Sala Radio sărbătoreşte Crăciunul cu trei concerte speciale
https://www.ziarulmetropolis.ro/sala-radio-sarbatoreste-craciunul-cu-trei-concerte-speciale/

În fiecare an sărbătorile de iarnă aduc la Sala Radio o serie întreagă de evenimente variate, pentru toate vârstele şi toate gusturile, aşa încât toţi melomanii bucureşteni au parte de un binemeritat cadou muzical la final de an.

Un articol de Andrada Văsii|11 decembrie 2013

În fiecare an, sărbătorile de iarnă aduc la Sala Radio o serie întreagă de evenimente variate, pentru toate vârstele şi toate gusturile, aşa încât toţi melomanii bucureşteni au parte de un binemeritat cadou muzical la final de an.

În 2013, seria a fost deschisă de concertul Corului de Copii Radio (7 decembrie) şi de cel al Orchestrei Naţionale Radio cu „Spărgătorul de nuci” (13 decembrie) şi se va încheia festiv cu cea de-a treia ediţie a galei extraordinare „Cele trei dive” (20 decembrie).

Între aceste date, trei concerte consecutive dedicate Crăciunului sunt special programate pentru dumneavoastră! Sâmbătă, 14 decembrie (de la ora 17.00) este rândul colindelor noastre din străbuni să ajungă la public prin intermediul celor mai apreciate ansambluri tradiţionale, din toate regiunile folclorice ale ţării.

Evenimentul reprezintă o continuitate de 23 de ani în care concertul de colinde şi urări tradiţionale nu a lipsit de pe scena Sălii Radio.

Colinde, şlagăre şi invitaţi speciali la Sala Radio

Sub titlul „Începem a colinda”, datinile şi obiceiurile noastre aşa cum sunt ele păstrate în vatra satului românesc sosesc cu alai la Bucureşti: ansamblul „Junii Crişului” din Dieci – jud. Arad, Gavril Prunoiu şi Grupul „Doruri  Muscelene” – jud. Argeş, Alin Năstase, Cristian  Năstase, Georgiana Păduraru şi Grupul de colindători  „Cetină de pe Bacău”- jud. Bacău, Carmen Sarcină, Ion Drăgan, Grupul „Gorjanca” şi Ansamblul de datini „Roua”- Cloşani – jud. Gorj, Dubaşii din Săcămaş – Ilia – jud. Hunedoara, Grupul de colindători din Ieud – jud. Maramureş, Mihaela şi Ciprian Istrate, Grupul de colindători din Daneş – jud. Mureş, Marcel Părău şi Grupul de colindători din Mihăileni – jud. Sibiu.

Alături de aceștia vor mai veni: Pamfil Roată şi Ansamblul „Bistriţa Aurie’’- Ciocăneşti – jud. Suceava, Maria Murgoci şi Ansamblul „Ţara Vrancei”- jud. Vrancea, Iulia Bucur şi Ansamblul „Copiii Mociului”- jud. Cluj, Ancuţa Corlăţan, Alina Ceuca, Nicuşor Micşoniu şi Ionuţ Apătăchioaie. Concertul va fi prezentat de Nataşa Raab.

Dacă de Paşte aţi intrat în atmosfera Învierii prin recitalul propus la momentul respectiv de Paula Seling, a venit momentul să o reîntâlniţi la Sala Radio pe celebra interpretă, alături de care veţi păşi de această dată spre sărbătorile de iarnă.

Sala Radio

Afișul evenimentului de la Sala Radio

Luni, 16 decembrie (de la ora 19.00), se va desfăşura un frumos concert de colinde susţinut alături de Big Band-ul Radio, dirijor Ionel Tudor, eveniment ce vă va purta printre cele mai îndrăgite colinde şi cântece dedicate Naşterii Mântuitorului. Veţi asculta selecţiuni din cele patru albume de colinde lansate până acum de solistă, precum şi câteva dintre cele mai cunoscute piese ale ei. În prima parte a evenimentului, Paula Seling va fi acompaniată de trupa proprie.

Marţi, 17 decembrie (de la ora 19.00), Spirit Brass Ensemble – un ansamblu inedit în lumea muzicală românească – vă invită, în aşteptarea sărbătorilor de iarnă, la un frumos concert de colinde. Veţi reasculta cu plăcere şlagăre internaţionale ca White Christmas sau Santa Claus is Comin’ to Town, dar şi o suită de colinde româneşti, toate acestea în sonoritatea inedită specifică alămurilor.

Condus de dirijorul Mihai Ceaşcai (şef de partidă tubă al Orchestrei Naţionale Radio), ansamblul propune melomanilor o experienţă artistică deosebită în care doar instrumentele de alamă, uneori completate de cele de percuţie, sunt singurele folosite. Repertoriul de tip brass band este extrem de popular în SUA şi vestul Europei.

Info:

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Foto credit: Virgil Oprina, Sala Radio

01
/06
/18

Concursul internațional“George Enescu” a lansat proiectul“Ce auzim când ascultăm muzică?”. Acesta își propune să descifreze într-un format destins, actual și interactiv câteva elemente din arta interpretării muzicii, în pregătirea întâlnirii cu cei 270 de tineri muzicieni, din 39 țări, care au trecut de etapa de preselecție în cadrul Concursului „George Enescu” 2018 și care își vor demonstra talentul pe scenă, la București, în perioada 1-23 septembrie a acestui an.

31
/05
/18

Seria de concerte SoNoRo Conac ajunge la finalul lunii (31 mai), în Republica Moldova, la Castelul Mimi, un important monument arhitectonic și centru viticol, înființat de Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, până la Unirea din 1918, şi apoi director al Băncii Naţionale Române.

30
/05
/18

Opera Națională București dedică ziua de vineri, 1 iunie, copiilor. Ziua va începe cu un spectacol în foaier, de la ora 11:00, „Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia Andei Tabacaru și va conntinua de la ora 17:00, pe scena mare a Operei Naționale București, cu reprezentația „Albă ca zăpada si cei șapte pitici”, pe muzica lui Cornel Trăilescu.

28
/05
/18

Strada Mătăsari este cunoscută în capitală ca fiind strada unde prostituatele ieșeau „la lucru” pe înserat. Ideea festivalului Femei pe Mătăsari, fondat de Iulian Văcărean, a fost să facă această stradă cunoscută pentru lucruri mult mai pozitive, să invite femei și bărbați, organizații, să-și prezinte ideile și să le dea oamenilor ceva creativ în schimbul unei imagini de „strada unde totul este pierdut”.

28
/05
/18

În 2016, dirijorul britanic LEO  HUSSAIN debuta pe prestigioasa scenă a Operei Regale din Londra (Royal Opera House - Covent Garden) cu Oedipe de George Enescu, conducerea sa muzicală primind aprecierea unanimă a publicului și a criticii.  Vineri, 1 iunie (de la ora 19.00),dirijorul britanic va aduce în fața publicului bucureștean Simfonia în mi bemol major, în interpretarea Orchestrei Naționale Radio.

28
/05
/18

Între 31 mai și 3 iunie 2018, clubul de jazz Green Hours, aflat în al 24-lea an de activitate neîntreruptă, organizează ediția a 10-a, aniversară, a Green Hours JAZZ Fest. Eveniment eminamente cultural, GHJFest este primul - și încă singurul - festival de club din România.

25
/05
/18

Angela Gheorghiu, celebră cântăreață de operă a timpului nostru, vine la Festivalul Internațional de Film  Transilvania, ca invitată de onoare a celei de-a 17-a ediții. Vineri, pe 1 iunie, de la ora 19:00, Opera Națională Română Cluj-Napoca va fi gazda unui eveniment unic, în cadrul căruia Angela Gheorghiu va interpreta cîteva arii în fața publicului clujean, acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici. Momentul va fi urmatde proiecția filmului Tosca (r. Benoît Jacquot) în care soprana joacă rolul titular.

24
/05
/18

Vineri, 1 iunie (de la ora 11.00), de Ziua Internaţională a Copilului, părinții melomani sunt așteptați împreună cu cei mici la Sala Radio, la un concert educativ. Copiii se vor putea bucura de un repertoriu antrenant și accesibil, de la Mica serenadă a lui Mozart sau fragmente din Anotimpurile lui Vivaldi, până la partituri din musical-uri celebre ca Mary Poppins, Sunetul Muzicii sau Veronica.

16
/05
/18

Ați visat să dansați prin Paris precum Gene Kelly în pelicula ”Un american la Paris” sau să vă pierdeți printre zgârie norii din New York în timp vă răsună în urechi ”Rhapsody in Blue”, ambele compuse de Gershwin? Sau poate v-ați amuzat cu scamatoriile ucenicului vrăjitor interpretat de celebrul personaj Mickey Mouse în desenul animat ”Fantasia” (1940), realizat de Walt Disney? Dacă vă surâde oricare dintre aceste trei propuneri, grăbiți-vă să vă asigurați un loc la concertul programat vineri, 18 mai (de la ora 19.00), la Sala Radio.