Ruxandra Donose, cap de afiş la festivalul de muzică clasică de la Verbier
https://www.ziarulmetropolis.ro/ruxandra-donose-cap-de-afis-la-festivalul-de-muzica-clasica-de-la-verbier/

Mezzosoprana Ruxandra Donose va concerta, astăzi, de la ora 19.00, la prestigiosul Festival de muzică clasică de la Verbier din Elveţia, una dintre cele mai importante manifestări de acest gen din întreaga lume, potrivit site-ului evenimentului.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2014

Festivalul de la Verbier (Elveţia) se desfăşoară între 18 iulie şi 3 august. Ruxandra Donose va urca pe scena festivalului luni, în opera “Damnaţiunea lui Faust (La damnation de Faust)” de Hector Berlioz, în rolul Margaretei, alături de Charles Castronovo (Faust), Willard White (Mefisto), Charles Dekeyser (Brander). Artiştii vor fi acompaniaţi de Verbier Festival Orchestra, sub bagheta lui Charles Dutoit.

Ruxandra Donose

Ruxandra Donose

Cu un nume consacrat pe marile scene ale lumii, Ruxandra Donose are o carieră deosebită, parcursul său artistic cuprinzînd concerte şi spectacole de operă pe scenele unor importante instituţii muzicale precum Opera din Los Angeles, Deutsche Oper Berlin, Opera din Cincinnati, Wiener Konzerthaus, Carnegie Hall, Bayerische Rundfunk din München, Konzerthaus Berlin, Royal Opera House “Covent Garden”, Metropolitan Opera, Staatsoper din Viena, Opera Naţională Finlandeză, Teatrul “La Fenice” din Veneţia, Opera din San Francisco, Opera din Dallas, Filarmonica din Berlin.

Recent, artista a primit cronici elogioase în presa britanică pentru interpretarea rolului “Compozitorul” din opera “Ariadne auf Naxos” montată recent pe scena Royal Opera House (Covent Garden), în regia lui Loy Christopf.

Foto cu Ruxandra Donose – wikipedia, facebook

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.