S-au pus în vânzare noile abonamente la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-pus-in-vanzare-noile-abonamente-la-sala-radio/

Astăzi, 12 decembrie, s-au pus în vânzare abonamentele pentru perioada ianuarie-martie 2017 a stagiunii Orchestrelor şi Corurilor Radio, care se întorc în forţă cu o serie de concerte pe placul iubitorilor muzicii clasice, jazz-ului sau folclorului.

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2016

Vedete ale scenei româneşti şi internaţionale vor fi din nou prezente pe scena Sălii Radio. Pe 15 ianuarie 2017 este programat un concert de Ziua Culturii Naţionale, avându-i ca solişti pe pianiştii Matei Rogoz şi Sergiu Tuhuţiu şi pe soprana Teodora Gheorghiu, dedicat centenarului Dinu Lipatti. Cu acest prilej special actorul Ion Caramitru va recita din lirica eminesciană pe scena Sălii Radio.

Orchestra Naţională Radio prezintă pe 20 ianuarie la un concert In memoriam Ion Voicu, sub bagheta dirijorului Mădălin Voicu. Solist va fi Alexandru Tomescu, care va interpreta Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră, KV 219 de Mozart, cu aceeași vioară Stradivarius pe care a cântat maestrul Ion Voicu.

Un alt eveniment este opera în concert Simone Boccanegra, de Giuseppe Verdi, cu George Petean în rolul titular, pe 10 februarie.

Surprizele vor continua la Sala Radio, pe 8 februarie, cu prezenţa cvartetului Ad Libitum din Iaşi, avându-l la vioara I pe acelaşi Alexandru Tomescu. La început de primăvară, Orchestra de Cameră Radio va concerta pe 1 martie, sub bagheta dirijorului Virgil Popescu, sub genericul Mărţisor – Proiect simfonic Nicu Alifantis.

Un alt concert, mai puţin obişnuit, va avea loc pe 22 martie, cu Corul Academic Radio, dirijat de Ciprian Ţuţu, într-un program de negro spirituals şi gospel.

Alte două seri, care cu siguranţă se vor desfăşura cu casa închisă, sunt programate pe 17 martie, cu Orchestra Naţională Radio, dirijor Misha Katz, la pian Dan Grigore, în Concertul nr. 5 în mi bemol major pentru pian şi orchestră, op. 73 – Imperialul de Beethoven şi pe 24 martie, când aceeaşi orchestră va fi dirijată de Cristian Măcelaru şi o va avea ca solistă pe Alexandra Dariescu în Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în do minor, op. 18 de Rachmaninov.

Iubitorii muzicii sunt așteptați, aşadar, din 12 decembrie, la casa de bilete din strada General Berthelot 60-64. Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line doar prin reţeaua Eventim.

Abonamentele sunt valabile la toate concertele şi recitalurile din stagiunea Orchestrelor şi Corurilor Radio, cu excepția concertelor Orchestrei de Muzică Populară Radio.

Preţurile la abonamente (perioada septembrie-decembrie 2016):

– Abonamente de acces:

– categoria I – 465 lei

– categoria a II-a – 372 lei

– categoria a III-a – 279 lei

– Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)

– categoria I redus – 279 lei

– categoria a II-a redus – 223 lei

Foto: abonamente Sala Radio – Alexandru Dolea

22
/04
/21

În martie 2020, CORUL ACADEMIC RADIO, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri de acest gen din România, urma să prezinte un concert aniversar extraordinar: 80 de ani de activitate artistică. Din motive pandemice, evenimentul a fost anulat. Vineri, pe 23 aprilie (de la 19.00), după peste un an de pauză concertistică, ansamblul Radio România revine pe scenă!

22
/04
/21

Opera Națională București propune publicului la sfârșit de săptămână un program cu două spectacole, „Gala Extraordinară de Balet” și „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini - operă în concert, ce vor fi transmise online în serile de sâmbătă și duminică. Eleganța coregrafiilor clasice și farmecul aparte al partiturii celebrului bărbier Figaro sunt propunerile noastre pentru două seri de poveste.

21
/04
/21

Vineri, 23 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert condus de Horia Andreescu în luna februarie 2020, cu un program integral Ludwig van Beethoven. Marea pianistă Elisabeth Leonskaja a fost solista invitată să interpreteze, în seria „Beethoven 250“, Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian şi orchestră, op. 19 al marelui compozitor german.

19
/04
/21

Care este sensul existenței tale sau care este ikigai-ul tău? Trei artiști îndrăgiți provoacă publicul la o importantă temă de gândire prin concertul-concept „Ikigai. Lebensgrund”, avându-i ca protagoniști pe violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu, care vor interpreta lucrări de Franz Schubert. Concertul înregistrat în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu va fi difuzat duminică, 25 aprilie, de la ora 17:00, pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”.

19
/04
/21

După „Iubita mea doarme” și ”Fata cu ochii verzi”, Toulouse Lautrec continuă să lucreze la material nou și revin acum cu o nouă piesă – „Revin in 5 minute”! Pentru acest cântec actorul Victor Rebengiuc a tras vocea de pe intro, iar pentru filmul de fundal trupa a folosit "found footage" cu fete din anii 60 care dansează la bustul gol - inspiraţia şi nebunia tinereţii actualilor noştri bunici.

16
/04
/21

SoNoRo Interferenţe, programul educativ al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, ajunge în 2021 la 15 ani de existență. Anul acesta vor fi acordate în premieră burse pentru cursuri de canto, muzica de cameră cu voce fiind una dintre perlele repetoriului muzical clasic. Astfel, elevii și studenții la canto vor avea șansa de a participa la acest program, alături de colegii care studiază un instrument.

16
/04
/21

Anul 2021 stă sub semnul intersectării destinelor unora dintre cei mai importanți compozitori din istoria muzicii. Aniversările și comemorările din acest an realizează o panoplie componistică extraordinară, întinsă pe mai bine de două secole, din baroc până în zilele noastre. Astfel, comemorarea celor 280 de ani de la moartea lui Antonio Vivaldi la Viena, devine punctul de referință al turneului internațional online JAZZT Vivaldi., orașul nașterii lui Vivaldi – Veneția și cel al dispariției sale – Viena, fiind incluse în această incursiune în evoluția creației sale.