Regal de Balet la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/regal-de-balet-la-tnb/

Anul Centenarului României este ocazia perfectă pentru a sărbători 100 de ani de unitate naţională într-o seară de diversitate artistică internaţională! Pornind de la această idee, Asociaţia Nevoia de Educaţie, alături de balerina Alice Minoiu, vă invită pe 3 Septembrie 2018, la Gala Regal de Balet la TNB dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, în care balerini străini şi români, care profesează în întreaga lume, se vor reuni în Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|16 august 2018

Gala „Regal de Balet la TNB” este un spectacol al excelenței coregrafice! Bucuria împlinirii a o sută de ani de la Marea Unire va fi redată prin fiecare piruetă a balerinilor renumiți precum: Iana Salenko și Dinu Tămăzlăcaru – Berlin State Ballet, Marina Minoiu și Emerson Moose – The Royal Danish Ballet, Robert Enache, Andra Ionete și  Răzvan Cacoveanu – Opera Națională București. Acestor balerini li se vor alătura Tudor Moldoveanu și Alexandra Pera – Czech National Ballet, Mihail Sosnovschi, Alaia Rogers și Marian Furnică – Vienna State Ballet, Alban Lendorf – American Ballet Theatre, Calvin Richardson – The Royal Ballet, Akane Ichii – Estonian National Ballet, Maya Negishi – Teatrul de Balet din Sibiu, Amyra Badro – Teatro Principal de Zaragoza, Ana Bodea – artist independent, Cristian Preda – artist independent 

Momente îndrăgite ale baletului clasic precum „La Sylphide” cât și lucrări coregrafice de succes „Les Bourgeois” vor fi completate de acordurile marilor compozitori români George Enescu și Ciprian Porumbescu.

Vor fi un liant feeric între arta baletului și tradiția românească, lucrări spectaculoase încărcate de emoție autentică, energie autohtonă și noblețe. Jocul coregrafic include, de asemenea, și lucrările tânărului Ross Freddie Ray, fost balerin al Operei Naționale București, absolvent și preminant al Royal Ballet School din Londra, ale lui Radu Poklitaru, Ben Van Cauwenburgh, Andrei Cozlac și Calvin Richardson.

Avem nevoie de artă pentru a ne îmbogăți mintea și spiritul! Avem nevoie de o Românie culturală care să ne ofere bucurie!”, subliniază Alice Minoiu, inițiatorul Proiectului.

Inițiatorul proiectului și co-organizator este Alice Minoiu, balerină și absolventă a Universității „Gheorghe Cristea”, secția Coregrafie, implicată în promovarea artei coregrafice în România.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro, pe www.mystage.ro, precum și la Casa de bilete a Teatrului Național București.

Foto: Regal de Balet la TNB – Facebook

17
/03
/22

Miercuri, 23 martie 2022,  de la ora 19.00, Corul Filarmonicii „George Enescu”, condus de Iosif Ion Prunner, va susține un program dedicat apropiatei sărbători pascale: Missa In illo tempore de Claudio Monteverdi și câteva lucrări de Gavriil Musicescu: Imnele Sfintei Liturghii, Concertul coral nr. 1, op. 15 și Concertul coral nr. 2, op. 30. Concertul este realizat în parteneriat cu Trinitas TV.

15
/03
/22

Considerat unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii, un creator romantic influențat puternic de stilul clasic, Johannes Brahms a fost așezat de celebrul dirijor și pianist Hans von Bülow pe un piedestal, alături de ceilalți doi mari „B” ai muzicii germane: Bach – Beethoven – Brahms.

08
/03
/22

Dirijorul britanic LEO HUSSAIN – care debuta în 2016 pe prestigioasa scenă a Operei Regale (Covent Garden) din Londra cu Oedipe de George Enescu, bucurându-se de un mare succes de public - revine vineri, 11 martie 2022 (19.00), la Sala Radio.

07
/03
/22

În 8, 9 și 10 iulie, aeroportul din Arad va găzdui din nou artiști îndrăgiți și fanii lor, iubitorii de muzică bună, distracție și dans până la răsărit. Arad Open Air Festival se află deja la cea de-a șasea ediție, oferind publicului întâlniri cu nume celebre, activități de neuitat, scene pentru toate gusturile. Festivalul promite și anul acesta trei zile magice.

03
/03
/22

Corul de cameră Preludiu dirijat de Andrei Stănculescu invită publicul la un concert special pe data de 9 martie, ora 19.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naționale de Muzică din București (UNMB), concert realizat în colaborare de Centrul Național de Artă Tinerimea Română (CNATR), Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București.

03
/03
/22

Opera Națională București continuă seria de evenimente care marchează Stagiunea Centenară „Opera 100” și organizează, în perioada 2-6 aprilie, Masterclass-ul Nelly Miricioiu, care se va încheia cu „Belcanto Gala”, în data de 6 aprilie, în cadrul căreia cursanții vor fi acompaniați de Orchestra Operei Naționale București.

01
/03
/22

Concertele 𝑬𝒀𝑬𝑫𝑹𝑶𝑷𝑺 au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie. Trupa și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, și-au consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai".

24
/02
/22

Între 13 și 19 februarie 2022, la Iași a avut loc cea de-a treia ediție a Classix Festival, un demers organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Peste 60 de artiști din 13 țări au fost prezenți în cadrul celor 8 concerte care au alcătuit programul festivalului, alături de 7 proiecții de film, un vernisaj, o expoziție, o dezbatere, o prelegere și 10 masterclass-uri.

16
/02
/22

Orchestra Română de Tineret (ORT) dirijată de Cristian Măcelaru – care poate fi ascultat pentru prima oară în România după momentul în care a fost numit director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu” – va concerta sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 19, la Ateneul Român, într-o seară care are în program două superbe capodopere ale muzicii ruse : Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski, solistă violonista franceză de origine română Sarah Nemţanu şi Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Șostakovici.