Regele Leu, producţia de divertisment cu cele mai mari încasări din toate timpurile
https://www.ziarulmetropolis.ro/regele-leu-productia-de-divertisment-cu-cele-mai-mari-incasari-din-toate-timpurile/

Spectacolul „Regele Leu/ The Lion King” este producţia de divertisment cu cele mai mari încasări din lume, din orice domeniu, cu 6,2 miliarde de dolari obţinuţi la nivel mondial

Un articol de Petre Ivan|23 septembrie 2014

Regele Leu se joacă pe Broadway, New York, din 1997 şi a fost montat pe scene din întreaga lume, iar încasările sale au depăşit veniturile aduse de desenul animat cu acelaşi titlu, care a avut încasări de doar un miliard de dolari.

„Acesta este cel mai mare nivel de încasări din istorie. Cifra de 6,2 miliarde de dolari reprezintă doar încasările spectacolului de teatru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Disney, care a mai precizat că recordul a fost atins pe perioada verii.

Musicalul „Regele Leu”, bazat pe filmul de desene animate omonim, lansat de Disney în 1994, redă povestea lui Simba, un pui de leu născut într-o familie regală.

Când Simba este ostracizat de unchiul său viclean, leul reuşeşte să treacă prin toate încercările cu ajutorul prietenilor săi din junglă pentru a îşi lua locul pe tronul regelui animalelor africane.

Regia spectacolului este semnată de Julie Taymor, iar cântecele sunt semnate de Elton John, pe versurile lui Tim Rice.

„Este dificil să nu fii emoţionat când îţi dai seama de impactul pe care l-a avut acest spectacol”, a declarat Thomas Schumacher, preşedinte şi producător la Disney Theatrical Productions.

Încasările pentru „Regele Leu” sunt mai mari decât cele pentru oricare dintre filmele seriei „Harry Potter”, filmul „Titanic” şi oricare dintre filmele francizei „Războiul Stelelor”. Filmul cu cele mai mari încasări din istorie este „Avatar”, cu aproximativ 2,8 miliarde de dolari câştigate la nivel mondial, potrivit Disney.

Foto: Regele leu – cinemagia

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".