Rita Gobi vine la Linotip, cu un workshop și un spectacol
https://www.ziarulmetropolis.ro/rita-gobi-vine-la-linotip-cu-un-workshop-si-un-spectacol/

Pe 2 noiembrie, Rita Gobi aduce Freestyle la Bucureşti. Spectacolele Ritei Gobi ies în evidenţă atât prin curajul de a experimenta, cât şi prin coregrafiile construite minuţios.

Un articol de Liliana Matei|23 octombrie 2019

Caracteristicile proeminente ale stilului său sunt geometria, minimalismul și dorința de a folosi reducția mișcărilor.

Cel mai recent spectacol al Ritei deschide ușile către lumea unui om jucăuș. Spațiul de joacă este animat de către prezența fizică și de către interacțiunea celor două personaje, Ruri și Rita.

Cei doi jucători se raportează unul la celălalt prin implicarea lor în activitați intense: alergare, sărituri, înot, statul sub apă sau plutirea pe apă.

Totuși, în această competiție nu este vorba despre viteză ori despre cine câștigă. Există răspunsuri în armonie sau lipsite de aceasta adresate semnalelor corporale misterioase ale celuilalt competitor (omul), care sunt responsabile pentru simțul competiției, acestea fiind adevărata țintă a întrecerii corporale. De acestă dată, participanții nu se luptă cu cineva, ci cu propriile sale corpuri.

Dans: Ruri Mito (JP) & Rita Gobi

Muzica: Dávid Szegő

Design lumini: Pavla Beranová (CZ)

Tehnician lumini: Zuzana Bottová (CZ)

Dramaturgie: Anna Zsigó

Asistenți de producție: Lena Hashimoto (JP)& Liliána Maros

Producator creativ: Ágnes Bakk

Workshop Rita Góbi, pe 31 octombrie și 1 noiembrie

Vino și găsește-ți propria expresivitate corporală! Rita Góbi este coregraf, performer și profesor de dans, ce a absolvit Academia de Dans din Budapesta, Ungaria. Coregrafiile sale sunt unice și misterioase, acestea fiind construite prin intermediul mișcărilor minimaliste și repetitive și prin elemente ce țin de sfera grotescului, elemente animalistice și deformate.

Rita a susținut deja multe ateliere și masterclass-uri, nu doar în Ungaria, dar și în străinătate, în țări precum Polonia, Rusia, Portugalia, Republica Ceha, Serbia, Olanda, Japonia, România și Grecia.

Cu ajutorul antrenamentului oferit de Góbi, cât și prin accesarea concentrării tale interioare, poți ajunge la un nou nivel al dansului liber. Clasele vor începe cu o sesiune de încălzire fizică, pentru a-ți activa toate părțile corpului, și vor include oportunități coregrafice de dans liber, cât și improvizații „ghidate”. Focusul va fi împărțit în mod egal, astfel încât, la sfârșitul workshop-ului, fiecare participant va avea propriul moment coregrafic.

Sunt așteptați atât începătorii, cei ce se află la un nivel avansat, cât și dansatorii profesioniști.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

17
/01
/24

Din 16 ianuarie, filmul Klaus & Barroso, cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae rulează în cinematografele din toată țara, distribuită de Forum Film. În Republica Moldova filmul va rula din 18 ianuarie, pe ecranele Cineplex.

16
/01
/24

16 ianuarie, 2024 - Cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, evenimentul anual care sărbătorește și recompensează realizările cinematografiei românești, va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

16
/01
/24

Asteroid City, cel mai recent film al lui Wes Anderson, în care joacă Jason Schwartzman (The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel), Scarlett Johansson (Black Widow, Jojo Rabbit) și Tom Hanks (Elvis, News of the World), va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime începând din 20 ianuarie.

16
/01
/24

Seria ISTORII se va desfășura în perioada 15 - 30 ianuarie la Cinema ARTA, pe strada Universității nr. 3. Publicul are șansa să descopere în această perioadă, în fiecare zi de marți, o selecție de filme (scurtmetraje sau lungmetraje) curatoriate pentru a deschide conversații despre modul în care istoria este construită și transmisă cu ajutorul limbajului, imaginilor, semnelor și conceptelor.

16
/01
/24

Prima lună din an aduce încă cinci contexte în care compania independentă de teatru Vanner Collective deschide discuții despre teme ale zilelor noastre, prezente în tot ceea ce ne înconjoară și despre care nu e ușor mereu să vorbim: depresia și mecanismele construite pentru a merge mai departe cu ea, comunicarea cu sens, eco-anxietatea, moștenirea pe care o ducem și modurile în care ne limitează, fricile, vulnerabilitățile și superputerile fiecăruia dintre noi.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.