„Seara rusă”, un nou spectacol pe scena Operei Naționale București
https://www.ziarulmetropolis.ro/seara-rusa-un-nou-spectacol-pe-scena-operei-nationale-bucuresti/

Opera Naţională Bucureşti prezintă publicului spectacolul „Seara rusă”, programat miercuri, 30 septembrie, ora 19:00.

Muzica rusească are o lungă istorie, pornind de la cântece populare rituale şi muzica sacră a Bisericii Ortodoxe Ruse. Secolul al XIX-lea a cunoscut ascensiunea muzicii clasice ruseşti foarte apreciat, iar în secolul XX contribuţii majore ale diferiţilor compozitori au îmbogăţit mediul cultural Occidental. Creaţiile compozitorilor pendulează între specificul naţional, dat de credinţele şi tradiţiile ruseşti şi universalism.

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2020

Veți putea asculta pagini memorabile din literatura muzicală rusă, interpretate de soliștii: Iulia Isaev, Sorana Negrea, Sidonia Nica, Florena Radu, Cătălin Toropoc și Iustinian Zetea. Cu participarea balerinilor Andra Ionete (prim-solistă), Greta Niță (solistă), Ada González (solistă), Sergiu Dan (solist), Valentin Stoica (prim-solist), Virgil Ciocoiu (prim-solist), Egoitz Segura (demi-solist), Răzvan Cacoveanu (solist).

Li se vor alătura membrii Ansamblului Elite: Cristian Balaș (vioara I), Dorina Ciurea (vioara a II a), Tamara Dica (violă), Mladen Spasinovici (violoncel), Pavel Zurka (contrabas), Mădălina Florescu (pian); Trio: Ana-Maria Țipeanu (vioară), Mladen Spasinovici (violoncel), Liana Mareș (pian) și Nicoleta Amzulescu (flaut).

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.