Runda a doua – strada Ion Ghica prinde viață
https://www.ziarulmetropolis.ro/runda-a-doua-strada-ion-ghica-prinde-viata/

După ce la finalul lunii iunie strada Ion Ghica din Bucureşti a intrat în circuitul proiectului „Străzi deschise”, iar Centrul Ceh a profitat de ocazie pentru a organiza o după-amiază specială în stradă, a venit momentul ca această experienţă să se repete, pe 24 iulie, între orele 16:00-22:00.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2021

Strada Ion Ghica este acum pietonală pe timp de weekend, prilej pentru a imagina și pune în practică noi moduri de raportare la oraș. În lipsa mașinilor, strada devine loc de joacă, ring de dans și spațiu de întâlnire. Conceptul proiectului oferă posibilitatea bucureștenilor de a redescoperi spațiul public și modurile în care se pot raporta la acesta și la felul în care fiecare este o parte integrantă a orașului.

Centrul Ceh a pregătit un program de activități și momente artistice care reflectă atât diversitatea culturală a orașului, cât și faptul că schimbarea este o constantă la care contribuim zilnic, prin alegerile pe care le facem. Organizatorii vă propun ritmuri de la funk și rap până la blues, o demonstrație de percuție, acrobație și artă ca mod de rezistență, câteva voci tinere care își cer dreptul la un oraș în care vocile cetățenilor contează, dar și jocuri, relaxare și voie bună.

„Primul eveniment de acest gen pe care l-am organizat a fost o experiență foarte plăcută, care ne-a arătat potențialul cultural al conceptului din spatele proiectului „Străzi deschise”. Este un impuls ce poate influența viața de zi cu zi într-un oraș mare, iar noi, ca institut cultural, dar și la nivel personal, putem fi parte a acestei schimbări”, motivează Robin Ujfalusi, directorul Centrului Ceh, organizarea acestui eveniment.

Programul care vă așteaptă este următorul:

16:00 – 22:00 | Funkoteca lui Cosmin || DJ set. Funk’s not dead! Muzică cu iz de schimbare, de la scara de bloc la scara mare. Cu răbdare, cu basul și cu toba mare.
18:30 | Alemar Capoeira || acrobație, muzică, arte marțiale
19:30 | Laura Cernea & RostaMan || concert
20:30 | Orașul Polifonic – Cronici corale ale prezentului || proiecție video. La începutul lunii iulie, 12 adolescenți din Piatra Neamț și 4 traineri din domenii artistice diferite au ascultat orașul și au concentrat într-un performance coral bucuriile și nemulțumirile comunității. Publicul a fost luat prin surprindere prin trei flash-moburi în diferite locații din oraș, unde au avut la rândul lor ocazia de a își spune părerile și dorințele legate de oraș.

Participarea la eveniment este gratuită și sunteți încurajați să contribuiți cu idei de activități ce se pot adăuga programului. Evenimentul este organizat de Centrul Ceh, împreună cu F O R M A Coffee, La Vita e Velo și ARCEN. Eveniment Facebook aici.

 

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.