Selfie, debutul în lungmetraj al Cristinei Iacob, în cinematografe din 9 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/selfie-debutul-in-lungmetraj-al-cristinei-iacob-in-cinematografe-din-9-mai/

# SELFIE marchează debutul regizoral al Cristinei Iacob în lungmetraj şi aduce pe marile ecrane o distribuţie tânără, avându-i în rolurile principale pe: Crina Semciuc, Olimpia Melinte, Flavia Hojda, Levent Sali, Vlad Logigan şi Alexandru Călin.

Un articol de Petre Ivan|16 aprilie 2014

Din SELFIE nu lipsesc nici actorii consacrați. Răzvan Vasilescu, Alina Chivulescu, Răzvan Fodor, Carmen Tănase și Florin Călinescu sunt doar câteva dintre numele mari cărora le-au fost rezervate partituri centrale.

Cristina Iacob este o tânără regizoare și scenaristă, licențiată în regie de film si absolventă a unui masterat in cinematografie în cadrul London Film.

A regizat până în prezent 2 lungmetraje: “Selfie” (cu: Crina Semciuc, Olimpia Melinte), care va avea premiera în cinematografele din România pe 9 mai 2014 și “Un dar pentru tine“(cu: Raluca Aprodu, Dragoș Bucur), aflat în postproducție.

„Am învățat de la profesorii mei că este important să realizăm filme despre ceea ce cunoaștem cel mai bine. Proiectele mele cinematografice sunt deschise, pozitive, colorate. Publicul căruia m-am adresat până acum este cel cu vârste cuprinse intre 14 si 35 de ani, deci este un public  tânăr, care prefera comediile. În ceea ce priveste metodele folosite, pot spune ca imi folosesc în general intuiția.”, declara Cristina Iacob

“În film la Naşu’ “ – mediu-metraj(2012), “Zestrea” – scurt-metraj(2011), “Mircea Veroiu” – documentar (2010), “Raport despre indiferenţă”- scurtmetraj(2010) sunt alte câteva titluri semnate de Cristina Iacob.

Cristina Iacob este Președintele Asociației Scenariștilor Români(ASCER).

Foto: Cristina Iacob şi Selfie – Alex Galmeanu

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.