Selfie, debutul în lungmetraj al Cristinei Iacob, în cinematografe din 9 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/selfie-debutul-in-lungmetraj-al-cristinei-iacob-in-cinematografe-din-9-mai/

# SELFIE marchează debutul regizoral al Cristinei Iacob în lungmetraj şi aduce pe marile ecrane o distribuţie tânără, avându-i în rolurile principale pe: Crina Semciuc, Olimpia Melinte, Flavia Hojda, Levent Sali, Vlad Logigan şi Alexandru Călin.

Un articol de Petre Ivan|16 aprilie 2014

Din SELFIE nu lipsesc nici actorii consacrați. Răzvan Vasilescu, Alina Chivulescu, Răzvan Fodor, Carmen Tănase și Florin Călinescu sunt doar câteva dintre numele mari cărora le-au fost rezervate partituri centrale.

Cristina Iacob este o tânără regizoare și scenaristă, licențiată în regie de film si absolventă a unui masterat in cinematografie în cadrul London Film.

A regizat până în prezent 2 lungmetraje: “Selfie” (cu: Crina Semciuc, Olimpia Melinte), care va avea premiera în cinematografele din România pe 9 mai 2014 și “Un dar pentru tine“(cu: Raluca Aprodu, Dragoș Bucur), aflat în postproducție.

„Am învățat de la profesorii mei că este important să realizăm filme despre ceea ce cunoaștem cel mai bine. Proiectele mele cinematografice sunt deschise, pozitive, colorate. Publicul căruia m-am adresat până acum este cel cu vârste cuprinse intre 14 si 35 de ani, deci este un public  tânăr, care prefera comediile. În ceea ce priveste metodele folosite, pot spune ca imi folosesc în general intuiția.”, declara Cristina Iacob

“În film la Naşu’ “ – mediu-metraj(2012), “Zestrea” – scurt-metraj(2011), “Mircea Veroiu” – documentar (2010), “Raport despre indiferenţă”- scurtmetraj(2010) sunt alte câteva titluri semnate de Cristina Iacob.

Cristina Iacob este Președintele Asociației Scenariștilor Români(ASCER).

Foto: Cristina Iacob şi Selfie – Alex Galmeanu

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.