”Self Portrait as Charles Darwin”, de Adrian Ghenie, vândut cu 3,2 milioane de lire sterline
https://www.ziarulmetropolis.ro/self-portrait-as-charles-darwin-de-adrian-ghenie-vandut-cu-32-milioane-de-lire-sterline/

Tabloul ”Self Portrait as Charles Darwin”, de Adrian Ghenie, s-a vândut miercuri, la Sotheby’s Londra, cu suma de 3,2 milioane de lire sterline. Lucrarea, care provine dintr-o colecţie privată americană, fusese estimată între 2.000.000 şi 3.000.000 de lire sterline.

Un articol de Petre Ivan|9 martie 2017

”Self Portrait as Charles Darwin” a fost creată în 2011 şi este una dintre cele mai reuşite ale lui Adrian Ghenie, aşa cum apare în catalogul licitaţiei Sotheby’s.

În multe aspecte, subiectul tabloului este centrat pe cariera lui Ghenie. În 2013, prima expoziţie a lui Adrian Ghenie, de la galeria Pace din New York, s-a axat în principal pe dialogul darwinian, iar în 2015, Ghenie a reluat tema pentru expoziţia de la Bienala de la Veneţia, ediţia 56.

A doua pânză, ”Memories”, semnată Ghenie 2007, nu a fost adjudecată. Lucrarea are o estimare stabilită de Sotheby’s între 350.000 şi 550.000 de lire sterline.

”Eisberg”, datat 1982 de Gerhard Richter, a fost adjudecat cu cel mai ridicat preţ, 17,7 milioane de lire sterline, fiind urmat de ”Untitled (One Eyed Man or Xerox Face)”, de Jean-Michel Basquiat, vândut cu 11,9 milioane de lire sterline.

(Sursa: News.ro)

Foto: ”Self Portrait as Charles Darwin”, de Adrian Ghenie – facebook

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.