Selecționat la cel mai important festival de film din America de Nord, „Întregalde” poate fi văzut peste 20 de orașe de la noi
https://www.ziarulmetropolis.ro/selectionat-la-cel-mai-important-festival-de-film-din-america-de-nord-intregalde-poate-fi-vazut-intre-6-si-20-august-in-peste-20-de-orase-din-tara/

„Întregalde”, semnat de Radu Muntean, a fost selecţionat în cadrul celei de-a 46-a ediţie a Toronto International Film Festival (TIFF) în secţiunea Contemporary World Cinema. TIFF va avea loc în Canada între 9 şi 18 septembrie şi este cel mai important festival de film de pe continentul Nord American şi unul dintre cele mai prestigioase din lume.

Un articol de Liliana Matei|29 iulie 2021

În România filmul va putea fi văzut în premieră națională la Cluj la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania și, imediat după aceea, în cinematografele din peste 20 de orașe din țară.

Spectatorii din București, Alexandria, Bacău, Bistrița, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Iași, Neptun, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Saturn, Sibiu și Timișoara vor putea vedea pe marile ecrane din orașul lor filmul produs de Multi Media Est și distribuit de Voodoo Films, începând de săptămâna viitoare.
Mai mult, aceștia se vor putea întâlni cu echipa filmului, după cum urmează:
29 iulie: Cluj Napoca, Casa de Cultură a Studenților, ora 18:30, proiecție în cadrul TIFF
30 iulie: Cluj Napoca, USAMV Open Air, ora 21:45, proiecție în cadrul TIFF
1 august: Ploiești, Cinema City Ploiești Shopping City, ora 19:00
2 august: București, Cinema Elvire Popesco, ora 19:30
4 august: Timișoara, Cinema City Shopping City, ora 19:00
5 august: Brăila, Cinema City, ora 19:00
6 august: Oradea, Cinema Palace, ora 18:15
6 august: Constanța, Cinema City City Park, ora 19:00
8 august: Sibiu, proiecție în cadrul TIFF Sibiu
10 august: Sfântul Gheorghe, proiecție în cadrul Anonimul
10 august: Alexandria, proiecție în cadrul Ideo Ideis
11 august: Bacău, Happy Cinema, ora 19:00
12 august: Iași, proiecție în cadrul Serilor Filmului Românesc
13 august: Botoșani, Happy Cinema, ora 19:00
14 august: Piatra Neamț, Cinema Mon Amour, ora 20:00
15 august: Focșani, Happy Cinema, ora 18:30
15 august: Buzău, Happy Cinema, ora 19:30

Apreciat de Sight&Sound, revista British Film Institute, ca fiind „o comedie neagră plină, în egală măsură, de suspans și compasiune,” filmul a avut premiera mondială anul acesta la Cannes în cadrul Quinzaine des réalisateurs, după care Screen Daily nota: „Radu Muntean ne conduce într-un tărâm jucăuș și caustic al satirei sociale, întrucât personajele sale se găsesc pe un teritoriu necunoscut, fără GPS și fără ghidajul clar al unui cod moral.”

Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.

Spectatorii îi vor putea revedea pe mare ecran pe Maria Popistaşu (Marți, după Crăciun, Heidi, Otto Barbarul), Ilona Brezoianu (Sieranevada, Urma) şi Alex Bogdan (Ana, mon amour, Babardeală cu bucluc sau porno balamuc) alături de Luca Sabin, Toma Cuzin (Aferim!, Comoara), Carmen Lopăzan și Gabor Bondi.

„Priveliștile uimitoare și atmosfera tăcută evocă un sentiment de melancolie și teamă”, scriau cei de la Filmhounds despre cel de-al şaptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean cunoscut în țară dar și peste hotare pentru Furia (2002), Hârtia va fi albastră (2006), Boogie (2008), Marți, după Crăciun (2010), Un etaj mai jos (2015) sau Alice T. (2018).

Întregalde este produs de Multi Media Est cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și coprodus de The East Company Productions. Scenariul este semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu iar imaginea de Tudor Vladimir Panduru.

Întregul program va fi disponibil pe voodoofilms.ro.

Parteneri: Banca Transilvania, Iqos, Orkla Foods Romania, Caii de la Letea, Oskar, Rom

Parteneri media principali: Radio Guerrilla, TVR
Parteneri media: Zile și Nopți, Cinemap, Cinemagia, Ziarul Metropolis, LiterNet, Movie News, AARC – All About Romanian Cinema, IQ Ads, Smark, CineGhid, Munteanu, Radio România Cultural

Mai multe detalii găsi și pe: Facebook.com/Intregalde | Instagram.com/intregalde
Facebook.com/voodoofilms.ro | Instagram.com/voodoofilms.ro

 

 

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzută la Cinemateca Eforie.

27
/09
/22

O nouă generație de cineaști scandinavi face valuri, păşind pe urmele lui Ingmar Bergman, Lars von Trier și a mișcării Dogma. În acest an, trei regizori complet diferiţi, dar cu viziuni la fel de puternice, au participat în competiția de la Cannes.

26
/09
/22

Cea de-a VIII-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc în 23 septembrie 2022, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, inițiator al acestei competiții prin care elevii sunt recompensați pentru creațiile lor literare.

23
/09
/22

Javier Bardem, unul dintre cei mai cunoscuți actori ai momentului, câștigător al premiilor Oscar, Globul de Aur, Goya și Bafta, revine pe marile ecrane din România în rolul principal din “Cel mai Tare Șef”, cea mai nouă comedie a multi-premiatului regizor spaniol Fernando Leon de Aranoa. Filmul intră în cinematografele din țară pe 4 noiembrie.

22
/09
/22

Delta Bucureștiului, în regia Evei Pervolovici, va putea fi văzut de vineri, 23 septembrie, în cinematografele din București (Cinema Elvire Popesco, Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului, Union), Arad (Cinema Arta), Bistrița (Cinema Dacia), Cluj (Cinema Arta, Cinema Victoria), Iași (Cinema Ateneu), Timișoara (Cinema Timiș), însă urmează să fie programat și la Brașov, Bârlad și Sibiu.

21
/09
/22

„Garantat 100%” începe noul sezon cu o ediţie eveniment. Hiromi Uehara, una dintre cele mai mari compozitoare şi pianiste de jazz ale momentului, este invitata lui Cătălin Ştefănescu în prima ediţie a noului sezon „Garantat 100%”. Urmărim ediţia pe 25 septembrie, ora 19.00, la TVR 1.