Scriitorii Matei Vişniec şi George Arion, la Salon du Livre des Balkans de la Paris
https://www.ziarulmetropolis.ro/scriitorii-matei-visniec-si-george-arion-la-salon-du-livre-des-balkans-de-la-paris/

Scriitorii Matei Vişniec şi George Arion vor participa, între 10 şi 11 aprilie, la Paris, la cea de-a cincea ediţie a Salon du Livre des Balkans, informează Institutul Cultural Român (ICR) din capitala Franţei.

Un articol de Liliana Matei|5 aprilie 2015

Astfel, pe 10 aprilie, vor fi prezentate, printre altele, expoziţia de fotografie a lui Jérémie Buchholtz „Skopje azi”, fiind programată şi o masă rotundă dedicată romanului poliţist în Balcani, la care vor participa autorii Elena Alexieva (Bulgaria), George Arion (România), Alper Caniguz (Turcia) şi Petros Martinidis (Grecia).

Pe 11 aprilie, va avea loc evenimentul „Viaţa cotidiană la Bucureşti între 1940 şi 1990”, pornind de la cartea „Athénée Palace”, de R.G. Waldek, şi „Oublier Bucarest”, de Victor Stoichiţă, anunță Mediafax.

De asemenea, din programul Salon du Livre des Balkans face parte şi spectacolul-lectură „Literatură şi Bucătărie”, de Sedef Ecer, care va fi prezentat de Ismaïl Kadaré, Sonia Ristic, Sedef Ecer, Petros Markaris şi Matei Vişniec.

 

05
/01
/15

Cărţi ale unor autori consacraţi, precum Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Vladimir Tismăneanu, volumul "Scrisori pentru Vera", de Vladimir Nabokov, şi o serie de romane politice - la 25 de ani de la abolirea sistemului comunist - se numără printre noutăţile editoriale pregătite pentru anul 2015.

29
/12
/14

Cel mai mare poet al Rusiei a avut parte de glorie, a trăit drama exilului şi, ca toate personajele pe care le-a creat, a avut o viaţă fascinantă, Aleksandr Sergheevici Puskin s-a născut în iunie 1799 şi a murit în în februarie 1837, în urma unui duel. Se spune despre el că s-a iubit cu 113 femei.

26
/12
/14

Scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai editurilor româneşti recomandă pasionaţilor de literatură să citească în vacanţa de Crăciun titluri ale unor scriitori laureaţi ai premiului Nobel, volume de poezii, dar şi cărţi pentru copii, acestea fiind doar o parte dintre "ofertele" de sărbători.

23
/12
/14

Captivi (Polirom, ed. a II-a, 2011), de Norman Manea, „un roman uimitor despre România postbelică, despre limbă, identitate şi pierdere”, a fost publicat în această lună de prestigioasa editură americană New Directions.

17
/12
/14

Librăria Eminescu a găzduit lansarea volumului „O viață și toate începuturile”, al tinerei scriitoare Alexandra Neacșu, vineri, 12 decembrie. Cartea a fost publicată de Compania Passe-Partout Dan Puric și are o prefaţă semnată de Dan Puric.

17
/12
/14

Columbia va emite în curând bancnote cu efigia scriitorului Gabriel Garcia Marquez - laureatul premiului Nobel pe anul 1982, decedat pe 17 aprilie -, în urma adoptării unei legi care a fost votată luni în Parlamentul acestei ţări.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.