Romeo si Julieta, cu Eugen Cristea – premiera Teatrului Masca
https://www.ziarulmetropolis.ro/romeo-si-julieta-cu-eugen-cristea-premiera-teatrul-masca/

Teatrul Masca vă invită vineri, 7 martie, ora 19.00 la avanpremiera spectacolului “Romeo si Julieta”, de W. Shakespeare, spectacol care face parte din proiectul “Shakespeare şi gesturile sale” demarat în 2010.

Un articol de Petre Ivan|4 martie 2014

Teatrul Masca vă invită vineri, 7 martie, de la ora 19.00, la avanpremiera spectacolului “Romeo si Julieta”, de W. Shakespeare, spectacol care face parte din proiectul “Shakespeare și gesturile sale” demarat în 2010.

Povestea celor două familii importante ale Veronei – Capulet și Montague va fi spusă în stilul caracteristic Teatrului Masca – doar prin gesturi, fără cuvinte. Jocul de excepție al actorilor reușește să surprindă în toată grozavia ei drama iubirii neîmplinite.

„Nu cred că ar putea fi un moment mai bun decât acesta pentru a monta Romeo şi Julieta. De ce? Pentru că iubirea în forma ei cea mai pură, mai dezinteresată, mai frumoasă, mai limpede este sortită morţii într-o lume grotesca, vulgară, primitivă, a intereselor meschine, a lipsei de valoare, a murdăriei fizice şi morale.

Trăim într-o astfel de lume? Cu sigurantă. Am putea să o schimbăm? Firesc. Putem? Nu sunt foarte convins. Şi atunci? Măcar să vorbim despre lucrurile astea, atât cât mai putem, atât cât ni se mai permite, atât cât suntem în stare să o facem. Să vorbim adică despre frumuseţe şi iubire ca despre o speranţă care încă nu a murit!”, declară Mihai Mălaimare, Directorul Teatrului Masca.

Romeo si Julieta

Mihai Mălaimare, Directorul Teatrului Masca.

Invitat special va fi Eugen Cristea, care va interpreta rolul lordului Capulet.

Premiera spectacolului Romeo si Julietava avea loc sâmbătă, 8 martie, ora 19.00.

Foto cu Romeo si Julieta şi Mihai Mălaimare – Teatrul Masca

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.