S-a redeschis expoziția „Interactive Science”
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-redeschide-expozitia-interactive-science/

Expoziţia Interactive Science adusă în premieră în România la AFI Cotroceni şi-a redeschis porţile începând cu data de 2 iulie 2020.

Un articol de Liliana Matei|3 iulie 2020

După închiderea temporară cauzată de pandemie, expoziția dedicată experimentelor științifice își așteaptă vizitatorii în deplină siguranță.

Cum pentru noi siguranța publicului este pe primul loc, ne bucurăm să deschidem expoziția Interactive Science în condiții de maximă siguranță conform legii. Credem că această expoziție concepută de oameni de știință din toată lumea, fizicieni, geologi și astronomi este o experiență distractivă și educativă și o oportunitate binevenită de relaxare”, afirmă organizatorul Events.

În acest sens, organizatorii au anunțat următoarele măsuri de siguranță pentru toți cei care vor trece pragul expoziției:

* la intrarea în expoziție este pus la dispoziție dezinfectant pentru mâini
* la recepție este un panou pentru a limita interacțiunea vizitatorilor si a vânzătorului de bilete
* la intrare sunt amplasare pe podea semne care să atenționeze distanțarea socială
* toți angajații expoziției folosesc măști de protecție și mănuși de unică folosință
* în interiorul expoziției va fi acceptat simultan un număr maximum de 10 persoane
* aparatele și mașinăriile din expoziție sunt dezinfectate după fiecare grup de vizitatori.

Astfel, mașinăriile din laboratorul interactiv unde veți găsi experimente din domeniile matematicii, fizicii, științelor naturii (fenomene extreme), energie solară, optică, biologie, anatomie, muzică și multe altele pot fi vizitate în siguranță de vizitatorii de toate vârstele.

Curioșii vor afla cât de repede pot reacționa la sunet și lumină, cum funcționează oasele, cât de bine își mențin echilibrul, cum se formează imaginile tridimensionale, care sunt principiile care pun în funcțiune detectoarele de metale și cum poate fi controlată electricitatea cu o simplă mișcare a mâinii.

Expoziția poate fi vizitată începând cu 2 iulie, de luni până vineri, între orele 13.00 și 21.00, iar în weekend, între orele 11:00-21:00 la  AFI COTROCENI (etajul 1, lângă locul de joacă). În funcție de decizia autorităților, va urma să se reconsidere programul de vizitare.

Biletele sunt disponibile în următoarele categorii: în timpul săptămânii: adulți – 37 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 30 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 87 lei, 2 adulți + 1 copil – 93 lei, 2 adulți + 2 copii – 120 lei) și în weekend: adulți – 45 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 35 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 100 lei, 2 adulți + 1 copil – 110 lei, 2 adulți + 2 copii – 140 lei) și pot fi achiziționate online pe www.eventim.ro şi de la intrarea în expoziție.

 

 

20
/04
/17

Artistul multimedia Nikita Golubev a transformat mai multe autovehicule murdare din Moscova în adevărate opere de artă. Sub pseudonimul "ProBoyNick", Golubev a pictat, în ultimele două săptămâni, diverse desene pe mai multe mașini din capitala Rusiei și a distribuit online fotografiile cu operele create. Artistul rus realizează aceste desene folosindu-se de degete și pensule.

12
/04
/17

Cea mai mare expoziţie dedicată lui Ştefan Luchian din ultimii 50 de ani va fi organizată la Pavilionul Muzeal de la Art Safari, între 19 mai - 18 iunie, la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei 45), şi va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituţii muzeale, dar şi din cele mai importante colecţii private.

11
/04
/17

Premiul Pulitzer 2017 pentru "Fotoreportaj" (Feature Photography") a revenit publicației Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supraviețuit unui schimb de focuri în Chicago, și al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieții după această dramă.

05
/04
/17

“Rerotikon”, prima expoziție de artă erotică găzduită de Galeria Rotenberg-Uzunov din București, va fi vernisată joi, 6 aprilie, ora 19.00. Semnatara picturilor expuse este tânăra artistă Diana Manole, care explorează puterea de seducție a nudurilor umane, cu accente vintage din pin-up-ul american într-o combinație cu tușa mult mai recentei Școli de la Cluj.

30
/03
/17

Prințul Charles a sosit, în această dimineața, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", fiind întâmpinat de directoarea instituției, Paula Popoiu, și de Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii. Alteța Sa Regală a fost primită cu pâine și sare.

26
/03
/17

Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Institutul Francez, vă invită marți, 28 martie 2017, orele 18.30, la conferința „Victor Brauner, pictopoet și iluminator”, susținută de Mihaela Petrov, critic și istoric de artă. Conferința face parte din seria de evenimente ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.

20
/03
/17

Fotograful Mircea Albuțiu vă prezintă 10 imagini din seria de 40, numită New Energy. Seria a fost expusă la Arcade 24 în Bistrița Năsăud în septembrie 2015; în 28 aprilie 2017 va fi vernisată la Teatro Jose Lucio da Silva din Leiria, Portugalia iar în august 2017 la sediul ICR din Lisabona.