Runda a doua – strada Ion Ghica prinde viață
https://www.ziarulmetropolis.ro/runda-a-doua-strada-ion-ghica-prinde-viata/

După ce la finalul lunii iunie strada Ion Ghica din Bucureşti a intrat în circuitul proiectului „Străzi deschise”, iar Centrul Ceh a profitat de ocazie pentru a organiza o după-amiază specială în stradă, a venit momentul ca această experienţă să se repete, pe 24 iulie, între orele 16:00-22:00.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2021

Strada Ion Ghica este acum pietonală pe timp de weekend, prilej pentru a imagina și pune în practică noi moduri de raportare la oraș. În lipsa mașinilor, strada devine loc de joacă, ring de dans și spațiu de întâlnire. Conceptul proiectului oferă posibilitatea bucureștenilor de a redescoperi spațiul public și modurile în care se pot raporta la acesta și la felul în care fiecare este o parte integrantă a orașului.

Centrul Ceh a pregătit un program de activități și momente artistice care reflectă atât diversitatea culturală a orașului, cât și faptul că schimbarea este o constantă la care contribuim zilnic, prin alegerile pe care le facem. Organizatorii vă propun ritmuri de la funk și rap până la blues, o demonstrație de percuție, acrobație și artă ca mod de rezistență, câteva voci tinere care își cer dreptul la un oraș în care vocile cetățenilor contează, dar și jocuri, relaxare și voie bună.

„Primul eveniment de acest gen pe care l-am organizat a fost o experiență foarte plăcută, care ne-a arătat potențialul cultural al conceptului din spatele proiectului „Străzi deschise”. Este un impuls ce poate influența viața de zi cu zi într-un oraș mare, iar noi, ca institut cultural, dar și la nivel personal, putem fi parte a acestei schimbări”, motivează Robin Ujfalusi, directorul Centrului Ceh, organizarea acestui eveniment.

Programul care vă așteaptă este următorul:

16:00 – 22:00 | Funkoteca lui Cosmin || DJ set. Funk’s not dead! Muzică cu iz de schimbare, de la scara de bloc la scara mare. Cu răbdare, cu basul și cu toba mare.
18:30 | Alemar Capoeira || acrobație, muzică, arte marțiale
19:30 | Laura Cernea & RostaMan || concert
20:30 | Orașul Polifonic – Cronici corale ale prezentului || proiecție video. La începutul lunii iulie, 12 adolescenți din Piatra Neamț și 4 traineri din domenii artistice diferite au ascultat orașul și au concentrat într-un performance coral bucuriile și nemulțumirile comunității. Publicul a fost luat prin surprindere prin trei flash-moburi în diferite locații din oraș, unde au avut la rândul lor ocazia de a își spune părerile și dorințele legate de oraș.

Participarea la eveniment este gratuită și sunteți încurajați să contribuiți cu idei de activități ce se pot adăuga programului. Evenimentul este organizat de Centrul Ceh, împreună cu F O R M A Coffee, La Vita e Velo și ARCEN. Eveniment Facebook aici.

 

12
/10
/18

Timp de o lună, 28 de artiști angajați social și politic, 8 regizori de film, 16 cercetători în arte vizuale și discipline conexe vor participa la proiectul "Mad(e) In Romania", aflat la intersecția dintre artă, politică și dialog. Mihai Șora, Caterina Preda, Ileana Pintilie, Dan Perjovschi, Ion Barbu, Claudiu Cobilanschi, Mircea Toma sunt o parte din cei care vin la Timișoara pentru a spune cum arată arta care ține cetățenii treji și le face vocea auzită. "Mad(e) In Romania" va avea loc în perioada 15 octombrie – 20 noiembrie

08
/10
/18

„Monumente în mișcare – patrimoniu dispărut” 2018, proiect produs de Nasui collection & Gallery și Muzeul Județean de Istorie Brașov, își propune promovarea patrimoniului istoric al Brașovului dispărut, prin producția și plasarea în spațiul public a două sculpturi de mari dimensiuni, contemporane, temporare și neintruzive, prin organizarea de module educaționale pentru tineri și printr-o expoziție documentară outdoor dedicată publicului larg.

06
/10
/18

Au mai rămas două săptămâni până la începutul Festivalului Național de Teatru, ediția a 28-a, care se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 19 – 29 octombrie. În an centenar, peste 100 de evenimente sunt propuse publicului în cele 11 zile de Festival.

02
/10
/18

Agenţia de publicitate Papaya Advertising a lansat, ieri, un clip numit “Copiii referendumului”, prin care îndeamnă la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie. Spotul, inspirat din serialul “The Handmaid’s Tale” (“Povestea slujitoarei”), în care este descrisă viaţa din Gilead, un stat condus de un regim totalitar ultra-religios, unde femeile sunt folosite pentru a procrea, s-a viralizat în scurt timp pe rețelele de socializare.

01
/10
/18

A apărut o necesară carte-album, „CineBucurești. 100 de ani de modernitate - Sala de cinema”, coordonată de arhitectul Mihaela Pelteacu și cineastul Laurențiu Damian. Un volum despre istoria glorioasă a sălilor de cinema din București, care trezește nostalgii dar induce și tristețe din cauza stării actuale de degradare a cinematografelor.

27
/08
/18

Făget a devenit în această vară o destinație culturală găzduind prima manifestare artistică din cadrul proiectului Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces, eveniment ce face parte dintr-o suită de astfel de activități pregătite de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și Asociația Prin Banat.