Romantic exclusiv. Chopin – Turneul Pianul Călător
https://www.ziarulmetropolis.ro/romantic-exclusiv-chopin-turneul-pianul-calator-editia-a-vi-a/

Romantic exclusiv. Chopin. Cu această propunere muzicală, Horia Mihail porneşte din nou la drum însoţit de un pian de concert, pus la dispoziţie de Radio România. Turneul Pianul Călător, ediţia a VI-a, va avea loc în perioada 24 martie – 21 mai 2016, în 19 localităţi din ţară şi la Chişinău.

Un articol de Petre Ivan|23 martie 2016

Pianul Călător este un proiect Radio România organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo şi Fundația Marconi.

Lumea lui Chopin ne este dezvăluită în toată splendoarea ei în cadrul acestor recitaluri și concerte care vor face mai frumoasă și mai caldă primăvara melomanilor.

Este deja binecunoscută povestea acestui turneu desfășurat cu scopul de a aduce bucurie melomanilor, dar având și obiectivul generos de a dărui unui oraş un pian de concert cu drept de folosinţă pentru următorii ani (pentru a încuraja alte evenimente muzicale de marcă).

In urma celui de-al șaselea turneu, Pianul Călător, pus la dispoziţie de Radio România, va rămâne pentru următorii ani la Alba Iulia. Dar la Tulcea şi la Roman si Deva pianistul se va reîntâlni şi cu celelalte piane călătoare, rămase acolo în anii 2013, 2014 si 2015. Traseul turneului va putea fi urmărit, aici,  pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor publice de radio.

Turneul Pianul Călător, ediția a VI-a  – ITINERAR:

24 martie – Chișinău – Concert – dirijor Tiberiu Soare – Sala cu orgă

26 martie – Roman – Recital – Casa de cultură

27 martie – Iași – Recital – Aula BCU

28 martie – Bârlad – Recital – Pavilionul « Marcel Guguianu »

29 martie – Tulcea – Recital – Teatrul « Jean Bart »

1 aprilie – Galați – Concert – dirijor Mircea Holiartoc – Teatrul liric « Nae Leonard »

4 aprilie – Brașov – Recital – Sala Patria

6 aprilie  – București – Recital – Sala Radio

8 aprilie – București – Concert – dirijor Cristian Oroşanu – Sala Radio

12 aprilie – Sibiu – Recital – Sala Thalia

14 aprilie – Sibiu – Concert  – dirijor Theo Wolters – Sala Thalia

15 aprilie – Deva – Recital – Sala « Liviu Oros »Turneul Pianul

19 aprilie – Pitești – Recital – Casa de cultură

20 aprilie – Bușteni – Recital –  Centrul cultural “Aurel Stroe”

3 mai Slatina – Recital Pianul călător – Centrul cultural « Eugen Ionescu»

4 mai Caracal – Recital Pianul călător – Teatrul Naţional

5 mai Drobeta Turnu-Severin – Recital Pianul călător – Palatul cultural « Theodor Costescu »

7 mai Turda  – Recital Pianul călător – Teatrul Municipal « Aureliu Manea »

8 mai Alba Iulia – Recital Pianul călător – Casa de cultură

12 mai – Oradea – Concert – dirijor Sabin Păutza – Sala Filarmonicii

14 mai – Recital-Parcul Herăstrău

15 mai – Recital-Parcul Cişmigiu

20 mai – Cluj – Concert – Francisco Valero Terribas – Casa Universitarilor

21 mai – Dumbrăveni – recital – Catedrala Armenească

Foto: Turneul Pianul Călător –

06
/01
/23

Tenorul Rolando Villazón este invitatul special al celor două reprezentații ale spectacolului „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, în regia lui Andrei Șerban, conducerea muzicală Ciprian Teodorașcu, de pe scena Operei Naționale București. Reprezentațiile vor avea loc joi, 12 ianuarie, și sâmbătă, 14 ianuarie, ora 18:30.

04
/01
/23

Filarmonica "George Enescu" celebrează Anul Nou în concertele de joi 5 și vineri 6 ianuarie 2023, ora 19.00, pe scena Ateneului Român. Sub bagheta maestrului David Crescenzi, vor evolua Orchestra Simfonică și Corul Filarmonicii, într-un program ce cuprinde lucrări de Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni, Gaetano Donizetti, Amilcare Ponchielli, Johann Strauss-fiul și Emile Waldteufel. Dirijorul corului: Iosif Ion Prunner.

22
/12
/22

Palatul Bragadiru vă invită vineri, 23 decembrie, de la ora 19:00, la concertul extraordinar „Din suflet, de Crăciun” - o producție originală în care repertoriul și coregrafia se îmbină grațios, alături de o experiență wine-tasting de neuitat, pentru a putea savura Ajunul Crăciunului în atmosfera sofisticată a unui palat, monument istoric, fondat în anul 1905.

22
/12
/22

Corul Filarmonicii „George Enescu", pregătit de maestrul Ion Iosif Prunner, susţine la Berlin un concert extraordinar pe 23 decembrie, de la ora 20 (Ora României), concert transmis live de Radio România Muzical. Deplasarea în Germania şi partea de tour management pentru acest eveniment sunt asigurate de Artexim, organizatorul Festivalului Internaţional George Enescu.

21
/12
/22

În perioada 4 – 20 decembrie 2022 Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a susținut 9 spectacole care s-au desfășurat cu casa închisă, în cadrul turneului național „Pe drumul Crăciunului”, care a avut loc la Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și București. Invitați speciali ai Corului Madrigal au fost actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu.

21
/12
/22

Strălucita atmosferă plină de fervoare a muzicii clasice este rezervată celor care vor alege să se bucure de trecerea dintre ani la Sibiu. Aflat la cea de-a 14-a sa Ediție, Concertul de Anul Nou de la Sibiu continuă să inoveze formula vieneză și propune publicului tema sonoră a unui «City Break».

20
/12
/22

În preajma Crăciunului, Filarmonica "George Enescu" invită publicul în zilele de joi, 22 decembrie şi vineri, 23 decembrie la ultimele concerte programate în stagiunea simfonică din anul 2022. La pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii se va afla dirijorul francez Nicolas Simon, iar ca soliste vor evolua violonistele Sarah şi Deborah Nemţanu, născute la Bordeaux într-o familie de muzicieni de origine română, cu remarcabile cariere internaţionale.

19
/12
/22

Prima parte a stagiunii 2022-2023 se încheie la Sala Radio cu un eveniment de cea mai înaltă ținută artistică! Vineri, 23 decembrie (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio, în primă audiție în România, Swing Symphony, lucrare compusă de celebra personalitate a jazz-ului mondial Wynton Marsalis. Acesta este deținător a 9 premii Grammy și director artistic de jazz al cunoscutului Lincoln Center – New York, una dintre cele mai importante scene ale Americii. O altă creație semnată de artistul american (Blood on the Fields) este prima compoziție de jazz care a obținut vreodată Premiul Pulitzer pentru muzică.

16
/12
/22

Folclor românesc și argentinian, muzică clasică și jazz, operă și musical, colinde și o expoziție de artă cu vânzare, toate acestea pentru a sărbători un Crăciun de neuitat, într-un palat cu aer interbelic, monument istoric, fondat în anul 1905.

09
/12
/22

Teatrul Nottara a lansat în această toamnă proiectul „Dialoguri fără mască”, o serie de întâlniri cu personalități ale vieții culturale din România, artiști, medici, scriitori, oameni care în domeniul lor au schimbat lumea.