Revizorul, de N.V. Gogol – 10 ani pe scena Teatrului de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/revizorul-de-n-v-gogol-10-ani-pe-scena-teatrului-de-comedie/

Revizorul este una dintre cele mai de succes producţii ale Teatrului de Comedie, încununată cu cronici elogioase la Edinburgh şi aplaudată de mii de spectatori în cei 10 ani de la premieră. Iubitorii teatrului sunt aşteptaţi sâmbătă, 3 decembrie, de ora 19.00, la Sala Radu Beligan pentru aniversarea acestui longeviv spectacol de comedie.

Un articol de Petre Ivan|28 noiembrie 2016

Revizorul are toate marile calități ale unei comedii de valoare – un text excelent, o viziune regizorală cu totul originală semnată de Horațiu Mălăele și o distribuție de excepție.

Revizorul de N.V. Gogol,  traducere de Sică Alexandrescu și Gabriela Leonte, adaptarea de Horațiu Mălăele, regia Horațiu Mălăele, scenografia Lia Manțoc, muzica  Dorina Crișan Rusu asistent regie Corina Constantinescu, asistent scenografie Vali Ighigheanu a debutat pe 5 noiembrie 2006.

In cei 10 ani Revizorul a avut : 200 reprezentații, peste 60.000 spectatori, 15 reprezentații în turnee și festivaluri internaționale, 12 turnee naționale, 6 premii

Participări internaţionale

Bukarest Festtage, Viena, Austria – 2007

Festivalul International Fringe, Edinburgh, Scoţia, Marea Britanie – 2007

publicaţiile The Times, The Independent, Three Weeks, Sunday Herald Magazine au acordat

spectacolului 4 stele din 5

JoakimInterFest editia a II-a, Krakujevac, Serbia – 2007

– premiul pentru cel mai bun spectacol

– premiul pentru cea mai bună regie – Horaţiu Mălăele

– premiul pentru cel mai bun actor – George Mihăiţă în rolul Primarului

– premiul publicului

Teatrul Arenal Madrid, Spania – 2008

Teatrul Katona Joszef Budapesta, Ungaria   – 2008

Participări naţionale

Festivalul Naţional de Teatru Clasic, Arad, ediţia a XII-a – 2006revizorul

Festivalul de Dramaturgie Contemporană Braşov, ediţia a XVIII-a – 2006

Festivalul de teatru Poveşti pentru Copii şi Oameni Mari, Alba Iulia, editia a II-a – 2007

Festivalul Naţional de Comedie, Galaţi, ediţia a XIX-a – 2007

– premiul pentru cel mai bun actor – George Mihăiţă pentru rolul Primarului

– premiul pentru scenografie – Lia Manţoc pentru costume

Festivalul Naţional de Teatru “I.L. Caragiale”, Bucureşti, ediţia a XVII-a – noiembrie 2007

Festivalul de Teatru “Toma Caragiu” Ploiești, ediția I – 2011

Galele Focşănene ediţia a XVI-a – 2012

Festival „Teatru pe Drumul Sării” – Turda – ediția II –  2013

Foto: Revizorul – Teatrul de Comedie

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.