Sase din 49, de György Spiró. Dacă e luni, e teatru TV
https://www.ziarulmetropolis.ro/sase-din-49-de-gyorgy-spiro-daca-e-luni-e-teatru-tv/

Ce li se poate întâmpla unor oameni simpli atunci când sunt puşi în faţa unui bilet câştigător la loto? Mai ales dacă biletul valorează 10 miloane de euro? Luni, 4 aprilie, de la ora 21.10, la TVR 2 şi TVR HD iubitorii teatrului pot urmări spectacolul “Şase din 49”. La TVR 3 şi TVR Moldova spectacolul se difuzează sâmbătă, 9 aprilie, iar la TVR Internaţional poate fi urmărit duminică, 10 aprilie.

Un articol de Petre Ivan|4 aprilie 2016

În “ Sase din 49” cei doi norocoşi, soț și soție și părinți a doi copii adolescenți, evoluează de la bucurie frenetică și imaginație bolnavă până la frica paralizantă sau paranoia avansată. Toate hibele mai vechi sau mai noi ale relației lor ies încet încet la iveală într-o cavalcadă când comică, când tragi-comică. Totul culminează cu un gest extrem.

Sase din 49“Obișnuiți cu un trai modest, populat de griji materiale, de chibzuință stresantă și de neputința satisfacerii unor mici capricii, ivite printre nevoile și dorințele lor sau ale copiilor, cei doi „îmbogățiți“ peste noapte visează acum cu temei la vile, limuzine și helicoptere, la vacanțele „miliardarilor de carton“ de la noi și de aiurea, fapt care transformă satisfacția lor într-o bucurie explozivă, contagioasă, halucinantă. (…)” Ion Parhon – Scrisul românesc

Desopre Spiró György

Spiró György s-a născut la 4 aprilie 1946 la Budapesta. A absolvit  Facultatea de Filologie a Universităţii Eötvös Lóránd din Budapesta (limba sârbo-croată şi rusă), în 1970, şi Institutul de Jurnalism, în 1972. A lucrat ca ziarist la secţia de politică externă a Radio Kossuth, a fost redactor al Editurii Corvina. Este cercetător al Institutului de Cercetări Europene al Academiei de Ştiinţe Ungare. Autor a peste 25 de volume (romane, piese de teatru, poezii, traduceri). Secţia de limba germană a Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu a pus în scenă două piese de teatru scurte semnate de acest autor.

ŞASE DIN 49 de György Spiró – INFO

Traducerea: Zeno Fodor

Producţie a Teatrului de Artă, Bucureşti

Distribuţia:

FEMEIA – Dana VoicuSase din 49

BĂRBATUL – Liviu Cheloiu

Regia şi scenografia: Alexandru Maftei

Program difuzare

TVR 2 luni 4.04, ora 20.10 și luni 11.04, ora 01.10

TVR HD luni 4.04, ora 20.10

TVR 3 sâmbată 9.04, ora 20.00 și duminică 10.04 ora 8.00

TVR MOLDOVA sâmbată 9.04, ora 17.00

TVRi duminică 10.04, ora 18.00

online pe www.tvrplus.ro

Foto: Sase din 49 – tvr.ro

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!