Sărbători de poveste în parcul Alexandru Ioan Cuza
https://www.ziarulmetropolis.ro/sarbatori-de-poveste-in-parcul-alexandru-ioan-cuza/

Primăria Sectorului 3 organizează în perioada 6-23 decembrie, în parcul Alexandru Ioan Cuza, o serie de şapte evenimente muzicale dedicate Crăciunului. Seria evenimentelor va fi deschisă duminică, de Sfântul Nicolae, va continua în weekend-ul următor, precum şi în fiecare seară între 20 şi 23 decembrie.

Un articol de Petre Ivan|4 decembrie 2015

Bucureştenii sunt aşteptaţi începând cu ora 17.30 la cele şapte seri de sărbătoare, găzduite de foişorul din capătul aleii principale a parcului Alexandru Ioan Cuza (zonă de acces la intersecţia străzilor Baba Novac şi Câmpia Libertăţii).

Evenimentele vor purta publicul printr-o gamă muzicală diversă, dar unită de emoția Crăciunului. Printre artiștii care vor crea atmosfera de sărbătoare îi amintim pe Narcisa Suciu, Mircea Vintilă, Annes, Ducu Bertzi, Alexandra Ușurelu, Cornelia și Lupu Rednic, Bere Gratis şi Adrian Naidin.

De asemenea, Primăria Sectorului 3 va organiza sâmbătă, 19 decembrie, Concertul tradițional de Crăciun. Acesta va avea loc de la ora 17.30 în parcul Titan, la scena de lângă lac (zonă de acces la intersecția străzilor Câmpia Libertății și Liviu Rebreanu).

Accesul publicului la aceste evenimente este gratuit. Primăria Sectorului 3 îi invită pe bucureșteni să se bucure de colinde, de trăiri autentice și să se încarce de bucuria Crăciunului.

Programul concertelor:

6 decembrie: MiniArtShow, Silvia Dumitrescu & Andantino, Ducu Bertzi

12 decembrie: Marius Bațu, Alexandra Ușurelu & Muse Quartet

13 decembrie: Ansamblul Burnașul, Cornelia și Lupu Rednic

20 decembrie: Corul Sfântul Andrei Criteanul, Annes

21 decembrie: Cor Music Sound, Mircea Vintilă & Trupa Brambura

22 decembrie: Mellina, Bere Gratis

23 decembrie: Cor Music Sound, Adrian Naidin Trio, Claudia Hanghiuc & Friends

19 decembrie:  – Cor Music Sound, Narcisa Suciu, Acapella – dirijor George Miron, Monica Anghel și Andrei , Tudor Band, Orchestra Mundi Colour, dirijor Alexandru Ilie, Ana Cebotari

Foto: Sărbători de poveste în parcul Alexandru Ioan Cuza – facebook

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.