S-a deschis Târgul de Crăciun
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-deschis-targul-de-craciun/

Capitala a deschis, oficial, sezonul sărbatorilor de iarnă. În acordul colindelor, bucureştenii şi turiştii sunt aşteptaţi la kilometrul 0, la un pahar de vin fiert, până la finalul lunii decembrie

Un articol de Petre Ivan|30 noiembrie 2014

Amplasat în Piaţa Universităţii, Târgul de Crăciun vine la pachet cu peste 100 de comercianţi care încearcă să îşi încânte clienţii cu produse tradiţionale româneşti şi cadouri inedite.

Târgul va fi deschis timp de o lună, zilnic, între 10 dimineaţa şi 10 seara. Pe scena Târgului, în fiecare seară vor fi spectacole cu muzică uşoară, populară şi colinde.

Sâmbătă seara au fost aprinse cele 3 milioane de beculeţe care împodobesc bulevardele Capitalei de sărbători. 100 de căsuţe cu produse tradiţionale, vin fiert, cozonaci sau plăcinte calde s-au deschis în cele două târguri de Crăciun: din Piaţa Universităţii şi din Parcul Cişmigiu.

La eveniment a participat şi fotograful Vlad Eftenie care ne-a oferit câteva superbe instantanee.

14 DSC_2327 2 DSC_2178 8 DSC_2296 9 DSC_2298 11 DSC_2310 15 DSC_2321

Foto: Târgul de Crăciun – Vlad Eftenie (http://veftenie.blogspot.ro)

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?