Restaurarea tabloului „Rondul de noapte”, de Rembrandt, poate fi urmărită live pe internet
https://www.ziarulmetropolis.ro/restaurarea-tabloului-rondul-de-noapte-de-rembrandt-poate-fi-urmarita-live-pe-internet/

Restaurarea tabloului „Rondul de noapte”, semnat Rembrandt van Rijn, a început la Rijksmuseum din Amsterdam şi vizitatorii sunt invitaţi să o urmărească live. Lucrarea a fost amplasată într-o încăpere cu pereţi din sticlă, astfel că poate fi văzută de vizitatori în timp ce este restaurată.

Un articol de Petre Ivan|9 iulie 2019

Pe site-ul instituţiei poate fi urmărit întregul proces.

„Rondul de noapte” este considerată cea mai pretenţioasă lucrare a lui Rembrandt. A fost comandată de primarul şi conducătorul gărzii civile din Amsterdam, Frans Banninck Cocq, care a dorit un portret de grup al brigăzii sale. Peste 2,5 milioane de oameni vin anual să vadă lucrarea care are aproximativ 4 metri înălţime, 4,5 metri lăţime şi cântăreşte 337 de kilograme. Citiți articolul integral pe news.ro

Foto: Rondul de noapte Rembrandt – Facebook

 

24
/04
/15

Prima ediţie a Festivalului Internaţional al Lumii Spotlight a început, joi seară, în Bucureşti, locuitorii Capitalei fiind invitaţi să admire timp de trei zile diverse lucrări artistice, instalaţii, sisteme de iluminare arhitecturală şi videomapping-uri, prezentate pe Calea Victoriei, între Biblioteca Centrală Universitară şi Piaţa Naţiunilor Unite

22
/04
/15

În perioada 23-25 aprilie, Primăria Municipiului București și ARCUB le vor prezenta locuitorilor capitalei centrul orașului într-o lumină nouă. Prima ediție a Spotlight Festival le oferă bucureștenilor o experiență inedită prin transformarea uneia dintre cele mai circulate zone ale orașului într-un traseu spectaculos, în care lumina și tehnologia joacă rolurile principale.

21
/04
/15

Peste un milion de persoane şi-au făcut rezervări pentru a vedea giulgiul din Torino, una dintre cele mai cunoscute şi mai controversate relicve ale creştinătăţii, care a fost expus, duminică, pentru prima dată după o pauză de cinci ani.

08
/04
/15

Ca urmare a hotărârii UNESCO, anul 2015 a fost proclamat în mod oficial Anul Internațional al Luminii, scopul acestei acțiuni fiind acela de a se promova o mai bună înțelegere la nivel public și politic a rolului central al luminii în cadrul lumii moderne.

07
/04
/15

Două staţii din Iași au fost transformate în staţii interactive, în cadrul unui proiect outdoor multimedia de comunicare urbană, realizat de WINK, agenţia Namogo și managementul pub-ului britanic The Trumpets.

24
/03
/15

Scriitorul Horia-Roman Patapievici, fost preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR), va ocupa funcţia de preşedinte al grupului Artmark, platforma privată de promovare culturală formată din şapte entităţi, printre care şi casa de licitaţii Artmark şi Lavacow.