Sezonul 2 din „Prietena mea genială” va avea premiera pe 11 februarie, pe HBO GO
https://www.ziarulmetropolis.ro/sezonul-2-din-prietena-mea-geniala-va-avea-premiera-pe-11-februarie-pe-hbo-go/

Sezonul 2 din serialul HBO şi RAI Fiction „My Brilliant friend”/„Prietena mea genială” va avea premiera pe 11 februarie, pe HBO GO, şi în martie, la HBO.

Un articol de Liliana Matei|8 februarie 2020

Sezonul nou va avea 8 episoade și este bazat pe a doua carte din seria de patru romane bestseller, scrise de Elena Ferrante. Saverio Constanzo (Private, The Solitude of Prime Numbers, Hungry Hearts) va regiza șase episoade și Alice Rohrwacher (Happy as Lazzaro, Le Meraviglie) va regiza două episoade.

Evenimentele din al doilea capitol al poveștii My Brilliant Friend/Prietena mea genială încep unde s-a terminat primul sezon. Lila și Elena au 16 ani și amândouă simt că sunt blocate în rutină. Lila tocmai s-a măritat, dar odată ce a luat numele soțului ei, este ca și cum s-a pierdut pe sine. Elena este elevă-model, dar în timpul nunții prietenei ei, ea își dă seama că nu este fericită nici în cartier, dar nici în afara lui.

În timpul unei vacanțe în Ischia, cele două prietene se reîntâlnesc cu prietenul lor din copilărie, Nino Sarratore, care a devenit un student cu un viitor promițător. Întâlnirea va schimba permanent natura legăturii dintre cele două prietene, trimițându-le în două lumi complet diferite. Lila devine o vânzătoare plină de îndemânare în magazinul de pantofi al influentei familii Solara din centrul orașului Napoli; de cealaltă parte, Elena își continuă studiile cu perseverență, fiind dispusă chiar să se mute în Pisa pentru a merge la universitate.

Evenimentele din Prietena mea genială ne poartă alături de cele două fete prin anii confuzi ai tinereții lor, în timp ce se urmează una pe cealaltă, se pierd una de cealaltă, până se regăsesc din nou.

Prietena mea genială este o producție Apartment – Wildside – Fandango, produsă de Lorenzo Mieli și Mario Gianani pentru compania Fremantle The Apartment și Wildside și de Domenico Procacci pentru Fandango, în colaborare cu Rai Fiction și HBO Entertainment, în co-producție cu Mowe și Umedia. Povestea și scenariile sunt scrise de Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci și Saverio Costanzo. Paolo Sorrentino și Jennifer Schuur sunt producători executivi.

Primele două episoade din Prietena mea genială – II vor avea premiera pe HBO GO pe 11 februarie. Câte două noi episoade vor fi adăugate pe HBO GO în fiecare marți.

 

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

29
/01
/15

Tenorul spaniol Placido Domingo va interpreta rolul principal în opera "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, care va fi montată de Woody Allen pentru a marca, în această toamnă, cea de-a 30-a aniversare a Operei din Los Angeles.

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.

28
/01
/15

Compozitorul de muzică de film Hans Zimmer a fost dat în judecată, fiind acuzat că a copiat piesa principală din lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" din coloana sonoră a serialului TV "Neveste disperate/ Desperate Housewives".