Regal de comedie la Cluj
https://www.ziarulmetropolis.ro/regal-de-comedie-la-cluj/

Astãzi a debutat în Cluj Festivalul Internaṭional de Film ComedyCLUJ –eveniment care va dura pânã pe 21 octombrie. Festivalul va aduce în prim plan 100 de filme din diverse ṭãri, cu subiecte complexe şi capabile de a trezi interesul oricãrui spectator. Gala de deschidere va avea loc astãzi, 12 octombrie la ora 19:00, la Cinema […]

Un articol de |12 octombrie 2012

Astãzi a debutat în Cluj Festivalul Internaṭional de Film ComedyCLUJ –eveniment care va dura pânã pe 21 octombrie. Festivalul va aduce în prim plan 100 de filme din diverse ṭãri, cu subiecte complexe şi capabile de a trezi interesul oricãrui spectator.
Gala de deschidere va avea loc astãzi, 12 octombrie la ora 19:00, la Cinema ,,Florin Piersic’’. In cadrul galei, prezentarea lung-metrajului ,,Oricum te iubesc/Den skaldede frisor’’ va marca momentul de început. Filmul, a cãrui premierã mondialã a avut loc în luna septembrie în cadrul Festivalului de Film de la Veneṭia, îl are în rolul principal pe Pierce Brosnan.
Pe 14 octombrie, spectatorii vor putea sã îl întâlneascã pe Marcel Iureş în piesa ,,Absolut !’’ ( o producṭie a lui Alexandru Dabija sub patronajul Teatrului ACT). Piesa se bazeazã pe scrierile lui Ion Creangã, mai exact Ivan Turbincã şi promite o interpretare fabuloasã din partea lui Marcel Iureş pe scena Teatrului Naṭional Cluj-Napoca.

Premiul de Excelenṭã îi va fi acordat actorului şi regizorului Horaṭiu Mãlãele; prefaṭarea acestui eveniment va consta în proiecṭia filmului ,,Divorṭ din Dragoste’’ (în regia lui Andrei Blaier). Spre final, maestrul Mãlãele va purta un dialog deschis şi informal cu publicul prezent.

Juriul din acest an va fi alcãtuit din Thom Palmen (director Umea Film Festival din Suedia), Laurenṭiu Damian (regizor şi scenarist roman, professor la UNATC), Sebastian Stern (regizor german), Vivek Singhania (producãtor indian) şi Declan Cassidy (regizor şi scenarist, membru fondator al Irish Film and television Academy).

Cu alte cuvinte, pentru toṭi clujenii, şi nu numai, se anunṭã un festival frumos plin de filme bune.

15
/04
/16

La ediția actuală a Târgului de Carte de la Londra, Institutul Cultural Român a așezat în centrul programului românesc figura lui Mircea Eliade, marele scriitor și istoric al religiilor care a petrecut, în 1940/41, opt luni în sediul din Belgrave Square nr. 1, ca atașat cultural al României în Regatul Marii Britanii.

15
/04
/16

„Sunt mereu atras de proiecte care au mai multe nivele, iar această poveste este exact aşa”, spune Kevin Costner despre ,,Criminal”, filmul care rulează de astăzi în cinematografele din România şi în care mai joacă Ryan Reynolds, Gary Oldman, Tommy Lee Jones şi Gal Gadot.

15
/04
/16

Astăzi se împlinesc 567 de ani de la naşterea geniului Renașterii, Leonardo da Vinci. Coincidenţa face ca cercetătorii italieni să anunţe, ieri, descoperirea descendenților în viață ai lui Da Vinci, în ciuda faptului că încă nu se cunoaște unde se află corpul său și, prin urmare nu a exitat posibilitatea efectuării unui test ADN. Printre descendenţii lui Leonardo s-ar afla, spun cercetătorii, şi un nume greu din lumea filmului, regizorul și producătorul Franco Zeffirelli...

14
/04
/16

Între 18 şi 22 aprilie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” găzduieşte cea de-a XX-a ediţie a Uşilor Deschise şi ii invită oe iubitorii teatrului să descopere culisele celei mai importante universităţi de artele spectacolului din România.

14
/04
/16

Dirijorul, violonistul şi compozitorul olandez MARIJN SIMONS, dirijor la Festivalul de Operă din Heidenheim – Germania (începând din 2012) este invitatul Orchestrei de Cameră Radio, în concertul programat miercuri, 20 aprilie (19.00), la Sala Radio, eveniment derulat cu participarea pianistei KARINA ŞABAC, care şi-a construit o bogată carieră în străinătate.

14
/04
/16

Relansat pe platforma gratuită Cinepub în ziua în care Festivalul de la Cannes a anunțat includerea noilor filme ale lui Cristi Puiu și Cristian Mungiu în Competiția 2016, „Moartea domnului Lăzărescu” rămâne probabil cel mai important reper de până acum al Noului Cinema Românesc.

14
/04
/16

Săptămâna viitoare (18 - 22 aprilie), şase poeţi britanici contemporani vin la Bucureşti, pentru a stiliza traduceri din poezia română contemporană. Pe lista celor peste 40 de poeţi români ale căror versuri vor fi traduse în limba engleză se află nume precum: Ana Blandiana, Nora Iuga, Angela Marinescu, Emil Brumaru sau Mircea Cărtărescu

14
/04
/16

Trei filme româneşti au fost selectate în competiţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes: “Bacalaureat” de Cristian Mungiu şi “Sierra Nevada” de Cristi Puiu, în competiţia oficială şi “Câini” de Bogdan Mirică, în secţiunea Un Certain Regard.

13
/04
/16

Luna aprilie aduce un nou titlu în repertoriul Operei Comice pentru Copii, baletul “Jack și Vrejul de Fasole”, un spectacol semnat de Corina Dumitrescu. Premiera are loc sâmbătă, pe 16 aprilie, de la ora 17:00, și duminică, pe 17 aprilie, de la ora 11:00, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești, nr. 16).

13
/04
/16

7 zile, 25 de reprezentații, 14 ateliere interactive de creație, 7 întâlniri cu specialiști din diferite domenii, o premieră, o lansare de carte, o expoziţie cu ilustraţii din carte, o campanie umanitară. În săptămâna altfel (18-24 aprilie), Teatrul Țăndărică îi invită pe cei mici la un maraton al evenimentelor culturale, sociale și educative care vor avea loc în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Țăndărică Altfel.

13
/04
/16

După lungmetrajele „Italiencele” și „Nuntă în Basarabia”, regizorul Nap Toader se întoarce pe marile ecrane din România cu filmul „03.ByPass”. Pelicula, produsă și distribuită de Clandestino Production, va avea premiera în cinematografe pe 6 mai.

13
/04
/16

Balerinii străini care au protestat în semn de susținere pentru Johan Kobborg pe treptele Operei Naționale din București au fost huiduiți de mai mulți angajați ai ONB care le-au strigat „Afară din țară! Aici e Opera Naţională a României!". Angajaţii ONB reclamă faptul că dansatorii străini sunt plătiţi cu sume mult mai mari decât artiştii autohtoni.

13
/04
/16

TURISM CULTURAL La Liverpool se poate ajunge în multe feluri. Eu am venit dinspre Londra, cu trenul. E singura cale pe care o cunosc. Despre ea vă scriu.

12
/04
/16

Atenție, se deschid ușile… urmează „Muzică Clasică la Metrou #4”, în cele mai tranzitate patru stații: Piața Unirii 1, Piața Unirii 2, Univeristate și Piața Victoriei, ale căror peroane vor fi transformate în săli de spectacole.