Recital vocal al Adelinei Diaconu, la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/recital-vocal-al-adelinei-diaconu-la-ateneul-roman/

Duminică, 7 iunie, de la ora 19.00, în Sala mică a Ateneului Român, soprana Adelina Diaconu susţine un recital, acompaniată la pian de Krimhilda Cristescu

Un articol de Liliana Matei|5 iunie 2015

Soprana ADELINA DIACONU a absolvit studiile de licenţă şi master ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa de canto Silvia Voinea. De-a lungul timpului s-a remarcat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale, printre care „Leyla Gencer Voice Competition” Istanbul, 2010 (s-a clasat printre cei 9 finalişti), „Franz Schubert Competition” Ruse, 2009 (Premiul al II-lea) şi Concursul Naţional de Lied „Ionel Perlea” Slobozia, 2012 (Marele Premiu).

Soprana desfăşoară, încă de la vârsta de 15 ani, o bogată activitate concertistică, atât în ţară, cât şi în străinătate. A interpretat, de asemenea, diverse roluri, printre care se numără: Norina din opera Don Pasquale de Donizetti, Fata de Împărat din opera Luceafărul de N. Bretan, Sylvie din opera La Colombe de Gounod, Adela din opereta Liliacul de Johann Strauss, Stasi din opereta Silvia şi Liza din opereta Contesa Maritza de E. Kálmán. În prezent, este solistă a Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi.

KRIMHILDA CRISTESCU a absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu”, Bucureşti, Facultatea de Instrumente şi Canto, secţia pian principal în 1965, ca şef de promoţie. A participat la nenumărate masterclass-uri, precum: Conservatorul „Rimski – Korsakov” din Leningrad, cu Tatiana Petrovna Kravcenco şi Master „Marguerite Long” la Paris. De asemenea, a realizat imprimări Radio şi TV, dar şi CD-uri personale: integrala sonatelor pentru vioară şi pian de Beethoven şi integrala sonatelor pentru vioară şi pian de Mozart alături de violonistul Octavian Raţiu. Din 1965 este cadru didactic la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, în prezent profesor universitar doctor.

Program:

Antonin Dvořák
Zigeuner Lieder

Felicia Donceanu
Trei cântece pentru Til

Claude Debussy
 Beau soir
Romance
 Les cloches
 Paysage sentimental
 Voici que le printemps

Gioachino Rossini
„Una voce poco fa…Io sono docile” din opera Bărbierul din Sevilla

Gaetano Donizetti
„Ancor non giunse…Regnava nel silenzio…” din oepra Lucia di Lammermoor
„Quando rapito in estasi”  din oepra Lucia di Lammermoor

Vincenzo Bellini
„Care compagne…Come per me sereno…Sovra il sen”  din opera La sonnambula

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

30
/03
/15

Primăria Sectorului 3 organizează, pentru al treilea an consecutiv, un eveniment dedicat omului de cultură Florian Pittiș, cel care a fost un “one man show”, un “uomo universale” al României. Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș va avea loc pe 18 aprilie, începând cu ora 17.00, în Parcul Titan. Accesul publicului este liber.

27
/03
/15

Ziarul Metropolis, cotidian cultural editat de Teatrul Metropolis din București, împlinește doi ani de existență astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului. Zi de zi, publicația a încercat să-și ridice standardul și să ocolească valul de tabloidizare care a afectat chiar și cele mai prestigioase site-uri quality din România.

23
/03
/15

Vineri, 27 martie (19.00), pe scena Sălii Radio va avea loc un eveniment special de talie internaţională! Un public potenţial de milioane de ascultători se va alătura - pe calea undelor şi online - celor aproximativ o mie de spectatori prezenţi în sala de concerte bucureşteană pentru a-i aplauda pe trei tineri muzicieni laureaţi ai unor prestigioase competiţii, organizate sub egida Uniunii Europene a Concursurilor Muzicale de Tineret.

20
/03
/15

Astăzi, 20 martie, s-au lansat noile abonamente pentru ultimele trei luni de stagiune (aprilie-iunie) la Sala Radio. Trei luni în care iubitorii muzicii se pot întâlni cu Alexandru Tomescu, Mircea Albulescu, cu Luiza Zan şi Teodora Enache, cu Grigore Leşe şi Artur Șahnazarian sau cu Richard Galliano şi Sarah Nemţanu.

20
/03
/15

La finalul lunii martie, Orchestra de Cameră Radio adresează publicului său o invitaţie la o seară muzicală într-o formulă inedită: două concerte ce aparţin barocului muzical, unul semnat de Vivaldi - celebrul creator al Anotimpurilor - şi cel de-al doilea aparţinând lui Händel, vor fi interpretate în versiunea pentru nai!

18
/03
/15

Bono a cântat pentru prima dată în public după accidentul de bicicletă suferit în noiembrie 2014, alături de colegii săi din trupa U2, luni, la înmormântarea DJ-ului irlandez Tony Fenton.

17
/03
/15

Ce poate fi mai potrivit pentru o seară de martie decât partitura compozitorului rus Igor Stravinski - Sacre du printemps (Ritualul primăverii)? Vineri, 20 martie (19.00), la Sala Radio, veţi avea bucuria întâlnirii cu această lucrare inedită interpretată de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin.

14
/03
/15

Ce au în comun samba, Massive Attack, Radiohead şi pianul clasic? Răspunsul îl dă Brad Mehldau, unul dintre cei mai talentați pianişti ai lumii, care vine în România pe 26 noiembrie, în cadrul unui concert marca Jazz Night Out.

13
/03
/15

Urmăresc cu același interes ca întotdeauna actualitatea discografică internațională ce rezervă în ultima perioadă surprize dintre cele mai frumoase, așa cum sunt aparițiile a două albume pe care, personal, le-am apreciat foarte mult: “Cinci contratenori” care va fi lansat în 16 martie și “Journey East” lansat în 16 februarie, semnat de violonistul Nemanja Radulovic. Sunt două discuri legate, într-un fel de România. Neașteptat, nu?