Ridley Scott, miniserie despre virusul Ebola
https://www.ziarulmetropolis.ro/ridley-scott-miniserie-despre-virusul-ebola/

Producătorii Ridley Scott şi Lynda Obst lucrează la o miniserie de televiziune, bazată pe cartea „The Hot Zone” a lui Richard Preston, publicată în 1994, despre izbucnirea epidemiilor de febră hemoragică, inclusiv cea provocată de virusul Ebola. Potrivit The Hollywood Reporter, serialul va fi produs de studiourile de televiziune Fox, după un scenariu adaptat de Jeff Vintar.

Un articol de Petre Ivan|20 octombrie 2014

Proiectul este în planurile celor doi producători de mulţi ani, Ridley Scott şi Lynda Obst cumpărând drepturile de ecranizare a cărţii lui Richard Preston la puţin timp de la publicarea sa. Aceştia au început însă să lucreze la ideea unui serial TV pe tema Ebola abia în ultimul an.

Autorul bestseller-ului „The Hot Zone”, Richard Preston lucrează acum la o continuare a articolului publicat în 1992 în publicaţia americană The New Yorker, pe care este bazată cartea sa, iar Ridley Scott şi Lynda Obst ar încerca să includă şi noul material în serialul TV.

Acest serial de televiziune va încerca să ofere o istorie a problemei Ebola, inclusiv relatarea despre un incident din 1989 când mai multe maimuţe de la un centru de cercetare din statul american Virginia au fost infectate cu o mutaţie a virusului care provoacă febră hemoragică.

Ridley Scott şi Lynda Obst au intenţionat, anterior, ca proiectul să fie transformat într-un lungmetraj pentru 20th Century Fox, cu actriţa Jodie Foster ca protagonistă, notează Mediafax.

Ridley Scott

Ridley Scott

„Cred că viteza cu care ucide este ceea ce face această boală să fie atât de înfricoşătoare. Lumea speră că va rămâne într-o regiune îndepărtată a globului, dar acest lucru este o iluzie în lumea modernă”, a declarat Lynda Obst pentru publicaţia The Hollywood Reporter.

Producătoarea a explicat că o miniserie de televiziune este modul potrivit de a pune în scenă acest proiect, „pentru că permite o mai mare libertate, faţă de structura în trei acte a unui film”.

Ebola a provocat moartea a cel puţin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Foto: Ridley Scott, Ebola – cinemagia, wikipedia

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

19
/01
/24

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Toma Caragiu, premiera spectacolului Oedip de Robert Icke, după Sofocle, traducere Irina Velcescu, în regia lui Andrei Șerban, regizor asociat Dana Dima și scenografia Carmencita Brojboiu.

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.