Rebengiuc şi Ivanov, masterclass-uri de actorie la Ideo Ideis
https://www.ziarulmetropolis.ro/rebengiuc-si-ivanov-masterclass-uri-de-actorie-la-ideo-ideis/

Actorii Victor Rebengiuc şi Vlad Ivanov vor susţine masterclass-uri la cea de-a noua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis, care se va desfăşura în perioada 18 – 26 august, la Alexandria.

Un articol de Petre Ivan|5 august 2014

Astfel, Victor Rebengiuc vine la cea de-a noua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis pentru a susţine un masterclass de actorie, alte două masterclass-uri urmând a fi susţinute de actorul Vlad Ivanov, cunoscut pentru rolurile sale din filmele „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi „Poliţist, adjectiv”.

De asemenea, mentorii Ideo Ideis – Cătălin Ştefănescu, Vlad Zamfirescu, Medeea Marinescu, Marius Manole şi Andi Vasluianu – vor susţine masterclass-uri la această ediţie a festivalului.

Masterclass-urile Ideo Ideis au loc pe 26 august şi sunt evenimente cu acces gratuit. Concepute pe formatul unui dialog relaxat între invitaţi şi public, scopul lor este de a facilita întâlnirea participanţilor cu personalităţi din lumea teatrală şi de a dezbate alături de aceştia subiecte de interes comun.

Seara Povestitorilor

Realizatorul TV Andi Moisescu, alpinistul Horia Colibășanu și fondatorii festivalului Plai din Timișoara, Andreea și Norbert Tako, vin anul acesta la Ideo Ideis, la Seara Povestitorilor.

Pe parcursul celor 3 seri (19 august- Andi Moisescu , 20 august- Horia Colibășanu și 21 august- Andreea și Norbert Tako), cei patru invitați vor discuta cu tinerii liceeni despre lucrurile care îi inspiră și despre traseul carierei fiecăruia dintre ei.

Seara Povestitorilor este un eveniment dedicat poveștilor de succes din afara sferei artistice. Conceptul evenimentului este construit în jurul ideii de mentorat și este inspirat de discursurile TEDx.

Despre Ideo Ideis

Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis a debutat în 2006, ca urmare a iniţiativei a trei liceeni din Alexandria – Andreea Borţun, pe atunci în vârstă de 15 ani, Oana Nedelea, în vârstă de 16 ani, şi Alexandru Ion, care avea 18 ani la vremea respectivă -, cărora, cu două săptămâni înainte de începerea primei ediţii, li s-a alăturat actorul Marcel Iureş, preşedinte onorific al evenimentului.

În 2009, Ideo Ideis s-a bucurat de susţinerea sopranei Angela Gheorghiu şi a actorului englez, recompensat cu un premiu Oscar, Jeremy Irons.

 

Foto cu Rebengiuc şi Ivanov – Cinemagia

11
/11
/13

Regizorul Andrei Gruzsniczki și actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr. vor lua parte la proiecția în premieră mondială a filmului „Quod Erat Demonstrandum” azi, la Festivalul Internațional de Film de la Roma (8 – 17 noiembrie).

11
/11
/13

Cea mai nouă producție a companiei independente de teatru și film Create.Act.Enjoy, din Cluj-Napoca, este un spectacol de teatru-dans, creat pentru spații alternative. ,,Lost in Transition” pornește de la ideea că societatea de astăzi se află într-un moment de răscruce: între comoditate și acțiune, între stagnare și reacție, între rutină și inovație.

11
/11
/13

Marți, 12 noiembrie, de la ora 19.00, la Institutul Francez, Sala Elvire Popesco, are loc lansarea albumului Sonoro Conac, care cuprinde lucrările fotografului Șerban Mestecăneanu și texte scrise de Luiza Zamora, cu un concept grafic semnat de Corina Duma.

11
/11
/13

CRONICĂ DE CONCERT „Un artist îşi asumă riscuri”, aşa s-ar putea sintetiza ceea ce pianista Valentina Lisitsa a împărtăşit cu jurnaliştii şi publicul bucureştean pe parcursul zilei de 5 noiembrie 2013, la Ateneul Român.

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.