Scenaristul Răzvan Rădulescu, jefuit în drum spre Veneţia
https://www.ziarulmetropolis.ro/scenaristul-razvan-radulescu-jefuit-in-drum-spre-venetia/

Răzvan Rădulescu, scenaristul unor filme precum „Marfa şi banii“ şi „Moartea domnului Lăzărescu“, a fost lăsat fără bunurile personale în timpul călătoriei sale din Franţa spre Italia, într-un tren de mare viteză. Rădulescu se îndrepta spre Veneţia, unde urma să jurizeze în secţiunea Opera Prima a Festivalului Internaţional de Film.

Un articol de Corina Vladov|29 august 2013

Răzvan Rădulescu, scenaristul unor filme precum „Marfa şi banii“ şi „Moartea domnului Lăzărescu“, a fost lăsat fără bunurile personale în timpul călătoriei sale din Franţa spre Italia, într-un tren de mare viteză. Rădulescu se îndrepta spre Veneţia, unde urma să jurizeze în secţiunea Opera Prima a Festivalului Internaţional de Film.

Informaţia a fost confirmată de directorul festivalului, Alberto Barbera. Potrivit acestuia, Răzvan Rădulescu nu va mai putea participa la jurizarea evenimentului.

Juriul secţiunii Opera Prima este condus de regizoarea din Arabia Saudită Haifaa Al Mansour. Prin urmare, juriul va fi alcătuit din şase membri şi nu din şapte membri.

Răzvan Rădulescu a fost consultant de scenariu pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“, al lui Cristian Mungiu, şi „Autobiografia lui Nicolae Ceuşescu“, de Andrei Ujică.

În 2009, a regizat primul său lungmetraj, „Felicia înainte de toate“. Din 2005, predă la Hochschule fur Gestaltung în Germania şi la ESAV Marrakech.

Împreună cu Alexandru Baciu, a scris scenariile pentru „Hârtia va fi albastră”, „Boogie” şi „Marţi, după Crăciun”, filme regizate de Radu Muntean, precum şi scenariul filmului regizat de Constantin Popescu Jr. „Principii de viaţă”, notează Mediafax.

Rădulescu este coscenaristul filmului „Poziţia copilului”, alături de Călin Netzer. „Poziţia copilului” a câştigat anul acesta trofeul Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Foto: Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf pe platourile de filmare de la „Felicia, înainte de toate“ (2009)

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.

28
/04
/23

La invitaţia Cinematecii din Oslo, care va găzdui în perioada 5-14 mai un festival al filmului românesc, ce include şi o retrospectivă dedicată regizorului Cristian Mungiu, am scris un scurt text despre cum arată cinematografia română în prezent.