Să vorbim despre bullying!
https://www.ziarulmetropolis.ro/sa-vorbim-despre-bullying/

În cadrul Festivalului Vocea Teatrului Licean Bucureşean, elevii Liceului Teoretic Decebal au prezentat vineri, 9 iunie, la Teatrul Metropolis, spectacolul „Pantofii Sarei”, care abordează o temă mai actuală ca oricând – cum ne raportăm la tot ce ţine de bullying.

Un articol de Alina Vîlcan|11 iunie 2022

Spectacolul „Pantofii Sarei”, adus de trupa de teatru a Liceului Decebal pe scena Sălii „Olga Tudorache” de la Metropolis în cadrul proiectului educațional Vocea Teatrului Bucureștean, are meritul de a pune în discuție un subiect cât se poate de important astăzi, mai ales la vârsta adolescenței – comportamentul umilitor, ostil, de excludere la adresa cuiva, de regulă a unor colegi de clasă, de școală, dar nu numai.

Este și cazul Sarei, căreia colegii țin să îi ofere în dar o pereche de pantofi uzați, găsiți într-un tomberon. Deși nici măcar nu este ziua Sarei. Însă altcineva i-a creat elevei silitoare un cont pe o rețea de socializare alegând ziua aceea ca dată de naștere. Cum reacționează simpatica liceană la vederea cadoului? Cine îi ia apărarea? Cum reacționează diriginta clasei aflând ultima boacănă a elevilor săi? Ce soluții va găsi aceasta pentru a face posibilă buna înțelegere în clasă?

„Pantofii Sarei” abordează o temă de actualitate, care nu ar trebui ignorată – chestiunea bullying-ului, un fenomen întâlnit probabil dintotdeauna, mai ales la vârste fragede, despre care însă până nu demult s-a vorbit prea puțin. Faptul că trupa Liceului Decebal a ales să îi dedice spectacolul său din Festivalul Vocea Teatrului Liceal Bucureștean, desfășurat între 6 și 10 iunie, este remarcabil și ne dă speranța că tânăra generație va reuși să folosească din plin actul artistic pentru a transmite mesaje valoroase.

Mai multe detalii despre Festivalul Vocea Teatrului Bucureștean și despre spectacolele din cadrul evenimentului jucate la Teatrul Metropolis, aici.

Fotografii: Ziarul Metropolis, PROEDUS

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

19
/01
/24

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Toma Caragiu, premiera spectacolului Oedip de Robert Icke, după Sofocle, traducere Irina Velcescu, în regia lui Andrei Șerban, regizor asociat Dana Dima și scenografia Carmencita Brojboiu.

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.