Să-i cântăm lui Moș Crăciun în ritm de jazz – decembrie 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/sa-i-cantam-lui-mos-craciun-in-ritm-de-jazz-decembrie-2020/

Filarmonica „George Enescu” şi Asociaţia „Clasic e fantastic” anunţă un nou concert, din păcate, fără public, din seria Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica. Sâmbătă, 5 decembrie, la ora 11, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român, se va desfăşura o nouă Lecţie de jazz ce va fi transmisă on line, în timp real şi la care vă invităm să participaţi.

Un articol de Petre Ivan|2 decembrie 2020

„De 10 ani, la fiecare Lecție de jazz, sala a fost arhiplină. Uneori, cererea de bilete a fost atât de mare, încât am programat câte două concerte în aceeași zi, la orele 10 și 12.30. Am dorit mult să cântăm din nou pentru publicul nostru drag, acum, în prag de Sărbători; să aducem un strop de bucurie, de culoare și de speranță în aceste timpuri grele și cenușii. Cântați cu noi, bucurați-vă cu noi, chiar și dacă o faceți din fotoliile de acasă. Doar o dată pe an ne putem întâlni cu Moșul. Să-l primim cum se cuvinte.” (Irina Sărbu)

Sâmbătă, 5 decembrie, ora 11, Ateneul Român

Concert fără public

Să-i cântăm lui Moş Crăciun în ritm de jazz

IRINA SÂRBU – voce
SEBASTIAN BURNECI – trompetă
PUIU PASCU – pian
CIPRIAN PARGHEL – contrabas
TUDOR PARGHEL – tobe

Invitate:
MAYA BURNEC

ANA PARGHEL SÂRBU
NECTARIA STOICA
Comentează: CRISTINA SÂRBU

În program: cântece de iarna pentru copii, colinde româneşti şi internaţionale

Sponsori Clasic e fantastic: EY, CBRT, WIPRO, RBC, Centrul Național de artă Tinerimea Română, Fundația H.Mălineanu, Remedia

Concertul-spectacol va putea fi urmărit pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“ site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook 

https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/

și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw, pe facebook-ul Radio România Muzical 

https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990

și Clasic e fantastic 

https://www.facebook.com/clasicefantastic

Accesul este gratuit.

Mai multe informații despre proiectul Clasic e fantastic găsiți pe pagina www.clasicefantastic.ro unde puteți descărca și albumul Clasic e fantastic. 10 ani și pe canalul de youtube https://www.youtube.com/c/clasicefantasticoficial la care vă invităm să vă abonați.

17
/03
/22

Miercuri, 23 martie 2022,  de la ora 19.00, Corul Filarmonicii „George Enescu”, condus de Iosif Ion Prunner, va susține un program dedicat apropiatei sărbători pascale: Missa In illo tempore de Claudio Monteverdi și câteva lucrări de Gavriil Musicescu: Imnele Sfintei Liturghii, Concertul coral nr. 1, op. 15 și Concertul coral nr. 2, op. 30. Concertul este realizat în parteneriat cu Trinitas TV.

15
/03
/22

Considerat unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii, un creator romantic influențat puternic de stilul clasic, Johannes Brahms a fost așezat de celebrul dirijor și pianist Hans von Bülow pe un piedestal, alături de ceilalți doi mari „B” ai muzicii germane: Bach – Beethoven – Brahms.

08
/03
/22

Dirijorul britanic LEO HUSSAIN – care debuta în 2016 pe prestigioasa scenă a Operei Regale (Covent Garden) din Londra cu Oedipe de George Enescu, bucurându-se de un mare succes de public - revine vineri, 11 martie 2022 (19.00), la Sala Radio.

07
/03
/22

În 8, 9 și 10 iulie, aeroportul din Arad va găzdui din nou artiști îndrăgiți și fanii lor, iubitorii de muzică bună, distracție și dans până la răsărit. Arad Open Air Festival se află deja la cea de-a șasea ediție, oferind publicului întâlniri cu nume celebre, activități de neuitat, scene pentru toate gusturile. Festivalul promite și anul acesta trei zile magice.

03
/03
/22

Corul de cameră Preludiu dirijat de Andrei Stănculescu invită publicul la un concert special pe data de 9 martie, ora 19.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naționale de Muzică din București (UNMB), concert realizat în colaborare de Centrul Național de Artă Tinerimea Română (CNATR), Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București.

03
/03
/22

Opera Națională București continuă seria de evenimente care marchează Stagiunea Centenară „Opera 100” și organizează, în perioada 2-6 aprilie, Masterclass-ul Nelly Miricioiu, care se va încheia cu „Belcanto Gala”, în data de 6 aprilie, în cadrul căreia cursanții vor fi acompaniați de Orchestra Operei Naționale București.

01
/03
/22

Concertele 𝑬𝒀𝑬𝑫𝑹𝑶𝑷𝑺 au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie. Trupa și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, și-au consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai".

24
/02
/22

Între 13 și 19 februarie 2022, la Iași a avut loc cea de-a treia ediție a Classix Festival, un demers organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Peste 60 de artiști din 13 țări au fost prezenți în cadrul celor 8 concerte care au alcătuit programul festivalului, alături de 7 proiecții de film, un vernisaj, o expoziție, o dezbatere, o prelegere și 10 masterclass-uri.

16
/02
/22

Orchestra Română de Tineret (ORT) dirijată de Cristian Măcelaru – care poate fi ascultat pentru prima oară în România după momentul în care a fost numit director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu” – va concerta sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 19, la Ateneul Român, într-o seară care are în program două superbe capodopere ale muzicii ruse : Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski, solistă violonista franceză de origine română Sarah Nemţanu şi Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Șostakovici.