Rusia, invitat de onoare la GAUDEAMUS
https://www.ziarulmetropolis.ro/rusia-invitat-de-onoare-la-gaudeamus/

În acest an, Rusia va fi prezentǎ în calitate de invitat de onoare la Targul Gaudeamus (19-23 noiembrie), cu un stand de peste 1.000 de cărţi provenind de la cele mai importante edituri din Federaţia Rusǎ şi cu un bogat program de activitǎţi culturale.

Un articol de Petre Ivan|17 noiembrie 2014

Programul celor 5 zile include peste treizeci de evenimente culturale, dedicate nu numai literaturii, ci și culturii și patrimoniului Rusiei. La standul «Cǎrților din Rusia» (standul 2, nivelul 0) aceste evenimente vor avea loc zilnic, pe ȋntreaga perioadǎ a Tȋrgului.

Pe cei 180 de mp de spațiu expozițional al standului “Cărților din Rusia”, vizitatorii se vor putea implica ȋntr-una dintre numeroasele activitǎți interesante desfǎșurate aici: lectura cǎrților expuse, vizionarea de filme despre Rusia și despre cultura rusă, comunicarea directǎ cu cei mai importanți scriitori contemporani din Rusia și România, vizitarea de expoziții de artă sau pur și simplu relaxarea alǎturi de copii, în zona de joacă și chiar o degustare la cafeneaua ruseascǎ.

Tema periplului literaturii ruse clasice ȋn România a transformat, de asemenea, aspectul vizual și stilul de prezentare al Invitatului de onoare al Tȋrgului; participanții activi la numeroasele activități culturale ruso-române ȋl vor aprecia cu certitudine.

Aceștia vor avea ocazia sǎ se ȋntȋlneascǎ cu operele clasicilor literaturii ruse ȋn contextul original al unor binecunoscute repere turistice din România și din București și vor primi, de asemenea, cadouri și suvenire, inscripționate conform acestei tematici.

Foto: Rusia – gaudeamus.ro

03
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT. Între capodoperele literaturii române, "Țiganiada" lui Ion Budai Deleanu (1760-1820) ocupă un loc de excepție. Și explicația trebuie căutată nu numai în faptul că țiganii reprezintă o populație alogenă cu care conviețuim de peste 600 de ani, ci și pentru descrierea general umană pe care o conține.

31
/01
/19

Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“, Editura Humanitas şi Asociația ARCCA organizează a doua ediţie a seriei de conferinţe „Despre lumea în care trăim”, un festival de conferinţe şi dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate, susţinute de specialişti şi oameni de cultură de prestigiu, care va avea loc la […]

29
/01
/19

După ce a cucerit lumea cu „Citind Lolita în Teheran”, scriitoarea Azar Nafisi a revenit cu „Lucruri nespuse” - o colecție de amintiri care își poartă cititorul în mijlocul evenimentelor din Iranul ultimului secol.

28
/01
/19

La început de an 2019, declarat Anul Cărții în România, vă propunem un top al celor mai bune apariții editoriale ale anului trecut, din zona ficțiune. Ziarul Metropolis a realizat un top al celor mai bune cinci romane publicate în 2018 în România.

27
/01
/19

Și pentru că 27 ianuarie este Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, vă propunem spre lectură „Omul în căutarea sensului vieții” (Editura Vellant), cronica experiențelor îngrozitoare trăite de psihiatrul Viktor Frankl în timpul detenției sale la Auschwitz și în alte lagăre.

25
/01
/19

METROPOLIS SPECIAL. Pe 25 ianuarie 1882 se năștea, la Londra, Virginia Woolf. 137 de ani mai târziu, vă invităm să ne-o amintim răsfoindu-i jurnalul.

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

07
/01
/19

Cartea „Între prieteni“ (traducere din limba ebraică de Marlena Braeșter) a apărut la editura Humanitas fiction în anul 2013. Amos Oz a murit la Tel Aviv pe 28 decembrie 2018.

23
/12
/18

Romanele din seria Fantasy „Pisicile războinice”, semnată de Erin Hunter, s-au situat și anul acesta pe primul loc în preferințele publicului. Cele mai vândute titluri din portofoliul Grupulului Editorial ALL fac parte din domenii variate, de la literatură la dezvoltare personală și medicină.