Revizorul, de N.V. Gogol – 10 ani pe scena Teatrului de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/revizorul-de-n-v-gogol-10-ani-pe-scena-teatrului-de-comedie/

Revizorul este una dintre cele mai de succes producţii ale Teatrului de Comedie, încununată cu cronici elogioase la Edinburgh şi aplaudată de mii de spectatori în cei 10 ani de la premieră. Iubitorii teatrului sunt aşteptaţi sâmbătă, 3 decembrie, de ora 19.00, la Sala Radu Beligan pentru aniversarea acestui longeviv spectacol de comedie.

Un articol de Petre Ivan|28 noiembrie 2016

Revizorul are toate marile calități ale unei comedii de valoare – un text excelent, o viziune regizorală cu totul originală semnată de Horațiu Mălăele și o distribuție de excepție.

Revizorul de N.V. Gogol,  traducere de Sică Alexandrescu și Gabriela Leonte, adaptarea de Horațiu Mălăele, regia Horațiu Mălăele, scenografia Lia Manțoc, muzica  Dorina Crișan Rusu asistent regie Corina Constantinescu, asistent scenografie Vali Ighigheanu a debutat pe 5 noiembrie 2006.

In cei 10 ani Revizorul a avut : 200 reprezentații, peste 60.000 spectatori, 15 reprezentații în turnee și festivaluri internaționale, 12 turnee naționale, 6 premii

Participări internaţionale

Bukarest Festtage, Viena, Austria – 2007

Festivalul International Fringe, Edinburgh, Scoţia, Marea Britanie – 2007

publicaţiile The Times, The Independent, Three Weeks, Sunday Herald Magazine au acordat

spectacolului 4 stele din 5

JoakimInterFest editia a II-a, Krakujevac, Serbia – 2007

– premiul pentru cel mai bun spectacol

– premiul pentru cea mai bună regie – Horaţiu Mălăele

– premiul pentru cel mai bun actor – George Mihăiţă în rolul Primarului

– premiul publicului

Teatrul Arenal Madrid, Spania – 2008

Teatrul Katona Joszef Budapesta, Ungaria   – 2008

Participări naţionale

Festivalul Naţional de Teatru Clasic, Arad, ediţia a XII-a – 2006revizorul

Festivalul de Dramaturgie Contemporană Braşov, ediţia a XVIII-a – 2006

Festivalul de teatru Poveşti pentru Copii şi Oameni Mari, Alba Iulia, editia a II-a – 2007

Festivalul Naţional de Comedie, Galaţi, ediţia a XIX-a – 2007

– premiul pentru cel mai bun actor – George Mihăiţă pentru rolul Primarului

– premiul pentru scenografie – Lia Manţoc pentru costume

Festivalul Naţional de Teatru “I.L. Caragiale”, Bucureşti, ediţia a XVII-a – noiembrie 2007

Festivalul de Teatru “Toma Caragiu” Ploiești, ediția I – 2011

Galele Focşănene ediţia a XVI-a – 2012

Festival „Teatru pe Drumul Sării” – Turda – ediția II –  2013

Foto: Revizorul – Teatrul de Comedie

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

08
/09
/23

Institutul Cultural Român de la Londra deschide sezonul de evenimente din această toamnă cu un proiect de amploare, „Spotlight Heritage Timișoara“ / „Patrimoniul sub reflectoare“, desfășurat în perioada 9-12 septembrie 2023, la sediul său din Belgrave Square. Evenimentul este prezentat în cadrul Open House Festival London, în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, sub egida Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

08
/09
/23

Legenda comediei franţuzeşti se dezvăluie drept omul modest şi sensibil Louis de Funès, în documentarul difuzat în premieră la TVR 1 sâmbătă, 9, respectiv 16 septembrie, de la ora 15.30. În aceleaşi zile, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 urmăresc filmele „Hibernatus” şi „Omul-orchestră”, din colecţia Louis de Funès.

07
/09
/23

Bunăstarea personală și durabilitatea, alegeri eco-responsabile în bucătărie, parteneriate pentru un oraș sustenabil, practici de sustenabilitate în industriile de beauty și cosmetică, dar și informarea și educarea pentru sănătatea femeilor sunt principalele teme abordate în cadrul sezonului al șaselea al Sustainable Living Podcast (SLP), în parteneriat cu Promenada Mall.

07
/09
/23

Pixel. Comunități în focus, cel mai nou demers al companiei de teatru independent Vanner Collective, a provocat adolescenții din Alexandria să experimenteze un alt fel de vacanță – ateliere de film încheiate cu scurtmetraje realizate chiar de participanți și ateliere de fotografie al căror rezultat este o expoziție ce va putea fi văzută între 8 și 14 septembrie, la Centrul de Resurse în Fotografie (str. Popa Tatu nr. 68).