Serban Ionescu va fi inmormantat sambata la cimitirul Bellu
https://www.ziarulmetropolis.ro/serban-ionescu-va-fi-inmormantat-sambata-la-cimitirul-bellu/

Trupul neînsufleţit al actorului Şerban Ionescu – decedat miercuri seară, la vârsta de 62 de ani -, va fi depus vineri la biserica Batiştei din Bucureşti, înmormântarea urmând să aibă loc sâmbătă, la cimitirul Bellu, au declarat reprezentanţi ai UNITER. Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu artistului o pot face vineri, între orele […]

Un articol de Andrada Văsii|23 noiembrie 2012

Trupul neînsufleţit al actorului Şerban Ionescu – decedat miercuri seară, la vârsta de 62 de ani -, va fi depus vineri la biserica Batiştei din Bucureşti, înmormântarea urmând să aibă loc sâmbătă, la cimitirul Bellu, au declarat reprezentanţi ai UNITER.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu artistului o pot face vineri, între orele 8.00 şi 15.00 la biserica Batiştei sau în aceeaşi zi, după ora 17.00 în foaierul Sălii Media a Teatrului Naţional Bucureşti (intrarea Tudor Arghezi).

Serviciul religios va avea loc sâmbătă, de la ora 14.00 la capela cimitirului Bellu, fiind urmat de înmormântare, au mai declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Uniunii Teatrale din România (UNITER).

Actorul Şerban Ionescu a încetat din viaţă miercuri seară, în jurul orei 23.30, la Spitalul Floreasca, a declarat pentru MEDIAFAX directorul unităţii medicale, Radu Macovei. Şerban Ionescu fusese internat marţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în secţia de Terapie Intensivă, după ce starea lui s-a agravat. În vara acestui an, actorul a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică, boala fiind incurabilă.

Şerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950 în Corabia. Din cauză că tatăl, pilot de vânătoare, era detaşat mereu în altă localitate, Şerban Ionescu şi-a petrecut copilăria între Braşov şi Caracal, unde acesta său lucra. A urmat cursurile Şcolii Populare de Artă şi după patru încercări a intrat la teatru.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la clasa lui Amza Pelea şi, la terminarea facultăţii, a fost repartizat la Teatrul din Petroşani, unde a interpretat numeroase roluri în spectacole precum „Locţiitorul”, de Horia Lovinescu, „Pluta Meduzei”, de Marin Sorescu, regia Florin Fătulescu, „În căutarea sensului pierdut”, de Ion Băieşu, regia Florin Fătulescu.

Teatrul din Petroşani a fost o rampă de lansare pentru Şerban Ionescu, care a jucat apoi la Teatrul Mic şi Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, după care, din 2001, a putut fi văzut în producţiile Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), al cărui actor a fost până la sfârşitul vieţii sale.

 

 

Sursa: Mediafax

17
/11
/13

MEMORIA CULTURALĂ Omul de teatru Tony Bulandra, actor, organizator, director de trupă, animator, director de scenă, a trăit între 1881 şi 1943. În cartea „Amintiri... Amintiri...“, actriţa Lucia Sturdza Bulandra a explicat de ce a avut soţul ei atâta succes în carieră.

15
/11
/13

Filarmonica „George Enescu” organizează astăzi, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, concertul trioului Pro Arte. În program: Ludwig van Beethoven – Trio nr. 5, în re major, op. 70, nr. 1, Geistertrio şi Trio nr. 6, în mi bemol major, op. 70, nr. 2.

15
/11
/13

Cristian Tudor Popescu îi invită pe telespectatorii Pro Cinema astăzi, de la ora 22:00, la vizionarea comediei noir Adio Lenin!, nominalizată la premiile Bafta şi Globul de Aur, categoria cel mai bun film străin.