Se caută artiști vizuali tineri pentru Young Artists Connections ’21!
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-cauta-artisti-vizuali-tineri-pentru-young-artists-connections-21/

Young Artists Connections se află la cea de-a doua ediţie – un proiect dedicat scenei tinere, iniţiat de SwitchLab, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă Contemporană – MNAC. Prima ediţie a fost dedicată absolvenţilor universităţilor de artă, care au participat la o expoziţie de grup la MNAC şi la o expoziţie personală la SwitchLab.

Un articol de Petre Ivan|25 august 2021

În contextul recent – marcat de o redimensionare a vizibilității practicilor artistice și a formatelor de prezentare –, ediția Y.A.C.’21 se axează pe schimburile de / și câștigarea unor noi perspective. Pornind de la premisa că dialogul este unul dintre instrumentele cele mai eficace în dezvoltarea practicilor artistice, SwitchLab și MNAC și-au propus crearea unui context profesional în care tinerii artiști să își poată prezenta lucrările nu numai publicului general, ci să participe activ la schimburi de experiență cu colegii lor, să cunoască profesioniști în domeniu și să lucreze concentrat cu aceștia.

→ Apelul este deschis tuturor artiștilor, cu vârsta maximă de 35 de ani, care își desfășoară activitatea în momentul de față în România.

→ Înscrie-te până pe 12 septembrie și poți beneficia de oportunitatea de a cunoaște și dialoga cu o serie de curatori activi pe scena internațională, cu care să ai o discuție despre practica ta, în cadrul sesiunii de portfolio reviews, pe fundalul unei expoziții de grup la MNAC.

În ce constă Young Artists Connections ‘21?

• O sesiune de portfolio reviews care constă în întâlniri individuale de câte 90 de minute cu 3 curatori importanți pe scena de artă contemporană internațională:
Katerina Gregos, director EMST – Muzeul Național de Artă Contemporană din Atena, Grecia
Thomas Delamarre, director MAGCP – Maison des arts Georges et Claude Pompidou, Cajarc, Franța
Simon Delobel, director KIOSK, Gent, Belgia
• O expoziție de grup (14 octombrie – 14 noiembrie 2021) la Muzeul Național de Artă Contemporană din București, în care vor fi prezentați 5 artiști tineri selectați în urma apelului public de proiecte și care constituie cadrul pentru sesiunea de portfolio reviews.

Criterii de eligibilitate:

• Să fii artist vizual cu vârsta de maxim 35 de ani, activ momentan în România;
• Să poți participa la sesiunea de portfolio review ce va avea loc fizic, în București, la MNAC și SwitchLab;
• Să poți trimite sau aduce personal lucrarea selectată / lucrările selectate la sediul MNAC, în intervalul 1-10 octombrie, pentru a fi expusă / expuse.

Cum mă pot înscrie?

Completează formularul de înscriere până pe 12 septembrie:
https://forms.gle/HwjoWgfSa6kWYSBWA

În formular avem nevoie de datele tale personale, precum și:
Un CV (format PDF) și un portofoliu (format PDF, max. 25 MB și 10 pagini) urcate pe wetransfer.com; cel din urmă trebuie să conțină:
• maxim 20 de imagini cu lucrări individuale sau maxim 3 proiecte, precum și informații tehnice despre acestea (dimensiune, materiale, data realizării).
• pentru materiale video, așteptăm un link de vimeo/youtube (care poate fi inclus în portofoliul în format PDF) – maxim 3 video-uri, cu descriere.
IMPORTANT: lucrările propuse trebuie să fie deja produse, iar transportul acestora se află în sarcina artiștilor

***Prin completarea formularului, ești de acord cu cerințele / regulile de mai sus. Înscrierile care nu respectă toate cerințele nu vor fi acceptate.***

Ce se întâmplă după?

Juriul va fi format din reprezentanți ai MNAC și SwitchLab, iar pe 20 septembrie te anunțăm dacă ai fost selectat!

Young Artists Connections este inițiat de platforma de arte vizuale SwitchLab – www.switchlab.info în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București – www.mnac.ro

Young Artists Connections este un proiect gândit pentru a promova tinerii artiști vizuali și pentru a facilita un context de networking profesional la nivel internațional.

Web:
www.switchlab.info/y-a-chttps://mnac.ro/article/234/Apel%20deschis/75

*Rezultatele vor fi publicate pe website-urile SwitchLab și MNAC – din păcate nu vom putea răspunde fiecărui candidat înscris în cadrul apelului.

21
/11
/22

Până pe 3 decembrie este disponibilă colecția de 100 de lucrări originale, în ediție limitată, „Mimi’s Tea Party” a artistei Mimi Pleșoianu (Mimificator) la Art Machine, proiect inițiat de gruparea artistică Pastila Roz. Acestea pot fi achiziționate de la automatul de tip vending machine amplasat în București, în Cărturești Parklake.

11
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022, de la ora 16:30, la Opera Naţională Bucureşti, în Foaierul Galben, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Învingătorii Sclerozei Multiple - Călător printre forme şi culori”, semnată de Simona Carolina Tănase, ea însăşi diagnosticată cu scleroză multiplă şi Preşedintele Asociaţiei Învingătorii Sclerozei Multiple.

04
/11
/22

Muzeul Amintirilor din Comunism (MAdC) şi BD Historia aduc o nouă expoziție temporară în luna noiembrie, intitulată „Reconstituire istorică în benzi desenate - Revolta anticomunistă Braşov 15 Noiembrie 1987”.

04
/11
/22

Începând din 4 noiembrie, la ARCUB - Hanul Gabroveni se deschide „Secvenţe expoziţionale din Bucureşti”, expoziţie ce prezintă istoria spaţiilor expoziţionale din Capitală printr-o selecţie de fotografii din Colecţia de imagini a istoricului de artă şi fotografului Mihai Oroveanu.

02
/11
/22

Între 7 şi 29 noiembrie 2022, expoziția „Helmut Stürmer. Decor/Costum/Desen” de la ARCUB – Hanul Gabroveni reconstruiește parcursul profesional al artistului Helmut Stürmer, scenograf de teatru, operă şi film, creator de costume şi light designer.

01
/11
/22

Concepute pe o gamă variată de teme, de la hieroglifele și cetățile Antichității la creația iconoclastă a artiștilor contemporani, expozițiile momentului din muzeele europene își provoacă vizitatorii să ia parte la experiențe de nerefuzat.

01
/11
/22

Asociația Docuart lansează înscrierile pentru cursurile gratuite de film, teatru și fotografie documentară, organizate în cadrul proiectului Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului.

28
/10
/22

Astăzi, 28 octombrie 2022, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, a avut loc conferința de încheiere a proiectului MoldArte, un proiect finanțat de EUNIC prin programul European Spaces for Culture și organizat de Institutul Cultural Român în colaborare cu Goethe-Institut București, Ambasada Austriei din Republica Moldova și Delegația Uniunii Europene din Republica Moldova.