor, în Sufrageria Bethlen pe 16 iunie de la ora 19,00 iar la Alba Iulia, proiectul va fi inclus în “Sărbătoarea muzicii” şi se va desfăşura în Piaţa cetăţii de la ora 18.00

15
/06
/17

”Captivează instantaneu... Inspirat din Keaton, Fellini și desigur Chaplin, acest spectacol atemporal despre hilare accidente minore și acrobații excepționale este încântător...Obligatoriu de văzut... Contagios, extraordinar, magic.. Adorabil...Un deliciu, mergeți neapărat să-l vedeți....” Dincolo de astfel de spicuiri din aprecierile presei internaționale la adresa acestui spectacol, exact în ziua în care o mult necesară lege a fost adoptată în România (interzicerea folosirii de animale sălbatice în numerele de circ pe tot teritoriul țării), ”Pss psss/ Chiar... fără cuvinte” a făcut istorie în multe suflete și la FITS 2017.

14
/06
/17

Față de cum au cunoscut circul multe generații, acest relativ nou tip de artă performativă, circul contemporan, împletește acrobațiile și performanțele fizice cu dansul, prezentarea unui fir narativ prin mijloace de expresie teatrală, lightning design și o estetică centrată pe om, pe sentimentele, călătoria și poveștile sale. Australia, patria celebrissimei trupe Cirque du Soleil,  este unul dintre creatorii circului contemporan, care a luat avânt în anii 1970. Este o artă care conectează corpurile și sufletele fără a avea nevoie de prea mult decor sau artificii ornamentale sau de animale. Istoria circului dar și numeroasele frământări și teme ale culturii contemporane se regăsesc în această artă măiastră, complexă, extrem de muncită și totodată simplificată până la esențe: mișcare, dans, ritm, conexiune, capodoperă a corpului uman. Doamnelor și domnilor, Circa Contemporary Circus!

13
/06
/17

Compania spaniolă Tutais a adus la FITS 2017 un spectacol cu care publicul românesc cu siguranță a rezonat puternic. ”Dansul urșilor din Pirinei” valorifică o tradiție culturală extrem de veche în multe zone montane ale Europei și ale lumii, inclusiv în România, în centrul căreia se află urșii și lumea lor de munți și păduri. Încărcătura simbolică enormă a ursului este, toată, incorporată în acest spectacol: animal totemic, heraldic, călăuză a sufletelor după moarte, vestitor ritualic al primăverii, simbol regal înțelepciunii dar și al forței brute dezlănțuite, arhetip al vindecătorului șamanic, principiu dual al adormirii și reînvierii și multe altele.

13
/06
/17

Știți unde e Guadalupe? În largul coastei vestice a Mexicului. Știți ce legătură are cu România? (Desigur, dincolo de faptul că este cel mai populat teritoriu al Uniunii Europene -întrucât aparține de Franța, face parte și din UE- din America de Nord.) Una enormă, aceeași legătură pe care o poate stabili orice loc din lume cu un altul: conexiunea prin muzică, dans, ritm, culoare, zâmbet, bucurie.

13
/06
/17

Seria de concerte SoNoRo Conac din luna iunie se va încheia săptămâna aceasta, cu concertele de la Biserica Fortificată din Cincșor, Castelul Kalnoky din Micloșoara și Castelul Daniel din Tălișoara. Concertele SoNoRo Conac se vor relua în luna septembrie.

09
/06
/17

Premieră absolută în România: Marilyn Mazur, Branford Marsalis, Kurt Elling și Stanley Jordan cântă în iulie la Bucharest Jazz Festival. Bucharest Jazz Festival revine între 5 și 9 iulie cu o nouă serie de concerte live în Piața George Enescu. Cele mai originale și creative nume ale jazzului internațional și autohton provoacă publicul bucureștean să descopere universalitatea jazzului.