Se caută voluntari pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-cauta-voluntari-pentru-festivalul-international-de-teatru-de-la-sibiu/

Au început deja înscrierile la Programul de Voluntariat pentru FITS, iar termenul limită este 1 decembrie. Aceasta este singura perioadă din an în care se face selecţia voluntarilor FITS care pot opta să fie şi voluntari TNRS.

Un articol de Liliana Matei|10 noiembrie 2019

În fiecare an, programul reunește peste 500 de voluntari din România, care contribuie la buna desfășurare a evenimentului, la care se adaugă aproximativ 30 voluntari internaționali. De asemenea, voluntari reprezentanți ai viitoarelor Capitale Culturale Europene vin la Sibiu pentru a lua parte la FITS și pentru a observa Programul de Voluntariat.

Pentru toți voluntarii, experiența este una memorabilă, inspirațională, și personalizată, și cei mai mulți din cei care au făcut parte din Program până acum își doresc să revină.

Andreea Toader, una dintre cele mai apreciate voluntare de la FITS 2019, spune că: „A fi voluntar FITS înseamnă să devii parte dintr-o întreagă familie, cu mulți și diferiți membri, uniți printr-un lucru comun: dorința de A FI (undeva/cândva, peste tot/și mereu). Și tocmai de asta cred că majoritatea voluntarilor se întorc și în următorii ani, pentru că este ceva deosebit ceea ce se întâmplă: 500 de oameni complet diferiți se unesc și lucrează împreună pentru a crea un eveniment atât de minunat și divers, cum e FITS. Dacă ar fi să descriu experiența FITS în câteva cuvinte, acestea ar fi: familie, pasiune, unitate, a dărui, bucurie.”

Departamentele pentru care voluntarii pot opta oferă experiențe variate, după cum urmează: companii artistice, comunicare și PR, secretariat, spații de joc, protocol, info desk, ticketing, afișaj, tehnic, sponsori, video, VIP, celula de criză, Bursa de Spectacole sau asistență pentru coordonarea Programului de Voluntariat.

„Cu siguranță Programul de Voluntariat 2019 a fost o experiență inedită pentru mine în postura de asistent de coordonator, cu multe situații noi și imprevizibile. Mă aștept ca în 2020 să nu fie mai prejos, cu alte sarcini și obiective din care să pot învăța la fel de mult. În momentul de față aștept ca următoarea generație de voluntari FITS să se înscrie în Program, iar în perioada imediat următoare să încep să mă ocup de tot ce este necesar pentru ca aceștia să aibă o pregătire completă. Mă gândesc atât la interacțiunea cu voluntarii locali, cât și la felul în care putem include voluntarii naționali în activități și în comunitatea pe care o formăm pe perioada desfășurării programului,” spune Andrei Giurgiu, voluntar FITS.

Un alt voluntar cu experiență care este nerăbdător nu doar să își ofere sprijinul, dar și să lucreze împreună cu voluntarii FITS 2020 este Cosmin Apostol: „Programul de Voluntariat 2019 a adus o nouă abordare, atât în privinţa cursurilor de pregătire de dinaintea festivalului, cât și în relaţia dintre voluntari și coordonatorii programului. Am avut ocazia astfel să particip și la organizarea Programului de Voluntariat, iar asta m-a ajutat în colaborarea cu colegii de departament în timpul festivalului. În 2020 îmi propun să mă implic și mai mult, folosind experienţa câștigată în anul precedent.”

Ovidiu Mărginean, unul dintre voluntarii naționali cu experiență, care a făcut parte din mai multe departamente FITS de-a lungul anilor, precizează: „Vin în fiecare an la Sibiu special pentru a pune umărul la buna desfășurare a festivalului și, după trei ani de voluntariat, deja acesta a devenit pentru mine cel mai așteptat eveniment de peste an. Mă inspiră, mă motivează și mă emoționează. Acesta este FITS-ul meu și deja nu mai pot de nerăbdare să mă reîntorc la Sibiu  în luna iunie pentru alte două săptămâni memorabile.”

Programul de Voluntariat FITS și TNRS e o activitate care se desfășoară pe întreaga perioadă a anului, iar cei care optează pentru asta sunt bineveniți să facă voluntariat și în cadrul TNRS.

Cei care doresc să se înscrie pot completa formularul aflat pe site-ul festivalului, aici: http://www.sibfest.ro/voluntar/program-voluntariat-formular-inscriere.html

Programul de Voluntariat este o structură asociată Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și este organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. Cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu are loc în perioada 12 – 21 iunie 2020 și se desfășoară sub sloganul „Puterea de a crede”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.