Săptămâna aceasta are loc Micul Picnic ShortsUP
https://www.ziarulmetropolis.ro/saptamana-aceasta-are-loc-micul-picnic-shortsup/

Sâmbătă, 25 iulie, de la ora 21:30, iubitorii de filme scurte au ocazia să participe la Micul Picnic ShortsUP.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2020

Evenimentul strângea în ultimii ani mii de spectatori în Grădina Botanică din București sau la Domeniul Mogoșoaia. Anul acesta organizatorii au decis să restrângă evenimentul: ”Nu am avut resursele și capacitatea să organizăm o ediție Marele Picnic în aer liber, în condițiile de nesiguranță și incertitudine în care ne aflăm. Așa că am revenit la ce contează de fapt la un picnic cinematografic: selecția ShortsUP de scurtmetraje și prieteni alături, pe o pătură de picnic”, declară Sabina Baciu, manager proiect. 

Cum poți participa la Micul Picnic

Micul Picnic poate fi vizionat online pe platforma TIFF Unlimited – biletul costă 15 lei (3$+TVA) și permite accesul la streaming online pe orice tip de ecran: telefon mobil, laptop sau smart TV. Astfel, spectatorii pot duce ecranul de proiecție în parc, la piscină, pe balcon, în pădure, pe canapea sau în fața blocului. 

De asemenea, vor avea loc proiecții gratuite, în aer liber, la locațiile partenere Birra Moretti din Cluj-NapocaFORM Cafe (Victor Deleu 1), Che Guevara (Piața Unirii 10), Napoca 15 (Str. Napoca 15), CraiovaAlt 12 (Strada Aries 17), Toska (Strada Olteț 25) și Iași Cinema Bistro (Strada Alexandru Lăpușneanu 11), Acaju (Strada Fătu 2). 

ShortsUP Audience Award

Ca în fiecare an, toate filmele din selecția ShortsUP concurează pentru Premiul Publicului. Votul are loc online, pe www.shortsup.ro/competitie iar publicul este invitat să voteze până duminică seară filmul preferat. Premiul este 500 de euro și constituie un real sprijin pentru regizori și producători în această perioadă dificilă pentru mediul cultural. 

Cum te pregătești de Micul Picnic ShortsUP?

Dacă te-ai hotărât să organizezi propriul tău picnic în natură, nu uita de pătură, gustări și dezinfectant. Dacă vei merge într-un parc public, cel mai bine ia cu tine și masca și păstrează distanța față de celelalte grupuri. În plus, un mic picnic se organizează cel mai bine în grup mic, de maxim patru persoane. Organizezi o proiecție în curte? Dacă ai și proiector nu îți mai trebuie decât să te relaxezi și cum se lasă întunericul, de la 21:30, să pornești streaming-ul pe TIFF Unlimited. Iar dacă te simți ce mai bine în propriul cuib, așază-te confortabil pe canapea și fă parte din Micul Picnic. Dacă ești din Cluj, Iași sau Craiova poți alege să participi la o proiecție în aer liber – atâta timp cât respecți regulile impuse de organizatori, ca toată lumea să fie în siguranță.

Marele Picnic este ediția de vară ShortsUP, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte cinematografice independente din România. Evenimentul și-a făcut o tradiție din a strânge, vară de vară, iubitori ai cinema-ului și ai artelor conexe filmului. Anul acesta Marele Picnic devine Micul Picnic  – o ediție mai mică, online, pentru toate categoriile și genurile de public

Un eveniment online găzduit de platforma TIFF Unlimited

Biletele s-au pus în vânzare aici.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.