Selfie, debutul în lungmetraj al Cristinei Iacob, în cinematografe din 9 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/selfie-debutul-in-lungmetraj-al-cristinei-iacob-in-cinematografe-din-9-mai/

# SELFIE marchează debutul regizoral al Cristinei Iacob în lungmetraj şi aduce pe marile ecrane o distribuţie tânără, avându-i în rolurile principale pe: Crina Semciuc, Olimpia Melinte, Flavia Hojda, Levent Sali, Vlad Logigan şi Alexandru Călin.

Un articol de Petre Ivan|16 aprilie 2014

Din SELFIE nu lipsesc nici actorii consacrați. Răzvan Vasilescu, Alina Chivulescu, Răzvan Fodor, Carmen Tănase și Florin Călinescu sunt doar câteva dintre numele mari cărora le-au fost rezervate partituri centrale.

Cristina Iacob este o tânără regizoare și scenaristă, licențiată în regie de film si absolventă a unui masterat in cinematografie în cadrul London Film.

A regizat până în prezent 2 lungmetraje: “Selfie” (cu: Crina Semciuc, Olimpia Melinte), care va avea premiera în cinematografele din România pe 9 mai 2014 și “Un dar pentru tine“(cu: Raluca Aprodu, Dragoș Bucur), aflat în postproducție.

„Am învățat de la profesorii mei că este important să realizăm filme despre ceea ce cunoaștem cel mai bine. Proiectele mele cinematografice sunt deschise, pozitive, colorate. Publicul căruia m-am adresat până acum este cel cu vârste cuprinse intre 14 si 35 de ani, deci este un public  tânăr, care prefera comediile. În ceea ce priveste metodele folosite, pot spune ca imi folosesc în general intuiția.”, declara Cristina Iacob

“În film la Naşu’ “ – mediu-metraj(2012), “Zestrea” – scurt-metraj(2011), “Mircea Veroiu” – documentar (2010), “Raport despre indiferenţă”- scurtmetraj(2010) sunt alte câteva titluri semnate de Cristina Iacob.

Cristina Iacob este Președintele Asociației Scenariștilor Români(ASCER).

Foto: Cristina Iacob şi Selfie – Alex Galmeanu

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.