România – la Târgul Internațional de Carte de la Varșovia
https://www.ziarulmetropolis.ro/romania-la-targul-international-de-carte-de-la-varsovia/

Institutul Cultural Român de la Varşovia, împreună cu Ambasada României, organizează un stand românesc la Târgul Internaţional de Carte din Polonia, care se va desfăşura în perioada 18 – 21 mai.

Un articol de Petre Ivan|18 mai 2017

În standul românesc din cadrul celei de-a opta ediții a târgului varșovian vor fi expuse și oferite spre vânzare publicului volume românești și publicații despre România, apărute în Polonia în ultimii ani, dar și dicționare și albume.

Pe rafturile standului vor fi prezentate toate traducerile din literatura română, disponibile pe piața poloneză, un loc aparte avându-l volumul de poezii “Patria mea A4”, semnat de Ana Blandiana, pentru care poeta a fost răsplătită în 2016, la Gdansk, cu premiul „Poetul European al Libertății”, și romanul „Cartea șoaptelor”, de Varujan Vosganian, laureat al prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale, ANGELUS, ediția 2016.

Printre cele mai noi volume apărute în limba lui Sienkiewicz se numără: „Nostalgia”, de Mircea Cărtărescu, „Viața începe vineri”, de Ioana Pârvulescu, „Ideologia naționalistă și problema evreiască”, de Leon Volovici, „Zilele regelui”, de Filip Florian, „Fetița care se juca de-a Dumnezeu”, de Dan Lungu.

Totodată, literatura română va fi promovată și printr-o serie de broșuri și alte materiale promoționale în limba polonă, pregătite de ICR Varșovia, prin care se fac cunoscute publicului noile apariții de carte românească pe piața poloneză și se anunță volumele aflate în pregătire pentru acest an.

În acest an, invitatul de onoare al Târgului Internațional de Carte de la Varșovia va fi Germania. Nu vor lipsi cărți ale editorilor din Franța, Spania, Italia, SUA, Marea Britanie. Tematica târgului cuprinde beletristică, literatură pentru copii și tineri, cărți științifice, manuale școlare și universitare, literatură de popularizare, enciclopedii, albume, dicționare, atlase, ghiduri, benzi desenate, literatură SF, cotidiene și reviste, e-book-uri, materiale multimedia.

Foto: Târgul Internațional de Carte de la Varșovia – facebook

28
/02
/19

Este numită „un Salinger al generației Snapchat”, iar despre irlandeza Sally Rooney s-a mai spus că este „primul mare scriitor millenial” (The New York Times) și că „pur și simplu îți citește toate gândurile” (Vogue). Romanul său de debut, „Conversații cu prieteni”, a apărut la Curtea Veche Publishing. Volumul, numit de The Millions „un debut miraculos” a fost primit cu mult entuziasm și a fost recompensat deja cu premii importante.

26
/02
/19

Pe 28 februarie, de la ora 19.00, publicul larg, dar și cel de specialitate este așteptat la o reîntâlnire cu Eugène Ionesco, celebrul dramaturg fiind invitatul „virtual” al dezbaterii Eugen Ionescu/Eugène Ionesco: teatru și identitate culturală, prin intermediul unui interviu de arhivă unic și prea puțin cunoscut – pus la dispoziție de către Departamentul Arhivă Media și Documentare al TVR. Fragmente din acest interviu, realizat în anul 1967, vor fi proiectate în cadrul dezbaterii de la Teatrelli.

25
/02
/19

Editura Humanitas îi așteaptă pe iubitorii de carte marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iași, la lansarea volumului "România, te iubesc!" (bestseller Gaudeamus 2018), cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.