Șase premiere şi o clădire renovată, la debutul noii stagiuni a ONB
https://www.ziarulmetropolis.ro/sase-premiere-si-o-cladire-renovata-la-debutul-noii-stagiuni-a-onb/

Iubitorii operei sunt invitaţi într-o clădire renovată, cu o sală de spectacole cu acustică îmbunătăţită, care va permite reprezentaţii artistice de o calitate superioară. Șase premiere, invitaţi de marcă, evenimente speciale, spaţii reamenajate. Stagiunea se deschide cu o nouă premieră a operei „La traviata” de Giuseppe Verdi, într-o montare originală semnată de regizorul britanic Paul Curran

Un articol de Petre Ivan|23 octombrie 2014

Stagiunea 2014-2015 a Operei Naţionale Bucureşti (ONB) aduce în prim-plan artişti importanţi, recunoscuţi pentru spectacolele de operă sau balet realizate pe scene renumite din întreaga lume. Recitalurile tematice, Concertul de Anul Nou, Gala Internaţională de Balet, Concursul Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra” – ediţia a III-a, Promenada Operei – ediţia a IX-a completează paleta de evenimente care se vor desfăşura în noua stagiune.

Premiera „La traviata”, de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran, este spectacolul care va deschide stagiunea 2014-2015 în data de 30 octombrie. Renumit pentru montările sale spectaculoase, în teatre de operă din întreaga lume, între care Teatro La Fenice din Veneția și Metropolitan Opera din New York, Paul Curran îmbină adesea clasicul cu noile tendinţe în regia de operă, astfel încât, cu aportul scenografului Gary McCann şi al dirijorului Alexander Prior, spectacolul de la Bucureşti se anunţă a fi o interpretare inedită și captivantă a acestei capodopere verdiene.

Seria premierelor prezentate iubitorilor artei lirice va continua cu alte spectacole deosebite ce reunesc nume mari ale scenei mondiale:

Directorul General al ONB_Razvan Ioan Dinca

Directorul General al ONB_Razvan Ioan Dinca

  • „La fille mal gardée”, de Ferdinand Hérold şi John Lanchbery, în coregrafia renumitului Sir Frederick Ashton (13 decembrie 2014);
  • „Falstaff”, de Giuseppe Verdi, în viziunea regizorală a lui Graham Vick,
  • „Triptic de balet” (25 aprilie 2015): „Classical Symphony” de Serghei Prokofiev, în coregrafia lui Yuri Possokhov,
  • „Petite Mort” de Wolfgang Amadeus Mozart, în coregrafia lui Jiří Kylián
  • „Marguerite and Armand”, de Franz Liszt, în coregrafia lui Sir Frederick Ashton;
  • „Manon Lescaut”, de Giacomo Puccini, în regia lui Jonathan Kent (23 mai 2015), şi baletul „Giselle”, de Adolphe Adam, în coregrafia lui Ethan Stiefel şi Johan Kobborg (6 iunie 2015).

Opera, o experiență completă

Deschiderea stagiunii 2014-2015 marchează, totodată, un moment important în istoria instituţiei, şi anume redarea frumuseţii arhitecturale şi cromatice a clădirii Operei Naţionale Bucureşti, precum şi îmbunătăţirea acusticii sălii de spectacole.

S-au pus în vânzare biletele pentru întreaga stagiune

Biletele la spectacolele şi evenimentele Operei Naţionale Bucureşti pot fi achiziţionate online la adresa tickets.operanb.ro şi în reţeaua bilet.ro (lista punctelor de vânzare din reţeaua bilet.ro de unde se pot achiziţiona sau ridica biletele rezervate sau plătite poate fi accesată la www.bilet.ro/outlets.php), precum și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București, de luni până duminică, între orele 9.00-13.00 şi 15.00-19.00.

Foto: ONB, Traviata, Răzvan Ioan Dincă – operanb.ro

02
/07
/18

Finalul lunii iunie a adus în Bucureștiul torid două zile de festival în care muzica contemporană a răsunat din Aula Muzeului „George Enescu”. Desfășurat în perioada 18-19 iunie 2018, festivalul CIMRO DAYS a propus publicul bucureștean o întâlnire cu noile creații și noii creatori români.

29
/06
/18

Aceasta este fenomenala prestație a australianului Christian Li, câștigătorul premiului întâi la Menuhin Competition 2018. Micuțul australian în vârstă de zece ani a împărțit prima poziție a prestigioasei competiții muzicale rezervată juniorilor (și găzduită de Geneva) cu Chloe Chua din Singapore.

29
/06
/18

Într-o zi de 29 iunie (1974) Charles Aznavour  domina vânzările din Marea Britanie cu "She", singura sa melodie fruntaşă în Regatul Unit. Fotografia de față, realizată în 1952, a fost postată în urmă cu doar câteva ore pe pagina de facebook a legendarului cântăreț francez, care a împlinit, luna trecută, 94 de ani. În imagine apar Edith Piaf, Charles Aznavour și un prieten apropiat al celor doi, Roland Avellis (alias "Cântărețul fără nume")

26
/06
/18

Se întâmpla pe 26 iunie 1977, la Market Square Arena din Indianapolis. Atunci Elvis Presley susținea ultimul său concert. Peste mai puţin de două luni, la 16 august 1977, artistul va fi găsit mort în baia sa. Concluzia raportului medical: moarte naturală - stop cardiac.

26
/06
/18

Filarmonica „George Enescu” sărbătoreşte centenarul naşterii celebrului muzician american Leonard Bernstein. În serile de 28 şi 29 iunie 2018, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii 2017-2018 vor fi  conduse de maestrul Christian Badea, unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog.

25
/06
/18

Se împlinesc, astăzi, nouă ani de la moartea regelui muzicii pop. Născut la 29 august 1958, Michael Jackson a influenţat muzica încă de când interpreta în anii ’70 alături de The Jackson 5.

19
/06
/18

Începând din 2015, cu ocazia fiecărui solstițiu, Zammorian (grupul post-psihedelic/post-rock format în 2014 din 6 artiști și designeri români) a prezentat un show sau un live streaming din studio. Joi, 21 iunie 2018, în cea mai lungă zi a anului, Zammorian le va face pe ambele când va concerta și va face streaming din terasa Have a Cigar a Echoes, Inc.

10
/06
/18

Patru concerte care ne poartă în ultimii 100 de ani de muzică vor avea loc în cadrul festivalului Jazz in the Park, pe scena România 100, în Parcul Central din Cluj. Fiecare dintre aceste concerte se centrează pe o anumită perioadă a istoriei muzicii și abordează stiluri și genuri diferite: muzică clasică, doină, jazzul perioadei comuniste și jazz contemporan.

07
/06
/18

Prim dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu“, maestrul Christian Badea revine la București cu un concert excepţional, programat pe 7 şi pe 8 iunie 2018, care are în program capodopere de Ceaikovski şi Şostakovici. Solist în  Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră de Dmitri Șostakovici va fi violoncelistul Andrei Ioniţă, câştigător al Premiului I la Concursul Internațional Ceaikovski în 2015.