Rebelii USR, excluşi din “Imperiul” Uniunii Scriitorilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/rebelii-usr-exclusi-din-imperiul-uniunii-scriitorilor/

Lăsând la o parte glumiţa din titlu şi imaginea – un (micro)pamflet / aluzie care trebuie tratat / tratată ca atare, în ciuda… “folosirii abuzive şi nelegale a siglei USR” – , în “Galaxia” Uniunii Scriitorilor din România (USR) există două certitudini. Prima, că războiul este în toi, iar a doua că, aseară, Consiliul Uniunii Scriitorilor din România (USR) a decis excluderea din Uniune a membrilor autodeclaratei “conduceri a USR”, respectiv a scriitorilor Ioana Crăciunescu, Dan Iancu, Florin Iaru, Cosmin Perţa, Valeriu Mircea Popa, Cristian Tiberiu Popescu, Octavian Soviany, Adrian Suciu, Cristian Teodorescu, Paul Vinicius, Daniel Vorona.

Un articol de Petre Ivan|22 martie 2016

Potrivit USR, „Comisia de Monitorizare, Suspendare și Excludere a constatat încălcarea de către un număr de membri ai Uniunii Scriitorilor din România a art. 16 și următoarele din cap. 5 din Statutul USR, în sensul că au convocat nestatutar o Adunare Generală Extraordinară și au organizat, la data de 19 martie, o Adunare Generală Extraordinară nestatutară, nedesfășurată prin adunările generale ale Filialelor, în care s-au votat nestatutar noi organe de conducere”.

Prin comunicatele remise presei, s-a folosit abuziv și nelegal sigla USR, uzurpându-se calitățile oficiale ale persoanelor alese legal și statutar în funcțiile de conducere și creându-se astfel prejudicii de imagine grave Uniunii, în aceste condiții Comisia de Monitorizare, Suspendare și Excludere propunând Consiliului USR excluderea scriitorilor amintiți, adaugă sursa citată.

Cristian Teodorescu, ales preşedinte al Uniunii Scriitorilor pe 19 martie, susţine că Adunarea Generală Extraordinară s-a organizat după toate regulile prevăzute de lege.

Foto: Star Wars – cinemagia

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.